vineri, 22 iunie 2012

ce este adevarul?

"9 Priveşte! 
Vine ziua DOMNULUI, o zi a cruzimii! 
Vine cu mânie şi urgie aprinsă, pentru a face din ţară un pustiu şi pentru a nimici păcătoşii din ea. 10 Stelele cerurilor şi constelaţiile lor nu-şi vor mai arăta lumina; soarele va fi întunecat la răsăritul lui, iar luna nu-şi va mai trimite lumina. 

11 Voi pedepsi lumea pentru răul ei şi pe cei răi pentru păcatul lor. 

Voi pune capăt mândriei celor aroganţi şi voi doborî trufia tiranilor. 

12 Voi face ca oamenii să fie mai rari decât aurul fin, mai rari decât aurul de Ofir. 

13 Pentru aceasta, voi face să se cutremure cerurile, iar pământul se va zgudui din temelii din pricina furiei DOMNULUI Oştirilor, în ziua aprigei Lui mânii. 

14 Se va-ntâmpla că, asemenea unei gazele urmărite sau a unei turme fără păstor, fiecare se va întoarce la poporul lui, fiecare va fugi în ţara lui. 15 Oricine va fi găsit va fi înjunghiat şi oricine va fi capturat va cădea ucis de sabie. 16 Copiii lor vor fi zdrobiţi în bucăţi sub ochii lor, casele le vor fi jefuite, iar soţiile le vor fi necinstite." Isaia 13:9-16

Turnul Babel nu a avut o viata lunga si din cauza mandriei, arogantei, idolatriei, Dumnezeu a intervenit in planurile lor marete. A fost o interventie lingvistica care a dus la parasirea planurilor arhitecturale si peisagistice. 

La cateva mii de ani distanta ... apare Babilonul. Si acesta este caracterizat de idolatrie, sexualitate, aroganta, mandrie, crima dusa la extrem ... Numai ca ... despre Turnul Babel ne scrie Moise insa dupa ce s-au petrecut lucrurile. Aici, Isaia insa le prezice, vine din partea Domnului si spune poporului ce se va intampla. Nu cred ca babilonienii cumva nu au aflat ca si despre ei vorbeste Domnul. Numai ca lor nu le-a pasat. 

Istoria confirma prezicerea lui Isaia, unii o asociaza cu un holocaust babilonian antic. 

Ziua Domnului, ziua judecatii nu e una de fan, de luat in deradere ... e o zi de groza. Nici macar astrele ceresti nu isi mai indeplinesc rolul .... "voi face să se cutremure cerurile, iar pământul se va zgudui din temelii din pricina furiei DOMNULUI Oştirilor, în ziua aprigei Lui mânii." La un cutremur de 5 sau 6 grade pe Scara Richter deja inima mi-o ia la galop de teama .... dar cand pamantul se va zgudui din temelii .... cum voi sta in picioare? 
Voi recunoaste suprematia Lui Dumnezeu? 
Voi recunoaste ca El e Domn? 
Ca El si la El e singura Salvare? 
In El imi gasesc Adapostul?

Babilonieinii s-au dus, istoria ne confirma ca au fost pe pamant, arheologii ne incanta cu ce descopera despre ei insa vreau sa nu uit ca despre ei Dumnezeu a spus, a promis ceva si a implinit ce a promis. Cuvantul Lui e Adevar, El este Adevarul. „...Dacă rămâneţi în cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei: veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face liberi" (Ioan 8:31,32). Ca sa cunosc Adevarul trebuie sa recunosc ca nu sunt libera. Ca sa scap de unde sunt am nevoie de Adevar. Pilat a adresat o intrebare celebra "Ce este Adevarul?" ... eu insa am aflat raspunsul la intrebarea Lui si vreau sa traiesc in Adevar.

Niciun comentariu: