duminică, 21 iunie 2015

Gânduri la aniversare cu Neemia şi Ezra

Săptămâna trecută am citit Neemia. M-am apucat să citesc Scriptura altfel ... în alt ritm. De fapt, nu mă fugăreşte nimeni. Vreau să las Cuvântul să treacă prin mine şi să nu mai trec eu prin el.

M-a impresionat Neemia însă şi reacţia poporului. Mai e un personaj despre care Neemia povesteşte şi pe care abia aştept să ajung ACASĂ ca să îl cunosc. Este vorba de Ezra.

În Isaia am văzut ce se va întâmpla poporului, unde vor merge, cum Cir îi va elibera din robie şi ei vor reveni în Iuda şi Israel. Poporul vremii lui Isaia refuză să creadă ceea ce spune profetul.
Şi robia vine!

Neemia scrie despre întoarcerea din robie!

Robia aduce trezire!
Bănuiesc că acolo şi-au adus aminte promisiunile, au citit ce scria în Tora şi în profeţi.
Acolo s-au deşteptat!
Acolo le-a venit mintea la loc!
Acolo credinţa a căpătat teren.

Nu toţi care au plecat robi s-au întors. Unii au preferat să rămână în locurile unde au ajuns. Despre ei citesc în cartea Estera.

Evreii s-au trezit, s-au lepădat de dumnezeii şi zeii străini, au descoperit că Dumnezeul lui Avraam, Isaac şi Iacov e real, adevărat, credincios, că ceea ce spune se adevereşte!

Vine Ezra în Ierusalim şi se apucă să citească cu voce tare Lega şi să o explice poporului. Sunt şocată de reacţia lor.:
"Caci tot poporul plangea cand a auzit cuvintele Legii." Neemia 8:9
Cine făcea parte din popor?
"2. Si preotul Ezra a adus Legea inaintea adunarii, alcatuita din barbati si femei si din toti cei ce erau in stare s-o inteleaga. Era intaia zi a lunii a saptea.
3. Ezra a citit in carte de dimineata pana la amiaza, pe locul deschis dinaintea portii apelor, in fata barbatilor si femeilor si in fata celor ce erau in stare s-o inteleaga. Tot poporul a fost cu luare aminte la citirea cartii Legii." Neemia 8:2-3

Vineri, 20 iunie 2015, am împlinit şase ani de scris (consecvent) pe blog!
Mulţumesc Domnului pentru aceşti şase ani în care am crescut în cunoaşterea Legii Lui. Am citit, studiat, recitit şi răscitit anumite pasaje sau cărţi. Am devenit atentă la ce se predică şi la cât de corect teologic este ceea ce aud. 
Anul acesta e unul al regenerării din toate punctele de vedere. Văd cum mă schimb şi nu îmi vine a crede ce idei aveam înrădăcinate în inima şi mintea mea. 

Mulţumesc că aţi fost cu mine în această călătorie, aţi plâns sau aţi răs cu mine, v-aţi bucurat sau rugat cu şi pentru mine, v-aţi lăsat provocaţi la creştere şi meditare. 

Fiţi binecuvântaţi!

Niciun comentariu: