duminică, 22 septembrie 2024

în lume veți avea necazuri

Auzim și vedem știri despre inundațiile care mătură teritoriile din țara noastră și din Europa, incendiile care fac scrum tot ce întâlnesc în cale, războiul de la vecini ne stă în coastă, Orientul Mijlociu este inflamat și toată noaptea Israelul a fost atacat, se scumpește totul, crește inflația…

Auzim vești care ne ridică părul de pe noi, care ne înspăimântă. În jurul nostru răutatea crește ca aluatul pus la dospit.

Nu e nimic nou sub soare din tot ceea ce se întâmplă. Vorba asta a spus-o regele, împăratul Solomon. Isus Christos sau pe numele lui evreiesc, Yeshua HaMaschiach spune audienței Sale: ”V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea." (Ioan.16:33)

Necazurile vin, și aud lângă mine tot mai des, apăsat și răspicat ”De ce a îngăduit Dumnezeu asta? Nu cumva a scăpat lucrurile de sub control? El este acolo, noi suntem aici, fiecare cu treaba lui.”

Dar citind Scriptura descopăr că și aceste întrebări sunt vechi, le știa și Solomon, au scris și psalmiștii despre ele, în timpul lui Isus era la fel.

Când vine necazul, durerea, disperarea, boala, ce fac? La cine caut ajutor? Unde mă duc? Clar că-mi caut cunoștințele care au cunoștințe, și le solicit ajutorul. Dar, uneori, nici o cunoștință oricât de bună ar fi, cu funcție înaltă, cu specializări sofisticate, cu mâini măiestre nu mă poate ajuta. Am nevoie de mai mult decât ajutorul oamenilor. Îl caut pe Dumnezeu.

Dar cine este Dumnezul în care mă încred?

Cum pot afla mai multe despre El?

Unde pot afla informații despre El?

În cartea Sa, în Scriptură găsesc cine este El, cum să mă raportez la El, cum este El. Și pentru că minte mea nu este ca a Lui, aleg pentru fiecare zi câteva cuvinte care îmi spun despre El.

Pentru astăzi, aleg să cred din cartea Sa că ”Domnul este îndurător și milostiv, îndelung răbdător și bogat în bunătate.” Psamul 103:8

Da, necazurile, durerile, problemele vin. Dar orice ar fi, orice ar veni, Domnul este cu mine, lângă mine, în mine.

Aleg astăzi să apelez la îndurarea și mila Lui. Aleg să apelez la bunătatea Luiși dragostea Lui.

Aleg pe Dumnezeul care îmi dă pacea. Iar pacea Lui nu poate fi explicată, dar poate fi experimentată.

Niciun comentariu: