joi, 16 iunie 2022

izvoarele mele sunt în Tine!

Ne-am obișnuit și cu războiul. Deja, nu mai este actual să vorbești despre el. Chiar am fost întrebată, dar ce, mai este război? Când a început, parcă ne-am trezit într-un vis urât, ne-am mobilizat, o lume întreagă a aflat de bunătatea multor români. Numai că orice ține mai mult, începe să devină obișnuit, să nu ne mai pese.

Am fost întrebată, de ce îți pasă? Ce te agiți așa? Ce? E războiul tău?

Agitarea mea venea din milă, compasiune și un fel de dragoste față de oamenii care curgeau în valuri pe la vămile noastre.

De unde vine mila? Unde este izvorul milei? Mila este ceva înnăscut sau este ceva dobândit? Vine dintr-un sentiment de obligație religioasă? Vine din ideea că adun puncte la Dumnezeu dacă fac ceva pentru alții? Cumva cred că Îl mituiesc făcând bine altora?

"Toate izvoarele mele sunt în Tine." Psalmul 87:7

Clar că am căutat despre ce izvoare mai vorbește Scriptura dincolo de izvoarele naturale despre care am învățat la școală și pe care le pot vedea în natură. Sunt izvoare de jos (pe pământ) și izvoare de sus (în cer). Descopăr că din inimă ies izvoarele vieții, dar există și izvoarele mântuirii, izvoarele apelor vieții, înțelepciunea este un izvor de viață, dar există un și un izvor al înțelepciunii.

David, spune că omul fericit nu se duce sau întovărășește cu cei răi ci El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care își dă rodul la vremea lui și ale cărui frunze nu se vestejesc: tot ce începe, duce la bun sfârșit.” (Ps.1:3)

Izvoarele mele sunt în Tine! În Tine adica în Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov, în Cel venit de Sus, în Cel ce este Viața.

David nu se întreabă, Doamne, izvoarele mele sunt în Tine? El realizează, constată și afirmă că izvoarele lui sunt în Domnul. E o afirmație, o declarație!

Mă întorc la mila pe care am față de oamenii pe care i-am cunoscut în cursul ultimelor luni și la fel ca David afirm, izvorul acesteia e din Tine.

Am constatat că unele dintre izvoarele mele parcă au secat, unele abia mai au viață în ele, unele dau apă amară... La cine să mă duc ca să îmi vindece izvoarele? La Cel care în care sunt izvoarele mele!

Sunt în proces de drenare, curățare, uneori doare tare, mai descopăr și alte izvoare despre care nu știam nimic însă înima se bucură de fiecare strop de apă care curge din sursa izvoarelor mele.

Da, e război și teama e mare, dar El, sursa izvoarelor mele, este în control!

Niciun comentariu: