luni, 1 ianuarie 2018

Anul 2017 a fost!

Anul 2017 a fost! E de domeniul trecutului!

A fost un an al minunilor de plecări sau al minunatelor plecări. Am început cu o vizită la nişte oameni dragi care mă așteptau de vreo nouă ani în vizită la ei, prin munţii noştri. Apoi am plecat în Moldova, Israel, Polonia şi am încheiat cu Satu Mare ...

M-am îmbogăţit cu oameni noi dar am lăsat în urmă relaţii. În unele, am obosit să fiu doar eu motorul ... aşa că le-am abandonat. Cred că am făcut bine!

Am un dicton după care trăiesc! E un dicton care sună ciudat, rău dar care e foarte adevărat. "Dragoste cu de-a sila se numeşte viol!" Am mai scris asta şi o repet. Când simt că doar eu trebuie să dau, să investesc ...văd, simt şi înţeleg că nu sunt dorită şi îmi văd de drum! Poate că ceilalţi consideră că e normal doar să primească însă eu consider că devine toxică pentru mine acea prietenie / relaţie.

Nu am timp să mă intoxic şi nici nu vreau să devin toxică!

Am ales să plec dintr-un loc unde ... nu îmi găseam locul. A fost greu, extrem de dureros însă vindecător din multe puncte de vedere şi revelant relaţional încât mi s-a confirmat că am făcut bine ce am ales. 

Am ales să adun lângă mine oameni cu aceleaşi nevoi ca mine, să studiez, să citesc, să despic firul în miliardimi şi apoi din ce am descoperit ... să dau mai departe, să provoc la mai mult, mai adânc, mai cu sens şi conţinut. 

Îmi este greu să aştept ... timpul Domnului. Îmi pierd răbdarea, încrederea că ce am înţeles bine  ... Dar văd cum El este Credincios şi Bun cu mine. 

Anul 2018 e un an altfel. Deja sunt "pe rol" nişte răspunsuri la rugăciune. Capătă contur nişte vise puse în stand by de vreo 10 ani. 

Mi-am propus să trec iar prin Psalmi însă nu ca într-o baie ci ... în stilul meu, uneori cuvânt după cuvânt.
În Versiunea Complete Jewish Bible, primul verset din Psalmul 1 este diferit puţin de versiunea Cornilescu.
“How blessed are those who reject the advice of the wicked, don’t stand on the way of sinners or sit where scoffers sit!”
"1. Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai, nu se opreste pe calea celor pacatosi si nu se asaza pe scaunul celor batjocoritori!"

Vreau să refuz sfatul celor răi!
Vreau să nu stau în calea celor ce intenţionat sau cu plăcere vor să păcătuiască!
Vreau să nu stau pe scaunul / în apropierea celor ce îşi găsesc plăcerea în a batjocori, a-şi bate joc de alţii, a lua peste picior pe oricine, a face mişto oricând de ceilalţi!
Vreau să cresc în cunoaşterea Cuvântului, în El!

Niciun comentariu: