sâmbătă, 20 iunie 2009

"nu judeca ca sa nu fii judecat"

Am auzit de atatea ori mii de predici, judecata, razbunarea sunt a Domnului insa ... nu am gandit mai mult de atata, nu stiu de ce.
Dar azi ... am inteles ca in momentul cand judec, iau locul Domnului, il dau pe El deoparte si ... "rezolv" eu problema. Indrept degetul spre X, Y sau Z si ... judec. Dar cum ar fi daca Domnul insusi impreuna cu ingerii ar spune TOT despre mine folosind imagini si sunete?
Nu judeca. E o porunca spusa de Isus.
E posibil sa am dreptate in ceea ce zic, e posibil ca cel judecat chiar sa fie vinovat de ceea ce zic. Dar cat bine fac judecand? Judecand, ii stric reputactia celui judecat, il ingrop uneori fara sanse de salvare de multe ori. Ajuta cu ceva judecata mea? Ajuta pe cel ce aude sau pe cel pe care il judec? Daca raspunsul e NU la ambele intrebari, ma rog sa TAC.
Ma rog Domnului sa ma ierte pentru spiritul de dreptate si judecata, pentru ce am distrus si sa ma ajute sa il las pe El sa isi faca treaba.

5 comentarii:

Tafnat_Paeneah spunea...

"E posibil sa am dreptate in ceea ce zic, e posibil ca cel judecat chiar sa fie vinovat de ceea ce zic "--- aici ai coloana vertebrala verticala- trebuie sa fii un om! OMUL Cristos e exemplu tau si ...al meu.---"Ma rog Domnului sa ma ierte pentru spiritul de dreptate si judecata, pentru ce am distrus si sa ma ajute sa il las pe El sa isi faca treaba."---acest model de rugaciune arata umila stare a sufletului si dependenta ta de El,e ferice sa fii smerita si sa ai si acea pozitie matura in Cristos, ce furtunile vietii nu clatina fiinta ta -iti doresc sfinte stari de har si iubire intru Cristos Domnul-Maranata-

cella spunea...

in primul rand felicitari ca ti-ai facut blog ... si astept sa comentez;)
in al doilea rand multumesc pentru incurajarile pe care le primesc de la tine si ... mai nou binecuvantarile pe ca re mi le faci.
sa iti dea Domnul har si binecuvantarea mea pentru tine ramane aceeasi, sa te faca un Petru.

Anca spunea...

f fain ce ai scris :) daca nu te-as cunoaste, as zice ca aceste idei sunt pur si simplu la nivel teoretic.. imbracate frumos pentru a suna bine. Dar te cunosc.. si stiu ca viata ta sustine ceea ce vorbesti iar framantarile tale chiar te framanta.. nu sunt niste ganduri care iti vin si apoi dispar pentru ca nu poti ajunge la inaltimea lor. Esti o marturie prin faptul ca atunci cand vezi ca trebuie sa schimbi ceva.. chiar o faci.. nu scrii vorbe frumoase despre schimbare si apoi treci mai departe.. multumesc pt asta.

Tafnat_Paeneah spunea...

O, cât e de minunat sã lucrezi pentru Dumnezeu în timpul zilei, iar noaptea sã te odihnesti sub zâmbetul Lui! Experientele înalte si sentimentele de dragoste crestina ale tale n-au fost asociate cu nici o tendintã, cât de micã, de a-ti neglija preocupãrile necesare vietii cotidiene, sau timpul de citire a Scripturii sau de rugãciune, sau alte activitãti devotionale, ci activitãtile zilnice sunt indeplinite cu mare promptitudine,mod prin care tu înalti pe Dumnezeu la locul de muncã, prin folosirea cu bucurie si încredere a creativitatii si hãrniciei tale, care sunt opera Lui. Dumnezeu te-a creat pentru muncã astfel încât prin bazarea constientã pe puterea Sa si prin transformarea constientã a lumii în conformitate cu excelenta Sa, tu sã poti fi satisfacuta în El, si El sã poatã fi glorificat în tine. Si când iti amintesti cã întreaga creativitate care Îl înaltã pe Dumnezeu si toatã aceastã bucurie este la dispozitia pãcãtosilor nevrednici doar datoritã mortii lui Hristos, fiecare orã de muncã devine o laudã la crucea Lui.
Domnul vrea ca viata ta sa fie parte a slujirii Lui pana la Revenirea Sa-Maranata-

cella spunea...

e drept ca stiu ca pot fi o marturie la locul de munca si in ceea ce fac insa ... nu am realizat ca ceea ce fac si cum fac e o lauda la adresa Tatalui. mersi frumos.