marți, 24 martie 2020

Viața privită din ... perspectiva morții.

Am citit, cântat și m-am rugat că vreau să merg ACASĂ. Și am făcut asta ani de zile. Acum, când îngerul morții a venit să își facă treaba, inițial l-am ignorat, apoi mi-am spus că dacă mă autoizolez, îl păcălesc și scap.

Nu am simptomele bolii ... încă. Dar sunt realistă. Mă va ajunge oriunde, cu sau fără autoizolare! Acum .... sau mai târziu!


Când citeam despre urgia care a venit pe timpul lui David si el a văzut îngerul Domnului cu sabia în mână ... mă gândeam, wow, ce fain! David vede îngerul! Da, îngerul era la lucru și oamenii mureau pe unde trecea el dar ca să vezi îngerii e ceva ..., nu?


De pe la începutul lunii februarie 2020, văd și eu îngerul morții trecând peste tot și luând pe cei cărora le-a venit rândul.


Multă vreme am spus “Opriți planeta! Vreau să cobor!”.


Acum s-a oprit! Și dacă tot s-a oprit, am timp să meditez la viața mea și la relațiile mele.


Vreau să mă pregătesc să plec ACASĂ! Dar data asta altfel. Vreau să îmi cer iertare de la tine!


Vreau sa te rog să mă ierți pentru că nu te-am ascultat suficient, nu te-am iubit mai mult, nu mi-am făcut timp mai mult pentru tine, nu am fost acolo pentru tine pentru că am fost prea comodă și, uneori îmi era lene sau nu mai aveam chef să aud de alte probleme …


Vreau să te rog să mă ierți că nu L-am lăsat pe Christos vizibil în mine, te-am jignit, rănit, dezamăgit, dezgustat.


Vreau să te rog să mă ierți pentru că în mijlocul durerii tale, nu am fost lângă tine, nu te-am îndemnat să te uiți la Christos, la Cel Venit de Sus, la Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii, Cel crucificat, Cel înviat, Cel înălțat.


Vreau să te rog să mă ierți pentru că în timpul durerii mele, nu te-am lăsat să mă iubești, să mă mângâi, să mă încurajezi.


Vreau să te rog să mă ierți pentru că nu am avut curajul să îți intind mână, să zâmbesc și să îți spun o vorbă bună, să te cunosc, să te las să mă cunoști.


Vreau să te rog să mă ierți pentru că nu m-a durut durerea ta.


Vreau să te rog să mă ierți pentru că m-am lăsat influențată și te-am văzut prin ochii altora, prin experiența altora.


Vreau să te rog să mă ierți pentru că nu am știut cum să interpretez tăcerile tale și m-am îndepărtat lăsându-ți spațiu gol în urma mea când tu de fapt aveai nevoie disperată de prezența mea, de prietenia mea, de grija mea, de dragostea mea.


Vreau să te rog să mă ierți pentru că te-am dezamăgit prin purtare, atitudine, cuvinte, fapte ….


Vreau să trăiesc altfel, așteptând să plec ACASĂ! Multe din rudele mele sunt acolo, am mulți prieteni acolo, am cunoscuți, am eroii Bibliei, eroii vremurilor noastre, martirii … și aștept să ne revedem SUS.
Vreau să merg ACASĂ!


Și ACASĂ mă așteaptă Christos!

Niciun comentariu: