miercuri, 8 august 2012

un om fericit

De vreo luna framant un verset si cateva idei legate de el ... " Fiindcă nu ai slujit Domnului, Dumnezeul tău, în vreme de prosperitate, cu bucurie şi cu inimă bună" (NTR) " Pentru ca, in mijlocul belsugului tuturor lucrurilor, n-ai slujit Domnului Dumnezeului tau cu bucurie si cu draga inima," (Cornilescu). Deuteronom 28:47.

Slujire, bucurie, inima buna, draga sau cu bunatate in inima ... Domnului Dumnezeului tau, vremurile de prosperitate, in mijlocul belsugului tuturor lucrurilor.

Versetul urmator nu e aducator de vesti bune. Cand le-am "descoperit", le-am citit unor persoane si eram foarte entuziasmata de ceea ce tocmai descoperisem. Numai ca unele persoane mi-au taiat repede avantul: e Vechiul Testament, nu ni se adreseaza noua, noi avem harul si din cauza harului putem trai atlfel.
Noi averm harul.
Harul vine de la Isus.
Ai parte de har daca accepti pe Isus ca Domn si Mantuitor.
Dar ... Pavel, cel ce stia Scripturile - adica Vechiul Testament pe de rost - ii scrie lui Timotei: "16 Toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu şi de folos pentru învăţătură, pentru mustrare, pentru îndreptare, pentru instruire în dreptate, 17 pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi pe deplin echipat pentru orice lucrare bună." 2 Timotei 3:16-17

Deci Pavel nu arunca la gunoi Vechiul Testament. Nu zice despre Vechiul Testament (Scriptura) ca e istoria noastra a evreilor insa nu mai e buna, o negam ... Nu ii spune lui Timotei: mai copile, cand te duci la evreii recunoscuti, la cei imprastiati, la pagani sa le zici ca istoria evreilor e numa asa ... de poveste, nu invatam nimic de la ei, nu trebuie sa stim ce a facut Dumnezeu cu ei, cum i-a ales, cum i-a condus, invatat, educat, cum Li s-a aratat. Ceea ce s-a intamplat de la Isus incoace are valoare, e bun de pus in practica si de afisat peste tot.

Nu m-am oprit insa aici. Eu am fost creata sa slujesc Celui ce m-a creat. Si ... cuvantul slujire te duce cu gandul la robie, la o corvoada neplacuta, la ceva ce trebuie sa faci ca vrei sau nu. Slujirea insa o faci din dragoste pentru cineva. Daca nu e cu dragoste e orice altceva insa numa slujire nu se cheama ...

Mai mult de atat, cand slujesti, creste bucuria. Si, bucuria asta nu e ceva ce produci tu. E ceva ce vine din afara ta, de la Cel pe care Il slujesti, caruia Ii slujesti. Bucuria nu poate fi ascunsa. Se vede ... uneori de la o posta. Si incepi sa vorbesti despre ceea ce faci, despre Cel caruia ii slujesti si descoperi ca de fapt vorbesti despre credinta Ta, despre Cel in care ti-ai pus increderea.

Vorbind despre Dumnezeu, credinta creste, increderea in El creste, bucuria creste, mintea ta pare ca ... creste.

Incet, incet, incepi sa vorbesti cu Dumnezeu despre problemele tale. Probleme pot fi mici sau mari, nesemnificative sau importante. Lui ii place sa povestesti cu El despre tine, despre visurile si idealurile ce le ai, ceea ce crezi despre El ... Fara sa stii cand si cum simti ca problemele tale cat muntii incep sa para mici, nu le mai simti povara, durerea. Eliberarea si vindecare produc o alta bucurie de care habar nu aveai ca exista, ca o poti avea. Increderea in El creste. Odata cu increderea se intareste credinta. Vorbesti mai mult despre El, bucuria devine si mai mare, fata devine mai frumoasa, mai luminoasa si radioasa ... slujesti mai cu drag, mai cu inima plina de bunatate ...

Una declanseaza pe celalata si rezulta un om intreg, fericit, implinit chiar daca e in mijlocul durerilor si necazurilor.

Niciun comentariu: