vineri, 21 decembrie 2012

intre sfarsit si inceput

Pentru azi s-a anuntat cu surle si trambite sfarsitul lumii. Unii s-au pregatit intens pentru asta. Si-au facut buncare, bule de aer in care sa poata trai mult si bine, unii s-au aprovizionat pentru zeci de ani, unii au invatat sa pastreze ouale multa vreme ... si s-au educat sa manance mancare din conserve. Unii petrec de rup, altora le pare rau ca au stat in scoala pana azi si nu s-au distrat desi sunt de varsta scolara ...

Ca un facut ... nimeni nu se intreaba ce spune Biblia despre asta. Toata lumea vorbeste despre mayasi, despre scrierile lor, despre cunoscutii prevestitori moderni. Am recitit Matei 24 si nu am putut sa nu observ ca in Biblie scrie ca va reveni Isus, Mesia si atunci va fi sfarsitul lumii insa azi se asteapta doar sfarsitul lumii. Biblia spune ce va fi la sfarsitul lumii, ce semne astrale, ce fenomene fizice se vor petrece ...

Tragedia mare e ca ... Isus e scos de pe scena omenirii, speranta omenirii e data deoparte, ignorata. El nu este asteptat ... Despre sfarsitul lumii chiar Isus vorbeste in Matei 24 si El este Cel mai avizat sa vorbeasca despre asta.

"36 Dar despre ziua şi ora aceea nu ştie nimeni, nici îngerii cerurilor, nici Fiul, ci numai Tatăl. 

37 Aşa cum a fost în zilele lui Noe, tot aşa va fi şi la venirea Fiului Omului. 38 Căci aşa cum era în zilele de dinaintea potopului, când oamenii mâncau, beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în arcă, 39 şi nu au ştiut nimic până când a venit potopul şi i-a luat pe toţi, tot aşa va fi şi la venirea Fiului Omului. "

Ziua de azi va trece ca si celelalte care au fost anuntate si apoi carora li s-a dat amanare. De un lucru sunt foarte sigura: Isus va reveni sa isi ia Mireasa, Biserica - toti cei ce cred ca El este Fiul Lui Dumnezeu, Mielul Lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii.

Ne apropiem cu pasi repezi de Sarbatoarea Nasterii Domnului. Ascultam colinde peste tot, suntem invadati de mosi mai tineri sau mai batrani, elfi, craciunite mai imbracate sau nu, suntem invitati la mese de binefacere, trebuie sa cumparam cadouri ca sa pastram traditia, porcul trebuie taiat viu sau de pe lista - depinde de buget, mergem cu colinda ca sa facem bani ....  
Dar, cine este Cel Nascut? 
Ce sarbatoresc? 
Pe cine sarbatoresc? 
Pe Isus? 
Dar cine este Isus, Mesia?

Cea mai frumoasa marturisire despre Isus o face Ioan Botezatorul in Ioan 1. 
"1 La început era Cuvântul,
şi Cuvântul era cu Dumnezeu, 
şi Cuvântul era Dumnezeu. 

2 El era la început cu Dumnezeu.
3 Toate au fost făcute prin El şi nici un lucru care a fost făcut n-a fost făcut fără El.
4 În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor.
5 Lumina luminează în întuneric şi întunericul n-a învins-o. 

6 Era un om trimis de Dumnezeu, al cărui nume era Ioan. 7 El a venit ca martor ca să depună mărturie despre Lumină, pentru ca toţi să creadă prin el. 8 Nu el era Lumina, ci el a venit ca să depună mărturie despre Lumină.

9 Lumina adevărată, Care îl luminează pe orice om, venea în lume.
10 El era în lume şi lumea a fost făcută prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. 

11 A venit la ceea ce era a Lui, dar ai Săi nu L-au primit. 12 Însă tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să devină copii ai lui Dumnezeu, 13 născuţi nu din sânge, nici din voia firii, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu. 

14 Şi Cuvântul a devenit trup şi a locuit printre noi, iar noi am privit slava Lui, o slavă ca a Singurului născut din Tatăl, plin de har şi de adevăr. 

15 Ioan depunea mărturie despre El şi striga: „Acesta este Cel despre Care spuneam: «Cel Ce vine după mine este înaintea mea, pentru că era înainte de mine!»“

16 Fiindcă noi toţi am primit din plinătatea Lui şi har după har.
17 Căci Legea a fost dată prin Moise, dar harul şi adevărul au venit prin Isus Cristos.
18 Nimeni nu L-a văzut vreodată pe Dumnezeu. 
Singurul născut, El Însuşi Dumnezeu, Cel Care este în sânul Tatălui, El L-a făcut cunoscut."

Sarbatoresc intruparea Cuvantului, Vietii, Luminii, Singurului nascut din Dumnezeu, harului, adevarului ... si-L astept sa revina sa ma ia ACASA.

Niciun comentariu: