joi, 17 septembrie 2015

"schimba in desfranare harul si tagaduiesc"

"4. Caci s-au strecurat printre voi unii oameni, scrisi demult pentru osanda aceasta, oameni neevlaviosi, care schimba in desfranare harul Dumnezeului nostru si tagaduiesc pe singurul nostru Stapan si Domn, Isus Hristos." Iuda 4

"1. In norod s-au ridicat si proroci mincinosi, cum si intre voi vor fi invatatori mincinosi, care vor strecura pe furis erezii nimicitoare, se vor lepada de Stapanul care i-a rascumparat si vor face sa cada asupra lor o pierzare naprasnica.

2. Multi ii vor urma in destrabalarile lor. Si, din pricina lor, calea adevarului va fi vorbita de rau.

3. In lacomia lor vor cauta ca prin cuvantari inselatoare sa aiba un castig de la voi. Dar osanda ii paste de multa vreme, si pierzarea lor nu dormiteaza." 2 Petru 2:1-3

Cartea Iuda si Petru se completeaza reciproc. Asta ma provoaca si mai mult sa meditez la cuvintele scrise cu 2000 de ani inainte. Citesc, recitesc si nu pot sa nu ma mir de actualitatea lor. E ca si cum as trai vremurile lui Iuda si Petru.

Avertizarea de mai sus imi reaminteste ca ceea ce aud trebuie sa verific cu Scriptura. E posibil ca ceea ce aud, vad sau citesc sa sune bine. Dar e conform cu ceea ce spune Scriptura? Sau e pe langa? 

Se legifereaza tot felul de idei si concepte despre lume si viata. Nu pot sa fiu indiferenta! Trebuie sa fiu de partea cuiva. Dar Scriptura ce spune? De partea cui sa fiu? A celor ce schimba in desfranare harul Dumnezeului nostru? Nu Il tagaduiesc pe singurul nostru Stapan si Domn, Isus Christos dar schimba harul. Sunt de acord cu asta? Sunt empatica? Stiu ce cred si in cine ma incred? 

Ce idei accept si cred? Cine sunt cei ce le propovaduiesc? Cum e viata lor? 

Mi se spune mai mereu ca sunt ca fratii din Bereea care cercetau totul sa vada daca e conform Scripturii (Faptele Apostolilor 17:11). Dar nu la asta ma indeamna Scriptura? Sa trec prin filtrul Scripturii ceea ce cred? 

Am fost educata sa fiu toleranta, sa accept pe ceilalti asa cum sunt, cu ideile, traditiile si credintele lor. Dar toleranta ... are si ea un punct de toleranta, nu? 

Ii recunosc pe cei ce se strecoara cu idei straine Scripturii, cu idei ce cumva se aseamana cu ceea ce spune Scriptura? Ca sa ii recunosc ar trebuie sa studiez ce scrie in Scriptura, sa imi insusesc adevarurile Scripturii, sa le cred din toata inima.  

Niciun comentariu: