marți, 12 iunie 2012

o lume idilica?

"El nu va judeca după înfăţişare, nici nu va hotărî după cele auzite, 4 ci cu dreptate îi va judeca pe cei nevoiaşi şi cu nepărtinire va hotărî pentru cei săraci de pe pământ.

Cu nuiaua gurii Sale, El va lovi pământul, iar cu suflarea buzelor Sale, îl va ucide pe cel rău. 

5 Dreptatea va fi brâul mijlocului Său şi credincioşia – cingătoarea cu care va fi încins. 

6 Lupul va locui la un loc cu mielul, leopardul se va culca lângă ied, viţelul, puiul de leu şi tăuraşul vor fi împreună, iar un copilaş îi va conduce." Isaia 11:3a-6

De cate ori nu mi-am dorit sa nu fiu judecata dupa infatisare? Sau ... dupa ce se aude despre mine? De cate ori fiind in nevoie nu mi-am dorit sa revina Isus si sa plec ACASA pentru ca imi doream dreptatea Lui "aici si acum"? De cate ori ... nu m-am simtit nedreptatita? 

Implinirea profetiei se gaseste in Isus. El e Dumnezeu, stie totul ... nu se va lua dupa aparente, dupa parerile unora sau altora sau ... dupa cum stiu eu sa ii colorez situatia mea. Nevoiasii vor fi impartiti in nevoiasi si  in cei ce se dau drept nevoiasi ca sa ia ce e al nevoiasilor. Fara nici o partinire va da saracilor, va hotari ce e al lor, ce li se cuvine.

Gasesc ceva ce pare ciudat in versetul 4. Cum adica nuiau gurii Tale? Are o nuia in gura? Sau cuvantul Sau fiind drept, adevarat, intelept, stiind totul are atata putere incat pare ca o nuia? Sa nu uit ca mai are si sensul se sabie. Nu numai ca loveste insa si taie. "Scapă-mă de cel rău cu sabia Ta!" Psalmul 17:13, "17 Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu. " Efeseni 6:17. O singura suflare si cel rau ... dispare. O singura sentinta si ... cel de care acum imi tremura maduva e mort.

Nu e incins cu nu stiu ce curea de firma ci cu dreptate si credinciosie. Adica ce a promis va face ... va aduce dreptate celor ce si-au pus increderea, speranta in El, celor ce au crezut in Cuvantul Sau. Le va face dreptate asa cum a promis. 

Traim intr-o lume cu susul in jos, cu valorile date peste cap. Totul a inceput cand Adam si Eva au vrut sa stie ce e bine si rau. Si ... de atunci mancam raul pe paine sau il servim in portii mari dimineata, la pranz si seara. Mereu si mereu vrem sa stim ce e bine si ce e rau. Cat din bine nu e pervertit? Ce rau ascunde binele? Ce e bine pentru mine? Dar ... binele e relativ? E in functie de situatie, de moment, de cum si cat imi apar pielea .... ?

Versetul 6 ma duce intr-o lume idilica, o lume ce acum pare desprinsa dintr-un film SF. Insa, ma intorc in Eden cand omul si nevasta-sa nu stiau ce e bine si rau, cand valorile erau asa cum le pusese Dumnezeu, cand "Ei au auzit glasul Domnului Dumnezeu, Care umbla prin grădină în adierea amurgului (vantului) şi s-au ascuns de Domnul Dumnezeu printre pomii din grădină. " Geneza 3:8. Adica Glasul Domnului se plimba prin Gradina? Wow! .... 

Cand totul era asa cum a intentionat Dumnezeu, animalele nu au sarit sa manance pe Adam si Eva, nu se mancau intre ele, miei se jucau cu leii, tigrii si jaguarii se zbenguiau ... nimeni nu manca pe nimeni. Era iarba suficienta pentru toti. Acela era normalul ... era ceea ce intentionase Dumnezeu. Nu se stia ce e ura, varsarea de sange, minciuna, pacatul, vinovatia, mustrarea cugetului, inselatoria, crima, gelozia si multe altele .... 

Dar cand copilul, Vlastarul, Mladita din Isai va veni, va pune lucrurile in ordine. In ordinea Lui, nu a noastra. Cunoascandu-L pe El incep sa vad lucrurile altfel. Din afara par nebunesti, ciudate, habotnice, demodate insa inlauntrul meu se intoarce totul cu susul in jos si devin ceea ce a intentionat Dumnezeu sa fiu. Incet, incet incep sa Il cunosc, sa ma las condusa de El, sa ascult de ceea ce zice El, sa ma las schimbata dupa cum doreste El si cresc in cunoasterea Lui iar El creste in mine. 

Cand va reveni sa ne ia ACASA ... acolo unde nu este pacat, durere, suferinta, nimic deformat de pacat, cadere ... va fi cum zice Isaia. Va fi perfect, de o frumusete imposibil de descris in cuvinte, banuiesc ca voi exclama doar wow, wow, wow! Si nu voi fi intr-o lume idilica, de vis ci una reala si mai mult de atat, voi fi ACASA!

Niciun comentariu: