joi, 13 mai 2021

la poalele muntelui Sinai

Suntem în 2 sivan.

Ieri, am ajuns în pustiul Sinai și am tăbărât la poalele muntelui Sinai. Vă amintiți că v-am spus că suntem o tabără mare. Avem 600000 de bărbați peste 20 de ani. Asta în afară de femei și copii. Cred că v-am spus că pe lângă noi au ieșit din Egipt și o adunătură de oameni. Toți aceștia au dorit să asculte de Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov și din acest motiv au ales să meargă cu noi.

Nici nu ne-am așezat bine acolo în pustiu că l-am și văzut pe Moise urcând pe munte. L-am întrebat pe tata unde se duce Moise iar el mi-a spus că se duce la Dumnezeu. Acolo, Dumnezeu a vorbit cu Moise și i-a spus ce să ne spună!

Noi, între timp, în tabără, am desfăcut corturile, am pus animalele la loc sigur și am pregătit masa. Eram obosiți și sleiți de puteri dar am încercat cât de mult am putut să îmi ajut părinții.

Când ne pregăteam să ieșim din Egipt, abia așteptam să umblu prin deșert. Ce copil fără minte eram! Acum, că suntem de ceva vreme în deșert, nu mai sunt atâta de încântat. M-am obișnuit să simt nisipul peste tot. Cred că mi s-a tăbăcit și întărit pielea de la vânt, nu mă mai deranjează atât de tare nisipul de pe corp. M-am bronzat și deși am plecat doar de 46 de zile din Gosen simt că am mai crescut un pic, m-am mai maturizat.

După ceva vreme, l-am văzut pe Moise coborând de pe munte și vorbind cu Aaron. Apoi, au chemat pe bătrânii din popor și le-a spus ce i-a spus Dumnezeu. "Așa să vorbești casei lui Iacov și să spui copiilor lui Israel:

4. "Ați văzut ce am făcut Egiptului și cum v-am purtat pe aripi de vultur și v-am adus aici la Mine. 5. Acum, dacă veți asculta glasul Meu și dacă veți păzi legământul Meu, veți fi ai Mei dintre toate popoarele, căci tot pământul este al Meu; 6. Îmi veți fi o împărăție de preoți și un neam sfânt. Acestea sunt cuvintele pe care le vei spune copiilor lui Israel."

Bătrânii ne-au spus cuvintele spuse de Moise iar noi toți am spus "Vom face tot ce a zis Domnul!"

M-am înfiorat când m-am auzit rostind cu ceilalți aceste cuvinte. Sunt doar un copil însă aici, la poalele muntelui Sinai, am promis că voi asculta de Dumnezeu, că Îl voi lăsa să mă transforme și să ne transforme ca să devenim un popor sfânt, o împărăție de preoți. Condiția ca să fim ai Lui este să ascultăm!

Eu chiar vreau să ascult!

Și ceilalți de lângă mine par foarte convinși de promisiunea făcută! Se vede pe fața lor.

Am intrat în cort ca să mă culc dar acum nu pot adormi din cauza cuvintelor spuse de Dumnezeu. M-au făcut să îmi aduc aminte de tot ce a făcut El pentru noi în Egipt. Apoi de modul cum ne-a adus până aici, de minunile făcute, cum a despicat Marea Roșie, cum ne-a dat apă din stâncă, cum a vindecat apele la Mara și apoi ne-a adus carne de prepeliță pentru că ni se făcuse dor de carne iar apoi ne-a dat mana.

Mănânc mană în fiecare zi și de fiecare dată mă întreb cum face Dumnezeu de o așează pe pământ în fiecare zori de zi, în liniște, când nu vede nimeni și face în așa fel încât este pentru fiecare, pe săturate.

Deci nu numai că ne duce în Canaan unde curge lapte și miere dar ne și face o împărăție de preoți și un neam sfânt.

Acum nu prea înțeleg astea dar mâine îl caut pe Moise și am să îl rog pe el să îmi explice.

Niciun comentariu: