luni, 11 septembrie 2023

prima zi de școală!

Prima zi de școală, revenirea la școală, un nou început, colegi noi, profesori noi, școală nouă sau altă sală de clasă... E un alt început!

Emoțiile sunt normale. Aș fi anormală dacă nu aș avea emoții în această zi! Alte fețe de cunoscut și iubit, alte perspective de analizat, alte povești de auzit...

Pentru că stau cu Noe de ceva vreme, încep să văd viața prin povestea lui de viață. Primul gând dimineață a fost că acest nou început e ca și intrarea în arcă. Agitație, aglomerație, emoții, așteptări despre care voi descoperi că sunt nerealiste. Nu sunt singură în arcă, sunt cu ai mei. Prin ai mei înțeleg familia, colegii, prietenii, vecinii.

Va suna un clopoțel, ușa arcii vacanței se va închide și va începe o nouă aventură.

Nu sunt în controlul acestei noi aventuri. Eu sunt aici să lucrez ceea ce deja știu să fac, să învăț să manageriez situații noi, să mă las purtată de valuri, să simt că amețesc de la atâta dans pe ape. Unele dintre cunoștințele pe care le voi învăța, mi se vor părea plictisitoare și nefolositoare. Dar acest exercțiu de a le analiza, memora, învăța, mă va ajuta să conexez informațiile mai târziu, îmi vor deschide noi orizonturi și abilități în viață. Voi citi cărți noi, voi descoperi oameni noi lângă mine, oameni pe care credeam că îi cunosc, dar voi realiza că nu le știam decât suprafața, coperta.

Un an într-o arcă/școală poate părea o veșnicie. Mă rog să nu ies din arcă fără să se fi prins ceva de mine, fără să nu fi iubit mai mult pe cei lângă care am fost așezată, fără să nu mă fi investit în ei sau fără să îi fi lăsat pe ei să se investească în mine.

Rugăciunea mea pentru acest nou început este să mă ajute Domnul să văd oamenii cu și prin ochii Lui, să îi ascult cu urechile Lui și să îi iubesc cu inima Lui. Să-mi curățe inima, ochii, urechile și ființa și să mă ajute să iubesc ca El. Scriptura spune că dacă iubesc, ceilalți vor ști că sunt a Lui.

Sunt invitată de El să urc în arca Lui, să stau și să fiu cu El în această aventură/călătorie de învățare, formare, salvare. Nu sunt doar eu cu El, mai sunt oameni lângă mine. Nu i-a pus degeaba lângă mine!

Îmi doresc o călătorie prin acest nou an școlar transformatoare!

Vă doresc și vouă, indiferent de statutul pe care-l aveți, părinte, copil, bunic, educator, profesor să vă lăsați modelați, transformați, iubiți, provocați, descoperiți, vulnerabili. Suntem împreună în această călătorie cu un scop.

Un an rodnic vă doresc!

Niciun comentariu: