luni, 7 decembrie 2020

Știa nevoia mea de Salvator

 Adânc în sufletul meu este nevoia de cineva care să mă salveze din situația cutare sau să-mi spună cuvinte înțelepte ca să ies dintr-un conflict sau o stare, să îmi dea ajutor când eu nu găsesc nici o soluție, să mă scape ca să nu intru în belele. Adânc în sufletul meu este un gol care doare!

Am nevoie de cineva din exteriorul meu!

Capul mi-i plin de idei și multe dintre acestea nu sunt ... geniale!

În relația cu Dumnezeu mi-a fost greu să nu Îl văd un tiran în fața căruia trebuie să trăiesc perfect, să Îi respect toate legile despre care aud de la unii și alții, să țin toate tradițiile primite din bătrâni, să mă îmbrac așa, să nu port aia sau pe aialaltă.

Greu de tot am înțeles că Dumnezeu nu cere asta de la mine. El nu e un tiran pe care eu trebuie să Îl mulțumesc. Și nici nu stă cu parul așteptând ca eu să greșesc și El să mă pocnească.

Din veșnicii, El a întocmit un plan. El știa că omul va păcătui și că are nevoie de un Salvator ca să restabilească relația cu Dumnezeu. Când a întocmit acel plan, S-a gândit la mine și la tine. El știa care sunt fricile, temerile, nevoile și durerile mele.

Știa de nevoia mea de Salvator.

Când m-a creat, a pus în mine gândul veșniciei, dorul după El. Un dor pe care multă vreme nu l-am înțeles și pe care am încercat să îl umplu cu ce am crezut eu că l-ar umple.

În Grădina Edenului, Adam și Eva au decis să vadă ce gust are acel fruct al cunoașterii și ... simt din plin gustul acesta. Cunosc cu vârf și îndesat repercursiunile rupturii relației dintre mine și Dumnezeu. Golul acela care doare în sufletul meu și pe care doar El Îl poate umple e atâta de mare și greu uneori ...

Păcatul cere o jertfă ca să fie iertat. Salvatorul trebuia să moară ca eu să pot fi iertată și salvată. Încă din Eden aflu despre acest Salvator. Scriptura e plină de indicii și pentru astăzi am ales un alt verset din Isaia.

7. El va face ca domnia Lui sa creasca, si o pace fara sfarsit va da scaunului de domnie al lui David si imparatiei lui, o va intari si o va sprijini prin judecata si neprihanire, de acum si-n veci de veci; iata ce va face ravna Domnului ostirilor.” Isaia 9:7

Am nevoie de Salvator ca să trăiesc!

Am nevoie de Mesia ca să fiu iertată, eliberată, ca să îmi restaurez relația cu Dumnezeu!

 

Niciun comentariu: