miercuri, 27 iulie 2022

un lucru cer. atat.

 Am descoperit că sunt expertă la făcut liste. Pot să îmi dau examenul de expertiză oricând. Sunt la birou deci trebuie să fac asta, asta și asta. Mă întâlnesc cu cineva și imediat îmi amintesc că trebuie să îi spun asta, asta și asta. Dacă intru într-un magazin, îmi apare în minte lista de magazin. Dacă sunt acasă, am lista cu ce am de făcut, cu ce am de citit, de scris, de rezolvat, de vorbit, de... .

Citesc Psalmii perioada asta mai mult decât de obicei, și de vreo două zile un verset nu mă lasă în pace. Un lucru cer de la Domnul și-l doresc fierbinte: aș vrea să locuiesc toată viața mea în Casa Domnului, ca să privesc frumusețea Domnului și să mă minunez de templul Lui.” Psalmul 27:4

Recitesc versetul și caut listele lui David. Cum care liste? Listele cu dorințele și cerințele lui.

El cere un singur lucru.

Atât.

“Aș vrea să locuiesc toată viața mea în Casa Domnului!”

Nu contează că va locui din secunda doi sau când va albi, îmbătrâni și pierde mintea.

Tot ceea ce vrea, tot ceea ce visează, tot ceea ce năzuiește este să locuiescă în Casa Domnului.

David știa că Domnul are o casă în cer. De unde? Nu știu!

Templul nu era construit.

Chivotul era în Cortul Întâlnirii.

Dar David voia să locuiască în Casa Domnului “ca să privesc frumusețea Domnului și să mă minunez de templul Lui”. El vrea în casa Domnului ca să privească frumusețea Domnului. În Casa Domnului este un templu. Este un templu de care David știe și de care abia așteaptă să se minuneze.

Mă întorc la listele mele și compar cererile mele cu cererea lui David.

David nu era cu un picior în groapă, sătul de zile, neveste, copiii, război și tot ce se putea. Era în plină putere, avea viața înainte însă știa ce voia. Și nu doar că știa, își dorea fierbinte, lucra la viața lui ca ceea ce își dorea să se împlinească.

Eu ce vreau?

Oare cum este frumusețea Domnului? Pot învăța de aici ceva despre ea? Pot învăța să mă minunez de frumusețile creației Lui până ajung în Casa Domnului?

Niciun comentariu: