sâmbătă, 16 iunie 2012

exodul nr. 2

"9 Ei nu vor face rău, nici nu vor distruge întregul Meu munte sfânt, pentru că pământul va fi plin de cunoştinţa DOMNULUI, aşa cum apele acoperă adâncul mării. 

10 În ziua aceea, Rădăcina lui Işai va sta ca un steag pentru popoare; neamurile se vor aduna la El, iar locuinţa Sa va fi slăvită. 

11 În ziua aceea, Stăpânul Îşi va întinde mâna pentru a doua oară ca să răscumpere rămăşiţa poporului Său, pe cei rămaşi din Asiria, Egipt, Patros, Cuş, Elam, Şinar, Hamat şi din toate ostroavele mării. 12 El va ridica un steag pentru neamuri şi îi va aduna pe exilaţii lui Israel; îi va aduna pe cei împrăştiaţi ai lui Iuda din cele patru colţuri ale pământului. 13 Gelozia lui Efraim va înceta, iar vrăjmaşii lui Iuda vor fi nimiciţi. Efraim nu va mai fi gelos pe Iuda, iar Iuda nu-i va mai fi ostil lui Efraim, 14 ci vor zbura pe umărul filistenilor spre apus şi vor jefui împreună neamurile de la răsărit. Vor ocupa Edomul şi Moabul, iar amoniţii le vor fi supuşi. 

15 DOMNUL va seca golful mării Egiptului, Îşi va mişca mâna deasupra râului, trimiţând vântul Său arzător şi îl va împărţi în şapte pârâuri, oamenii putând să-l treacă încălţaţi.
16 Din Asiria se va deschide un drum larg pentru rămăşiţa poporului Său lăsată acolo, aşa cum s-a deschis pentru Israel, când a ieşit din ţara Egiptului."

Suntem intr-un proces distructiv inceput in Gradina Edenului si daca calculez dupa calendarul ebraic sunt 5772 de ani de cand creatia se tot distruge. In Eden, totul era plin de cunostinta Lui Dumnezeu insa Adam si Eva au vrut sa stie cum e binele si raul ... Expulzarea din Eden a adus cu ea o crestere a cunoasterii binelui si raului si o scadere a cunostintei Lui Dumnezeu. Nu ca El ar fi fost mai putin prezent in viata oamenilor ci ca oamenii au ales sa nu Il mai cunoasca.

Dar, cand se vor implini profetiile cu privire la Mladita si Vlastarul Lui Isai, pamantul va fi din nou plin de cunostinta Lui Dumnezeu. Muntele cel Sfant este Muntele Sionului din Ierusalim si imi place ce spune Isaia aici "va fi plin de cunoştinţa DOMNULUI, aşa cum apele acoperă adâncul mării. " Wow! Wow! Wow! 

Isaia din cate vad eu are o profetie mult mai ampla, cu bataie lunga. Daca stau bine si analizez vad ca e cuprinsa aici si a doua venire a Lui Christos, Mesia, Yeshua HaMashiach. Cand pamantul va fi plin de cunostinta Lui Dumnezeu, oamenii se vor aduna la El, Il vor slavi, Ii vor slavi locuinta. 

In robia babiloniana au intrat 12 semintii si a vrut sa iasa o ramasita, ceilalti au ales sa ramana unde erau. Daca citesc cartea Ezra voi vedea ca unii efectiv nu si-au mai gasit cronologiile ca sa stie care si a cui este. Mai pot citi insa in Isaia, in 2 Regi ca profetia Domnului se implineste si poporul evreu se raspandeste pana la marginile pamantului. 

Domnul este credincios. Prin Isaia, El isi instiinteaza poporul ca exista speranta, ca El isi va strange poporul acasa ... de oriunde ar fi. Vor veni acasa chiar daca din mosi stramosi habar nu au a cui sunt si de unde sunt. Chiar daca s-au integrat intr-o alta tara, societate, cultura. Chiar daca s-au adaptat conditiilor de viata de cand se stiu ei .... Domnul Ii va chema acasa. Vor sti la cine vin, vor sti cine e Dumnezeu, Domnul va trezi in ei dorul, cunostinta din ei .... 

Stand stramb si judecand drept dupa mintea mea pervertita ridic intrebarea: si fiecare isi va lasa casa, masa, lucrurile si va pleca sa se intalneasca cu Dumnezeu, cu Radacina Lui Isai? Adica va vrea sa isi lase tot si sa plece in tara de unde au venit ras-stra-stra-strabunicii lor? Chiar daca habar nu au avut ca acestia fac parte din poporului Domnului? Chiar daca au preferat sa isi schimbe numele, cetatenia, au aderat la o religie numai ca sa isi scape viata? Nu au spus nimic copiilor, au asternut tacerea peste trecut ... ca si cum atunci, o data cu ei ar fi aparut lumea? Cum vor sti urmasii celor nascuti din tacere a cui sunt? 

Vor sti. Pentru ca Domnul are pus in ei legea Lui, cunostinta Lui.

Un alt exod va avea loc. De data asta va fi altfel. Atunci o mare s-a despicat ca sa treaca un popor si s-a adunat la loc ca sa ucida un altul care ar fi anihilat poporul Domnului. Acum marea va seca ca sa lase poporul sa vina acasa. Marea efectiv se va evapora pentru ca Domnul va trimite un vant ce o va transforma din stare lichida in stare gazoasa .... Nici un alt popor nu va mai fi ucis de data asta.

Dusmania dintre semintii va disparea pentru ca Domnul va schimba inima poporului Sau. Nici una dintre semintii nu va vrea sa fie mai mareata, mai religioasa, aparent smerita, aparent credincioasa ...

Nu poate face El asta? 
Nu are El toata puterea in cer si pe pamant?
Nu e Pamantul in palma Sa?
Nu are El putere sa isi adune acasa copiii?

Vreau sa imi tin ochii mintii deschisi, sa conexez informatiile cu ceea ce citesc din Biblie si sa vad cum Cuvantul Domnului se implineste litera cu litera. Semintiile se intorc acasa ... ca vreau eu sau nu, ca o cred sau nu, ca stiu sau nu. Sunt martora evenimentelor profetite de Isaia. Numai daca nu vreau ... nu stiu. Insa chiar daca nu vreau sa cred, ele tot se intampla, tot au loc, Domnul Isi face lucrarea indiferent de preferintele si ideile mele crete.

Voi merge ACASA! Poporul Domnului merge acasa. ACASA! La Cel Ce si-a rascumparat poporul cu propriul sange. La Cel care are toata puterea in cer si pe pamant. La Cel ce este Radacina, Mladita, Vlastarul.  Cel ce iese din radacina lui Isai va duce la implinire ceea ce a spus.

Vad ce se intampla?
Stiu ce se va intampla?
Vreau sa stiu?
Vreau sa merg ACASA?

Niciun comentariu: