marți, 27 iunie 2023

Cuvântul comunică prin cuvinte

 „La început, Dumnezeu” ... Geneza 1:1

La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu.” Ioan 1:1-2

Cuvântul este format din sunete de diferite tonalități, și în diverse nuanțe. Cuvinte auzim și învățăm încă din perioada intrauterina. Cuvintele roiesc în jurul nostru, ne învăluie, ne împresoară și înfășoară, ne ridică sau ne înalță, ne coboară sau ne dărâmă, ne aruncă în visare sau ne prăbușesc în abisurile trisțeții.

Cuvântul e din veșnicii, este Veșnic, este Cel care nu se schimbă. Cuvântul este Dumnezeu.

Cuvântul comunică cu mine prin cuvinte! Pe unele le înțeleg, unora nu le pricep încă sensul și rostul. Unele fac click dintr-odată și mi se deschid noi orizonturi de înțelegere.

Cuvântul folosește cuvinte pentru a-și spune istoria și povestea.

Cuvântul are legi, porunci și orânduiri ce aduc binecuvântări și fericire dacă le ascult și le-mplinesc.

Cuvântul S-a întrupat și a locuit pe pământ. Cuvântul a ales să moară ca eu să am Viață! Cuvântul eliberează, vindecă, hrănește, mântuiește. Cuvântul se exprimă prin cuvinte. Iar darul și abilitatea de a folosi cuvinte a fost dată doar celor creați după chipul și asemănarea Lui! Cuvântul este Pâine și Viață, Adevăr și Dragoste, Milă și Îndurare!

Cuvintele dau sens și farmec vieții!

Cuvântul face inima să tresalte, palpite, să-și răspundă la întrebările pe care nu are curajul să le pună, să ia decizii în ciuda a tot și toate, să-și iasă din zona de confort.

Cuvintele din Cuvânt aduc alinare, aduc Pace, aduc Viață!

Cuvântul a creat totul rostind cuvinte.

Cuvântul citit, auzit, întipărit în inima și mea mea aduce Pacea ce întrece orice pricepere, aduce înțelepciune când mintea lucrează febril cuvinte, aduce fericirea în ciuda încercărilor, provocărilor, frângerilor și tristeților.

Cuvântul e aici! Umple tot pământul cu Slava Sa!

Niciun comentariu: