duminică, 12 august 2012

psalm personalizat

Traiesc o noua zi de duminica, zi de inchinare, de multumire ... Am acusica un an de cand am decis sa imi pastrez o zi in care sa nu cer Domnului nimic, numai sa ii multumesc, numai sa Il laud, numai sa ma gandesc la El fara sa mai am atitudinea de cersetoare. Cu stupoare am descoperit ca mi s-a schimbat atitudinea cu care vad viata, mi s-au deschis ochii si vad o gramada de motive de multumire, vad si pe cele pe care nu le-as fi vazut nici daca as fi stat in cap ... Si, ma irita nemultumirea imbacsita in bombaneli a celor de langa mine ... insa nu pot sa nu ma intreb: si eu eram asa?

Luni, scriam celor din biserica mea cateva motive de rugaciune pentru saptamana in curs si sub fiecare motiv inserat "sa ploua!". Parea nebuneste ce faceam, le-am scris sa nu ma creada amnezica, ca inca ma mai tin mintile ... Vazusem prognoza meteo pe urmatoarele doua saptamani si se anunta ca luam foc ... si asa trecusem de peste 40 de grade de multe zile ...

Marti dupa amiaza, din senin a inceput sa se intunece, sa bata vantul .... cu putere si sa se racoreasca. Era suportabil, coborase temperatura simtitor ... Apoi a plouat un pic. Vremea si-a schimbat cursul. Aseara a plouat bine, fara gheata, fara furtuni ... Acum e ud inca afara. 

Consider ploaia asta o minune. E un raspuns la rugaciunile noastre inaltate catre Tatal minunilor. Toate site-urile meteo indicau ca suntem intr-un mediu unde ne simtim ca puii la rotisor ... . Nu-mi vine sa cred ca sunt 16 grade acum dimineata ... Dar, desi nu-mi vine sa cred, ma bucur. Asta e mana Domnului!

Intentionasem sa postez Psalmul 89. E un Psalm de lauda a ezrahitului Etan. Insa m-am gandit ca daca Domnul mi-a dat mie minuni de care sa povestesc, despre care sa vorbesc, de ce sa nu le spun? De ce sa nu scriu despre minunile Lui? 

Multumesc pentru soare, stele, luna ... si explozia de frumusete de la apus si rasarit. Dimineata soarele era ascuns dupa un nor mare si dens si avea ca doi ochi de lumina, doi ochi insa deschisi putin, somnorosi  ... era asa de comic cum se vedea rasaritul ...

Multumesc pentru greierii de afara ce isi canta sinfoniile, pentru pasarile se Te lauda imbiindu-ma sa fac la fel.

Multumesc pentru oamenii ce ma ajuta sa te vad mai bine, sa Il vad pe Isus stralucind in ei, prin care faci minuni pentru mine.

Multumesc pentru ca am ce manca, cu ce ma incalta ... 

Multumesc pentru sanatate. Tu o dai si Tu ingadai si perioadele de boala ... . Uneori ne asezi la pat ca sa ne odihnim. Uitam ca Tu ne-ai facut oameni si nu altceva .... si tragem de noi de numa. Am realizat ca ma iubesti prea mult ca nu ma lasi sa ma autodistrug si sa asezi frumusel in pat sa-mi reamintesc ce si cine sunt.

Multumesc pentru Isus. Imi place sa ma stiu imbracata in El. In El sunt in siguranta. Vad lumea prin ochii Lui si daca uneori nu o vad e pentru ca ochii mei inca nu sunt vindecati ... si e nevoie de interventia Ta. Imi place sa stau ascunsa in El, in dragoste ... Nu, nu in dragoste ci in DRAGOSTE. Pentru ca El e DRAGOSTEA. Nu e plin de dragoste, nu e dragoste fara masura ... ci asta e natura Lui, asta e El ... El e DRAGOSTEA. 

Multumesc pentru Duhul Sfant. Greu am priceput ca e ca un fel de instalator iscusit, priceput, intelept. El desfunda tevile si canalele mele infundate cu resentimente, ura, rani nevindecate si ascunse sub pres, scoate gunoiul dosit sau lasat la pastrat ... Dureroase operatiuni ... insa ele duc la vindecare, eliberare, curatate, sfintire ...

Multumesc pentru Duhul Sfant ce L-ai pus in mine ca o pecete. Pecetea asta arata ca sunt a TA. 

Multumesc ca sunt fata Tatii!

Multumesc ca sunt imbracata in Isus si asa alerg fericita la Tine!

Multumesc ca pot sa Te vad cu ajutorul Duhului Sfant care imi curata ochii. mi-i opereaza, panseaza, medicamenteaza ... 

Multumesc ca Tu Cel Atotputernic esti Tatal meu, m-ai infiat la cruce. 

3 comentarii:

Livius spunea...

Zici: "Multumesc pentru oamenii ce ma ajuta sa te vad mai bine", uite am sa-ti scriu o strofa a unei cantari care te lamureste si mai bine de acest adevar:

"In glas de ciocarlii, duios, si-n vuietul de ape;
In flori, si-n tot ce-i mai frumos,
In cei rascumparati de jos,
Iubirea sfanta-a lui Hristos,
O simt tot mai aproape."
Face parte din cantarea "Nadejdea mea e Dumnezeu" caut-o pe youtube, ori poate ca o sti, ai auzit-o. O cantare frumoasa, deosebita.
Cat despre atitudinea de multumire, iata ce zice Scriptura in Proverbe 15:15: " Cel cu inima multumita, are un ospat necurmat", si sa sti ca asa este. Vorbesc in dreptul meu.

cella spunea...

OOO, stiu melodia asta si imi place foarte mult insa pe youtube o gasesc cantata ... ca o manea si de asta nu o postez.

Livius spunea...

Incearca doua varianta, de fapt doua melodii diferite.
Nadejdea mea e Dumnezeu:

1)Mariana Somesan si Carmen Movileanu

2)Surorile Muresan. Astea canta de fapt cantarea indicata de mine.