vineri, 23 noiembrie 2012

Leul din Iuda

"4 Căci DOMNUL mi-a vorbit astfel: «Ca un leu, ca un leu tânăr ce mârâie asupra prăzii, – iar când e chemată o ceată de păstori împotriva lui nu se teme de strigătul lor şi nu-i pasă de zgomotul făcut de ei – aşa va coborî DOMNUL Oştirilor să se lupte pe muntele Sion, pe dealul Său. 5 Cum îşi întind păsările aripile, aşa va ocroti DOMNUL Oştirilor Ierusalimul; îl va ocroti şi-l va elibera, îl va cruţa şi-l va scăpa.» 

6 Întoarceţi-vă la Cel de la Care v-aţi abătut atât de mult, israeliţilor! 7 Căci în ziua aceea fiecare îşi va arunca idolii de argint şi idolii de aur pe care vi i-au făcut mâinile voastre păcătoase. 

8 «Asiria va pieri printr-o sabie care nu este a unui om; o sabie care nu este a unui muritor o va nimici! Vor fugi de sabie, iar tinerii lor vor fi supuşi la muncă silnică. 9 Fortăreaţa sa va cădea din cauza terorii şi, la vederea steagului, căpeteniile ei vor intra în panică», zice DOMNUL, al Cărui foc se află în Sion, şi al Cărui cuptor se află în Ierusalim." Isaia 31:4-9

Nu stiu daca cineva cu mintea intreaga se va apropia de un leu tanar care maraie asupra prazii. Oricat ar tipa pastorii, oricat zgomot ar face, oricat de mult s-ar agita ... leul va ramane cu prada lui. Isi va apara ce e a lui. Stiu ca leul de aici este Leul din Iuda, Mielul Lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii. Este Cel care a instruit poporul evreu in Egipt cum sa celebreze primul Paste si cum sa puna sangele pe tocul usii ca sa isi salveze vietile. El este Cel ce va salva poporul din Iuda de Asirieni. Ca o pasare care isi intinde aripile si isi protejeaza puii tot asa va face Domnul Ostirilor cu Ierusalimul si poporul din el.

Va proteja, salva poporul si cetatea daca ei se intorc la El. Daca se pocaiesc ... adica daca isi lasa idolii si obiceiurile inchinarii si se alipesc cu toata inima de Domnul, de Stapanul Domn, de Dumnezeul lor. 

Or fi ei asirienii multi si insetati de sange insa Domnul e Cel ce isi pazeste poporul. Asierienii erau cunoscuti in vremea lor ca cei mai cruzi si cumpliti razboinici. Imaginatia era lasata libera si talibanismul era la el acasa. Insa Domnul, prin Isaia, spune evreilor ca Asiria va pieri. Greu de imaginat! Greu de crezut .... Si, mai mult de atat. Vor pieri ucisi de sabie insa nu un om va manui acea sabie.

In anul 701 se intampla toate acestea. la scurt timp dupa ce anunta Isaia acest cuvant din partea Domnului, intr-o dimineata, evreii isi verifica posturile de veghe si observa ca e liniste in tabara asirienilor. Nimeni nu isi facea cafeau sau ceaiul. Nimeni nu isi facea dus cantand ca sa trezeasca Ierusalimul. Nimeni nu alerga ca sa se mentina in forma. De fapt ... nimeni nu misca. 185.000 de asirieni erau morti.
 
"35 În acea noapte, îngerul Domnului a ieşit în tabăra asirienilor şi a ucis o sută optzeci şi cinci de mii de oameni. Când ceilalţi s-au trezit dis-de-dimineaţă, au văzut că toţi erau nişte trupuri moarte.
36 Atunci Sanherib, împăratul Asiriei, şi-a ridicat tabăra şi a plecat. El s-a întors la Ninive şi a locuit acolo.
37 În timp ce se închina în templul zeului său, Nisrok, fiii săi, Adra-Melek şi Sareţer, l-au ucis cu sabia şi au fugit în ţara Ararat. Şi în locul lui a domnit fiul său Esar-Hadon." 2 Regi 19:35-37

"21 Domnul a trimis un înger care a spulberat orice războinic viteaz, orice conducător şi orice căpetenie din tabăra împăratului Asiriei. Acesta s-a întors ruşinat în ţara lui. Când a intrat în templul zeului său, unii dintre fiii săi l-au înjunghiat acolo cu sabia. 22 Aşa a izbăvit Domnul pe Ezechia şi pe locuitorii Ierusalimului din mâna lui Sanherib, împăratul Asiriei, şi din mâna tuturor duşmanilor lor. El i-a protejat din toate părţile. " 2 Cronici 32:21-22

A doua parte a versetului 8 se implineste in anul 612 B.C cand Asiria a fost distrusa de babilonieni in batalia de la Carchemis. Si caderea Asiriei a fost vestita de Isaia aici insa si de Ieremia (Ieremia 27:1-11). Cuvantul Domnului se implineste litera cu litera. 

I am zealous over Zion 
I am zealous over Zion 
I am zealous over Zion 
I will dwell in Jerusalem 
She shall be called The City of Truth 
The Mountain of the L-rd of Hosts, 
Har Kadosh for thus says the L-rd, 
"I will save my people" 
Old women and men shall sit in the streets 
Each one with a staff in their hand 
Children will play in the streets of the city 
Joy will be heard once again

Un comentariu:

elena marin-alexe spunea...

E minunat că tot a spus Dumnezeu se împlineşte!