vineri, 29 martie 2019

bridal shower ... gânduri pentru Luiza!


Dragă Luiza,
Îți doresc să înveți de la Sara! Să ai credința și încredințarea că Dumnezeul care îi vorbește soțului tău e și Dumnezeul tău, că acolo unde te vrea El e cel mai bine pentru voi, că promisiunile Lui se împlinesc chiar dacă răbdarea ta va trebui să treacă prin teste, încercări, necazuri, dureri și șlefuiri!
Dumnezeu nu lucrează pe modul instant!

Îți doresc că în ciuda a tot și toate să zidești casa soțului tău așa cum au făcut Lea și Rahela!

Îți doresc să fii o mamă vigilentă așa cum a fost Rebeca, soția lui Isaac. Ea a avut înțelepciune și ochi deschiși să vadă că soțul ei nu are puterea de a-și îndeplini atribuțiile de tată. A împletit și învelit cuvintele în așa fel încât l-a convins pe Isaac că e bine ceea ce ea a plănuit și și-a trimis fiul iubit departe de ea …numai că să nu se piardă în obiceiurile și tradițiile neamurilor care îi înconjurau.

Îți doresc să faci din casa ta o casă ca a lui Pereț, vestită în Israel. Povestea lui Pereț ne dovedește că din orice context ai proveni, Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov are puterea să răscumpere, vindece, regenereze și restaureze.

Îți doresc să înveți de la Iochebed, mama lui Moise! Să ai puterea, tăria și nervii ei și să ții la viața copiilor tăi mai mult decât la legile pe care le dau cei ce pentru o vreme sunt la conducere. Să îți crești copiii investindu-te în așa fel încât aceștia oricât de sus ar urca ierarhic să nu uite ceea ce tu ai sădit în ei.

Îți doresc să te legi de Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov așa cum a făcut Rut și Rahav.

Îți doresc să ții la poporul tău și la credința ta așa cum a făcut Estera, pentru o vreme ca asta Domnul te-a așezat acolo unde ești acum.

Îți doresc să înveți de la Abigail care l-a lăsat pe Nabal, soțul ei, în nebunia lui și a decis să-și salveze casa de la pieire. L-a cucerit pe marele David dând dovadă de înțelepciune, de o bună mânuire a cuvintelor dar și de o atitudine de umilință și reverență.

Îți doresc să înveți de la Maria, mama lui Isus, care după ce aude ce plan are Dumnezeu cu ea a spus “Facă-se după cuvintele tale”. A calculat rapid că putea muri ucisă cu pietre, că Iosif ar putea să o lase, că ar ajunge rușinea cetății. Dar a ales să Îl creadă pe Dumnezeu pe cuvânt și de atunci … se tot vorbește despre ea.

Îți doresc să înveți de la Lidia, cea care făcea haine oamenilor din cetate. Cred mai mult că ea le învățase pe femeile din cetate să țese, croșeteze, coase și dincolo de haine … cred că a fost o femeie care a văzut potențialul din fiecare om cu care s-a întâlnit, cred că avea o vorbă bună pentru ei și mai cred ca îi iubea pe oameni.

Și îți doresc să fii tu și nu copia nimănui!

Îți doresc să Îl lași pe Dumnezeu să te modeleze și să facă din tine femeia pe care a intenționat El să o facă!


Niciun comentariu: