duminică, 14 august 2011

Shabat Shalom!

Asa se saluta evreii in timpul sabatului. Astazi este sabatul meu. Este duminica deci pot sa fac urarea: Shabat Shalom!
Ziua de Shabat este ziua de odihna, ziua in care imi las grijile, intristarile, gandurile ce nu ma lasa sa dorm deoparte si Il laud pe Dumnezeu. Nu e un sfat ci e o porunca. Adica Dumnezeu imi porunceste, ordona sa am o zi in care sa Il laud, sa multumesc? Da. Daca citesc numai cele 10 porunci pot sa vad asta.
Am decis sa fac asta. Citeam mai inainte psalmul scris de Moise pentru Shabat si mi-am zis ca nu ar fi rau sa imi fac propriul psalm astazi. Nu numai cei cu abilitati poetice pot sa faca psalmi. Inima mea plina de recunostinta poate sa faca asta.
Dumnezeul cerului si al pamantului, al intregului univers si creatii cunoscute sau necunoscute, Te laud astazi cu toata inima mea.
Te laud pentru ca ai decis sa mi Te descoperi si mie o fiinta finita.
Te laud pentru ca ai gasit un plan ca eu sa pot ajunge la Tine.
Te laud pentru ca Fiul Tau, Isus Christos (Mesia) a ales sa vina pe pamant. A ales sa devina om si sa ramana in acelasi timp Dumnezeu. A ales sa traiasca, creasca, munceasca aici printre oameni ca sa le spuna despre Tine. A avut prieteni, a plans, suferit. La vremea hotarata a ales sa poarte pe cruce, ca jertfa perfecta o data pentru totdeauna, pacatele intregii omeniri. A ales sa moara ca sa invinga moartea. Insa a inviat aducand omenirii speranta vietii vesnice si mantuirea prin sangele Sau.
Te laud ca prin sangele Lui Christos am primit mantuirea si viata vesnica.
Te laud ca ai pus in mine dorul dupa Tine.
Te laud pentru Duhul Sfant care imi spune si ma invata despre Tine, despre ceea ce pare imposibil - Dumnezeu Triunic sau Trinitatea, despre cum esti Tu, cine esti Tu. Imi provoaca dorul dupa Tine sa creasca, sa il faca dureros pana abandonez ideile mele crete ca sa raspuns chemarii Tale.
Te laud pentru ca iti pasa de fiecare fir de par de pe capul meu.
Te laud pentru ca iti pasa de dorurile, tristetile, durerile, visurile ce le gandesc si de cele pe care nici macar nu indraznesc sa le visez.
Te laud pentru ca nici o miliardime de secunda din viata mea nu este in afara controlului Tau.
Te laud pentru ca ma iubesti asa cum nu o face nimeni.
Te laud ca mi-ai demonstrat ca dragostea nu este o reactie chimica, biologica ci o realitate traibila.
Te laud pentru ca mi-ai aratat ca dragostea Ta nu e o poveste de adormit copiii, o filosofie, o idee, o stare ideatica ci e reala, mai reala decat mi-am putut eu imagina vreodata.
Te laud ca nu ma zdrobesti cand uit ca sunt o faptura minuntata, frumoasa, creata dupa cum ai ales Tu sa ma faci si ma cred proasta, buna de nimic, insignifianta ....
Te laud ca din starile mele aproape depresive ma scoti, ma ridici si imi arati ce valoare am, cine a platit pentru mine pretul ca sa pot fi fiica Ta, cine ma asteapta ACASA.
Te laud pentru ca moartea nu e capat de drum, e doar un hotar in drumul spre CASA pe care o pregatesti pentru mine, fiica Ta.
Te laud pentru ca ma ajuti sa ma bucur de Tine, in Tine.
Te laud astazi impreuna ca pasarele somnoroase ce se aud cantand si urandu-si sau urandu-mi: Buna dimineata! din copacii de langa casa.
Te laud vazand explozia de culori ce apar acum la rasaritul soarelui.
Te laud pentru norii cu forme buclucase care ma ajuta sa imi pun imaginatia la incercare.
Te laud pentru ca ai decis sa poruncesti o zi de odihna, o zi in care sa imi indrept toata atentia catre Tine, o zi in care sa ma focalizez doar pe Tine, o zi in care sa pun sub cheie problemele, necazurile, sa le las jos de pe umeri si sa ma bucur.
Te laud pentru ca desi este de necuprins, atotputernic, atotstiitor, Sfant, Sfant, Sfant, drept, omnipotent, omniprezent, indelung rabdator, plin de bunatate, neschimbator ai decis sa schimbi imanenta in transcendeta ca sa priceapa si mintea mea limitata putin din ceea ce esti Tu.
Si chiar daca nu inteleg foarte mult, aleg sa cred ceea ce imi spui Tu.
Aleg sa ma bucur.
Aleg sa Te laud.
Aleg sa dansez de bucurie si sa cant impreuna cu sfintii Tai, cu cei ce au ales sa lase sangele Lui Christos sa ii spele, sa ii faca curati, copiii Tai.
Aleg sa stau langa Tine pentru ca imi place.
Aleg sa stau langa Tine nu numai pentru ca ma iubesti si ma simt ca un copil alintat ci si pentru ca nu ma lasi sa cresc ca o planta fara coloana vertebrala.
Aleg sa stau langa Tine pentru ca mi-am gasit speranta in Tine nu numai pentru viata asta ci si pentru cea vesnica.
Aleg sa stau langa Tine pentru ca cu Tine mi-i bine.

Niciun comentariu: