"O manie bizara bantuie prin lumea occidentala – mania transgenderismului, un flagel devenit popular la occidentali, dar care se indreapta si spre noi. Maladia aceasta aparuta peste noapte se extinde cu o repeziciune uimitoare. Uitati notiunea de “orientare sexuala” aparuta acum citeva decenii, care ne-a asaltat si inca ne asalteaza, la nivel social, legislativ, de etica, teologie, sociologie, si altele. Uitati miscarea pentru “drepturi” ale “minoritatilor sexuale”. Notiunile acestea incep sa rugineasca si sa devina demodate. “Orientarea sexuala”, o frontiera odata “noua” in revolutia sexuala, cedeaza locul unei frontiere noi, aceea a transgenderismului. Vocabularul specific “orientarii sexuale” devine si el demodat, si cam sarac in comparatie cu vocabularul si limbajul specific transgenderismului si a drepturilor persoanelor transgender. Privind transgenderismul am atentionat vreme de multi ani in scrisoarile saptaminale AFR de marti, dar astazi facem o analiza mai aprofundata a fenomenului.
Eurovision 2014
Punctul culminant al transgenderismului a fost Eurovisionul 2014 castigat de “femeia cu barba”, o persoana transgender. Evenimentul a socat intreaga Romanie, cit si alte tari, dar a fost gasit de bun augur de occidentali. Occidentalii au vazut in persoana premiata apogeul unor noi manifestari ale revolutiei sexuale, “progresiste”, dar care, zic ei, nu trebuie criticate, ci intelese, acceptate si dotate cu “drepturi” la fel ca si celelalte manifestari de orientare sexuala.
Transgenderismul dincolo de Ocean
Evenimentul Eurovision 2014 a facut valuri si dincolo de ocean unde, pe 29 mai, publicatia americana Time a publicat, ca articol de fond, un dosar privind anvergura transgenderismului in America. I-a dat un titlu sugestiv: “The Transgender Tipping Point: America’s Next Civil Rights Frontier”. (“Punctul de turnura al transgenderismului: noua frontiera a drepturilor civile in America”) [Articolul poate fi citit aici: http://time.com/135480/transgender-tipping-point/]
Transgenderismul e o ideologie sexuala manifestata in schimbarea intentionata a sexului biologic din femeie in barbat ori din barbat in femeie. Adica inversionarea sexelor. Stiinta si tehnologia postmoderna au dobindit capacitatea de a schimba, prin proceduri medicale, sexul fiintei umane din barbat in femeie si din femeie in barbat. Aceasi intrebare fundamentala, insa, este pusa transgenderismului care a fost pusa si homosexualilor: este transgenderismul innascut, adica o predilectie cu care fiinta umana se naste? Este transgenderismul imprimat in genomul uman? Persoanele care isi schimba sexul afirma ca s-au nascut cu un sex biologic gresit, ca inainte de nastere itele lor biologice s-au incilcit si ca in loc ca “el” sa se nasca “ea”, s-a nascut “el”, si ca in loc ca “ea” sa se nasca “el”, s-a nascut “ea”. Astfel de persoane, ni se spune, nu se simt “comfortabile” in trupul dobindit la nastere si, in mod special, cu sexul cu care au fost inzestrate biologic. In consecinta, cer sa li se modifice trupul si sexul prin proceduri medicale. Unele persoane isi schimba sexul de mai multe ori in viata, nu doar odata. Multi regreta ca si-au schimbat sexul, il schimba din nou, apoi regreta, si schimbarea sexului biologic devine o preocupare permanenta in viata acestor persoane.
Ba mai mult, ni se spune ca si copiii experimenteaza confuzie sexuala de la o varsta tot mai frageda, si ca din aceasta cauza trebuie intelesi si ajutati. In 2006 The New York Times a publicat un articol despre acesti copii, afirmind ca de fapt confuzia lor sexuala e “normala”. Articolul mentiona situatii unde baietii mergeau la scoala in rochite roz, iar fetele tunse si imbracate ca baietii. In sprijinul acestor copii au venit activisti care le promoveaza drepturile, numite “gender – identity rights” (“drepturile identitatii de gen”). Ca rezulat al activismului lor, unele state americane au adoptat legi care permit adultilor sa-si schimbe sexul in certificatul de nastere chiar daca biologic nu si l-au schimbat. Daca in mintea persoanei respective “ea” se crede “el”, are dreptul sa-si schimbe certificatul de nastere sa reflecte ca nu mai e “ea” ci “el”. Starea aceasta mintala e numita “free to be”, adica “liber/a de a fi” cum el ori ea doreste. Au aparut si cazuri extreme, de exemplu scoli care predau cursuri in “vocabularul neutru” din perspectiva sexului (“gender – neutral vocabulary”), in care obiectele ori lucrurile nu mai sunt identificate dupa gen ori sex. Un exemplu cu totul bizar este incercarea de a elimina cuvintele “pisoi” si “pisica”. [Articolul din New York Times poate fi citit aici: [http://www.nytimes.com/2006/12/02/us/02child.html?ex=1322715600&en=42fbaea5896bcb56&ei=5090&partner=rssuserland&emc=rss&_r=1&]
Hollywood-ul da apa la moara
Media si Hollywood-ul promoveaza cu agresivitate noua maladie transgenderista, asa cum au promovat toate manifestarile bizare ale revolutiei sexuale de pina acuma: casatoriile unisex, casatoriile multiple, casatoriile de grup, normalizarea adulterului, relatiile sexuale intre persoane de acelasi sex, poligamia, avortul, divortul in serie, poliamoria, eutanasia, suicidul asistat. Vedeta transgenderismului american e Laverne Cox, o actrita a showului “Orange is the New Black” (“Portocaliul e noul negru”) O alta vedeta hollywood-iana e Fallon Fox, un barbat care vreme de multi ani a facut lupte, s-a schimbat in femeie, ia doze mari de estrogen si cere sa i se permita sa lupte ca femeie in luptele greco-romane la categoria barbati. Pe linga asta, media mediatizeaza masiv si excesiv persoanele care isi schimba sexul si detin functii ianlte in institutii ori societate. In septembrie 2013 un profesor de teologie si filosofie de la o universitate crestina din California a socat conducerea universitatii anuntind ca s-a transformat in femeie. Universitatea l-a destituit din functie si el/ea a dat universitatea in judecata pentru discriminare. Reactia legislaturii californiene a fost previzibila: a emis o lege care constrange universitatile si scolile sa permita elevilor si studentilor sa foloseasca toaletele care se conformeaza sexului ales de ei, nu sexului lor biologic.
Facebook face la fel
Si Facebook promoveaza transgenderismul. In februarie anul acesta Facebook a listat 50 de optiuni de identitate sexuala din care publicul poate sa aleaga. Sa fie oare 50 de “orientari sexuale”? Confuzia sexuala e, deci, la moda, ceva chic, cool si de dorit, de la copii pina la oameni in varsta. Nu e de mirare ca, dupa un studiu recent emis de Williams Institute din California, in America sunt aproximativ 700.000 de persoane care se identifica ca fiind transgender. Nu toate aceste persoane, insa, si-au schimbat sexul biologic. Multe dintre ele au facut-o, iar restul doar se identifica, in documente oficiale ori in public, ca apartinind sexului biologic opus. Unii dintre ei sunt casatoriti cu persoane de sex opus, au copii si “descopera”, la o varsta inaintata, ca de fapt apartin sexului opus decit celui cu care s-au nascut. Apar stiri bizare despre barbati casatoriti care incep sa se imbrace ca femeile, inclusiv sa poarte sutiene, si despre femei casatorite cu barbati care se imbraca si se comporta ca barbatii.
Consecintele transgenderismului
Transgenderismul, insa, isi are consecintele lui, la fel ca homosexualitatea. Un sondaj de opinie facut recent in America indica ca 41% din persoanele transgender au incercat sa se sinucida. In contrast, tentativa de suicid la persoanele heterosexuale e de noua (9) ori mai mica. Deasemenea, violenta domestica si depresia sunt mult mai ridicate la persoanele transgender.
Mentionam si un studiu longitudinal de 30 de ani publicat in 2011 de Institutul Karolinska din Suedia, facut pe 324 de persoane care si-au schimbat sexul. El denota cu la 10 ani dupa operatie persoanele transgender dovedesc acute dificultati mintale, iar rata suicidului a fost de 20 de ori mai mare decit la persoanele heterosexuale.
[Recomandam articolul The Tidal Wave of Transgenderism (“Valul Transgenderismului) publicat pe 6 iunie in publicatia americanaCanon & Culture: Christianity & The Public Square): http://www.canonandculture.com/the-tidal-wave-of-transgenderism/]
Ce zic expertii?
Daca cu nu multi ani in urma “expertii”, adica psihologii si sociologii, erau de comun acord ca transgenderismul e o boala mintala, numarul lor e in scadere. Printre ei se afla Dr. Paul McHugh, care vreme de multi ani a fost seful catedrei de psihiatrie la Johns Hopkins Hospital in Baltimore, Maryland. In anii 60 el si colegii lui au prestat servicii de schimbare a sexului, dar in anii 70 Dr. McHugh a renuntat, afirmind ca persoanele cu inclinatii transgender au nevoie mai degraba de un psihiatru decit de un medic chirurg. Opinia lui McHugh ar trebui sa cintareasca destul de greu avind in vedere onorabila lui varsta de 83 de ani. Transgenderismul e o boala a mintii, zice el, nu o reflectie a unei deformatii biologice cum afirma altii. Media si autoritatile nu fac nicio favoare persoanelor transgender facilitindu-le implinirea fanteziilor lor sexuale, adauga el. Dimpotriva, le agraveaza starea mintala denaturata.
Transgenderismul, spune McHugh, este o simptoma a “confuziei sexuale” a generatiei contemparane. Persoanele transgender, spune el, sufera de “boala prezumtiei”, asa cum sufera multe persoane care “presupun” ca ceea ce au primit din partea naturii nu li se potriveste. Se uita in oglinda si vad o fiinta umana urita, care nu corespunde naturii. Statisticile indica ca transgenderismul e o stare tranzitorie. Pina in 80% dintre copiii ori adolescentii care afirma ca “sufera” de confuzie sexuala, isi revin la normal. Ceilalti 20% ramin inca un mister pentru psihologi. In concluzie, afirma McHugh, persoanele care doresc sa-si schimbe sexul trebuie convinse sa nu o faca. La urma urmelor, spune el, o schimbare de sex este o imposibilitate biologica. Barbatii care isi schimba sexul in femei nu devin femei, ci barbati feminizati, iar femeile femei masculinizate. O astfel de confuzie, zice el, nu poate fi premiza acordarii de drepturi civile unei intregi clase de oameni care doresc sa fie diferiti doar de dragul de a fi diferiti.
Recomandam un articol publicat de Dr. McHugh in Wall Street Journal pe 12 iunie despre tragedia transgenderismului: http://online.wsj.com/articles/paul-mchugh-transgender-surgery-isnt-the-solution-1402615120
Recomandam deasemenea articolul “Nine Things to Know about Transgenderism” (“Noua lucruri care trebuie cunoscute despre transgenderism”) http://thegospelcoalition.org/article/9-things-you-should-know-about-transgenderism
Dar bisericile?
Ramine de vazut ce pozitii vor adopta bisericile si diferitele denominatii religioase privind transgenderismul. Saptamina trecuta baptistii americani afiliati cu Conventia Baptista de Sud au adoptat o rezolutie care deplinge transgenderismul ca o deviatie radicala si inacceptabila de la standardele si moravurile biblice. [Textul rezolutiei poate fi citit aici: http://www.sbc.net/resolutions/2250/on-transgender-identity]"
Eurovision 2014
Punctul culminant al transgenderismului a fost Eurovisionul 2014 castigat de “femeia cu barba”, o persoana transgender. Evenimentul a socat intreaga Romanie, cit si alte tari, dar a fost gasit de bun augur de occidentali. Occidentalii au vazut in persoana premiata apogeul unor noi manifestari ale revolutiei sexuale, “progresiste”, dar care, zic ei, nu trebuie criticate, ci intelese, acceptate si dotate cu “drepturi” la fel ca si celelalte manifestari de orientare sexuala.
Transgenderismul dincolo de Ocean
Evenimentul Eurovision 2014 a facut valuri si dincolo de ocean unde, pe 29 mai, publicatia americana Time a publicat, ca articol de fond, un dosar privind anvergura transgenderismului in America. I-a dat un titlu sugestiv: “The Transgender Tipping Point: America’s Next Civil Rights Frontier”. (“Punctul de turnura al transgenderismului: noua frontiera a drepturilor civile in America”) [Articolul poate fi citit aici: http://time.com/135480/transgender-tipping-point/]
Transgenderismul e o ideologie sexuala manifestata in schimbarea intentionata a sexului biologic din femeie in barbat ori din barbat in femeie. Adica inversionarea sexelor. Stiinta si tehnologia postmoderna au dobindit capacitatea de a schimba, prin proceduri medicale, sexul fiintei umane din barbat in femeie si din femeie in barbat. Aceasi intrebare fundamentala, insa, este pusa transgenderismului care a fost pusa si homosexualilor: este transgenderismul innascut, adica o predilectie cu care fiinta umana se naste? Este transgenderismul imprimat in genomul uman? Persoanele care isi schimba sexul afirma ca s-au nascut cu un sex biologic gresit, ca inainte de nastere itele lor biologice s-au incilcit si ca in loc ca “el” sa se nasca “ea”, s-a nascut “el”, si ca in loc ca “ea” sa se nasca “el”, s-a nascut “ea”. Astfel de persoane, ni se spune, nu se simt “comfortabile” in trupul dobindit la nastere si, in mod special, cu sexul cu care au fost inzestrate biologic. In consecinta, cer sa li se modifice trupul si sexul prin proceduri medicale. Unele persoane isi schimba sexul de mai multe ori in viata, nu doar odata. Multi regreta ca si-au schimbat sexul, il schimba din nou, apoi regreta, si schimbarea sexului biologic devine o preocupare permanenta in viata acestor persoane.
Ba mai mult, ni se spune ca si copiii experimenteaza confuzie sexuala de la o varsta tot mai frageda, si ca din aceasta cauza trebuie intelesi si ajutati. In 2006 The New York Times a publicat un articol despre acesti copii, afirmind ca de fapt confuzia lor sexuala e “normala”. Articolul mentiona situatii unde baietii mergeau la scoala in rochite roz, iar fetele tunse si imbracate ca baietii. In sprijinul acestor copii au venit activisti care le promoveaza drepturile, numite “gender – identity rights” (“drepturile identitatii de gen”). Ca rezulat al activismului lor, unele state americane au adoptat legi care permit adultilor sa-si schimbe sexul in certificatul de nastere chiar daca biologic nu si l-au schimbat. Daca in mintea persoanei respective “ea” se crede “el”, are dreptul sa-si schimbe certificatul de nastere sa reflecte ca nu mai e “ea” ci “el”. Starea aceasta mintala e numita “free to be”, adica “liber/a de a fi” cum el ori ea doreste. Au aparut si cazuri extreme, de exemplu scoli care predau cursuri in “vocabularul neutru” din perspectiva sexului (“gender – neutral vocabulary”), in care obiectele ori lucrurile nu mai sunt identificate dupa gen ori sex. Un exemplu cu totul bizar este incercarea de a elimina cuvintele “pisoi” si “pisica”. [Articolul din New York Times poate fi citit aici: [http://www.nytimes.com/2006/12/02/us/02child.html?ex=1322715600&en=42fbaea5896bcb56&ei=5090&partner=rssuserland&emc=rss&_r=1&]
Hollywood-ul da apa la moara
Media si Hollywood-ul promoveaza cu agresivitate noua maladie transgenderista, asa cum au promovat toate manifestarile bizare ale revolutiei sexuale de pina acuma: casatoriile unisex, casatoriile multiple, casatoriile de grup, normalizarea adulterului, relatiile sexuale intre persoane de acelasi sex, poligamia, avortul, divortul in serie, poliamoria, eutanasia, suicidul asistat. Vedeta transgenderismului american e Laverne Cox, o actrita a showului “Orange is the New Black” (“Portocaliul e noul negru”) O alta vedeta hollywood-iana e Fallon Fox, un barbat care vreme de multi ani a facut lupte, s-a schimbat in femeie, ia doze mari de estrogen si cere sa i se permita sa lupte ca femeie in luptele greco-romane la categoria barbati. Pe linga asta, media mediatizeaza masiv si excesiv persoanele care isi schimba sexul si detin functii ianlte in institutii ori societate. In septembrie 2013 un profesor de teologie si filosofie de la o universitate crestina din California a socat conducerea universitatii anuntind ca s-a transformat in femeie. Universitatea l-a destituit din functie si el/ea a dat universitatea in judecata pentru discriminare. Reactia legislaturii californiene a fost previzibila: a emis o lege care constrange universitatile si scolile sa permita elevilor si studentilor sa foloseasca toaletele care se conformeaza sexului ales de ei, nu sexului lor biologic.
Facebook face la fel
Si Facebook promoveaza transgenderismul. In februarie anul acesta Facebook a listat 50 de optiuni de identitate sexuala din care publicul poate sa aleaga. Sa fie oare 50 de “orientari sexuale”? Confuzia sexuala e, deci, la moda, ceva chic, cool si de dorit, de la copii pina la oameni in varsta. Nu e de mirare ca, dupa un studiu recent emis de Williams Institute din California, in America sunt aproximativ 700.000 de persoane care se identifica ca fiind transgender. Nu toate aceste persoane, insa, si-au schimbat sexul biologic. Multe dintre ele au facut-o, iar restul doar se identifica, in documente oficiale ori in public, ca apartinind sexului biologic opus. Unii dintre ei sunt casatoriti cu persoane de sex opus, au copii si “descopera”, la o varsta inaintata, ca de fapt apartin sexului opus decit celui cu care s-au nascut. Apar stiri bizare despre barbati casatoriti care incep sa se imbrace ca femeile, inclusiv sa poarte sutiene, si despre femei casatorite cu barbati care se imbraca si se comporta ca barbatii.
Consecintele transgenderismului
Transgenderismul, insa, isi are consecintele lui, la fel ca homosexualitatea. Un sondaj de opinie facut recent in America indica ca 41% din persoanele transgender au incercat sa se sinucida. In contrast, tentativa de suicid la persoanele heterosexuale e de noua (9) ori mai mica. Deasemenea, violenta domestica si depresia sunt mult mai ridicate la persoanele transgender.
Mentionam si un studiu longitudinal de 30 de ani publicat in 2011 de Institutul Karolinska din Suedia, facut pe 324 de persoane care si-au schimbat sexul. El denota cu la 10 ani dupa operatie persoanele transgender dovedesc acute dificultati mintale, iar rata suicidului a fost de 20 de ori mai mare decit la persoanele heterosexuale.
[Recomandam articolul The Tidal Wave of Transgenderism (“Valul Transgenderismului) publicat pe 6 iunie in publicatia americanaCanon & Culture: Christianity & The Public Square): http://www.canonandculture.com/the-tidal-wave-of-transgenderism/]
Ce zic expertii?
Daca cu nu multi ani in urma “expertii”, adica psihologii si sociologii, erau de comun acord ca transgenderismul e o boala mintala, numarul lor e in scadere. Printre ei se afla Dr. Paul McHugh, care vreme de multi ani a fost seful catedrei de psihiatrie la Johns Hopkins Hospital in Baltimore, Maryland. In anii 60 el si colegii lui au prestat servicii de schimbare a sexului, dar in anii 70 Dr. McHugh a renuntat, afirmind ca persoanele cu inclinatii transgender au nevoie mai degraba de un psihiatru decit de un medic chirurg. Opinia lui McHugh ar trebui sa cintareasca destul de greu avind in vedere onorabila lui varsta de 83 de ani. Transgenderismul e o boala a mintii, zice el, nu o reflectie a unei deformatii biologice cum afirma altii. Media si autoritatile nu fac nicio favoare persoanelor transgender facilitindu-le implinirea fanteziilor lor sexuale, adauga el. Dimpotriva, le agraveaza starea mintala denaturata.
Transgenderismul, spune McHugh, este o simptoma a “confuziei sexuale” a generatiei contemparane. Persoanele transgender, spune el, sufera de “boala prezumtiei”, asa cum sufera multe persoane care “presupun” ca ceea ce au primit din partea naturii nu li se potriveste. Se uita in oglinda si vad o fiinta umana urita, care nu corespunde naturii. Statisticile indica ca transgenderismul e o stare tranzitorie. Pina in 80% dintre copiii ori adolescentii care afirma ca “sufera” de confuzie sexuala, isi revin la normal. Ceilalti 20% ramin inca un mister pentru psihologi. In concluzie, afirma McHugh, persoanele care doresc sa-si schimbe sexul trebuie convinse sa nu o faca. La urma urmelor, spune el, o schimbare de sex este o imposibilitate biologica. Barbatii care isi schimba sexul in femei nu devin femei, ci barbati feminizati, iar femeile femei masculinizate. O astfel de confuzie, zice el, nu poate fi premiza acordarii de drepturi civile unei intregi clase de oameni care doresc sa fie diferiti doar de dragul de a fi diferiti.
Recomandam un articol publicat de Dr. McHugh in Wall Street Journal pe 12 iunie despre tragedia transgenderismului: http://online.wsj.com/articles/paul-mchugh-transgender-surgery-isnt-the-solution-1402615120
Recomandam deasemenea articolul “Nine Things to Know about Transgenderism” (“Noua lucruri care trebuie cunoscute despre transgenderism”) http://thegospelcoalition.org/article/9-things-you-should-know-about-transgenderism
Dar bisericile?
Ramine de vazut ce pozitii vor adopta bisericile si diferitele denominatii religioase privind transgenderismul. Saptamina trecuta baptistii americani afiliati cu Conventia Baptista de Sud au adoptat o rezolutie care deplinge transgenderismul ca o deviatie radicala si inacceptabila de la standardele si moravurile biblice. [Textul rezolutiei poate fi citit aici: http://www.sbc.net/resolutions/2250/on-transgender-identity]"
Material primit pe e-mail de la Alianta Familiilor din Romania.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu