duminică, 5 februarie 2012

un altfel de psalm

Tata vreau sa iti multumesc azi pentru bunatate, dragoste, credinciosie, sfintenie, dreptate, omniprezenta, omniscienta, atotputernicie, grija, mila, compasiune. Nu le inteleg pe toate insa faptul ca esti langa mine in fiecare miliardime de secunda, ca stii tot ce se intampla cu mine, in mine, langa mine imi da liniste psihica, fizica, spirituala si emotionala.

Multumesc pentru Fiul Tau care a ales sa moara ca sa ne impace cu Tine.
A ales sa lase cerul, sa-si lase Casa si sa vina aici pe pamant.
A ales sa traiasca umil, undeva intr-un sat ... cumva uitat de lume insa nu si uitat de Tine ca sa ne spuna despre Tine, sa ne arate cum esti Tu, sa ne povesteasca despre relatia din Trinitate.
Multumesc ca si-a ales dintre oameni prieteni carora mereu le-a povestit despre Tine.

Multumesc pentru crucea purtata pana la capat, pana la moarte.
Multumesc pentru sangele varsat acolo, ... pe Golgota.
Multumesc pentru ca prin acel sange primesc iertarea pacatelor mele, a trecutului meu. Prin el devin curata in ochii Tai ... desi pamaneste vorbind suna ciudat.
Multumesc pentru invierea Lui Isus.
Multumesc pentru inaltarea Lui din nou acasa, la Tine.
Multumesc pentru darul credintei.
Multumesc pentru infiere.
Multumesc ca prin sangele curs pe cruce am primit iertarea pacatelor si viata vesnica.

Multumesc pentru Duhul Sfant ce L-ai trimis pe pamant si desi nu e vazut ... isi face simtita prezenta in mine.
Multumesc pentru mustrari mai dure si mai blande, pentru avertizari, pentru cuvintele ce mi le pune pe buze, pentru ca uneori imi pune mana la gura ca altfel cine stie pe cine as ucide cu ce as rosti.
Multumesc pentru provocarile ce mi le face si pentru constiinciozitatea cu care isi duce la capat provocarile pe care eu repede le-as abandona.
Multumesc pentru puterea ce o primesc de la Duhul Sfant in fiecare zi ca sa ma schimb, sa Te caut, sa Te cunosc, iubesc, descopar ....

Multumesc astazi in mod special pentru zapada.
Multumesc pentru ca am avut ocazia sa simt din nou zapada scartiind sub papuci, am auzit din nou expresiile: "Hei, cine merge la sanie!" si "Nu iesiti la bulgareala?".
Multumesc pentru ca nu ai lasat doi fulgi de zapada la fel ... si sunt atat de multi ...
Multumesc pentru aceasta haina alba, curata si frumoasa cu care ai acoperit pamantul.

Mereu asociez zapada cu sangele Lui Isus. Numai ca zapada se topeste si ce e urat si murdar revina la suprafata insa sangele Lui curata definitiv, irevovabil.

Multumesc pentru ca ne-ai poruncit sa ne odihnim ca altfel noi am fi in stare sa ne forjam pana cadem direct in groapa.
Multumesc ca m-ai strans la colt ca sa aud, citesc, inteleg ca Sabatul sau ziua de odihna nu e un motiv de lenevie ci e porunca Ta ca sa imi amintesc de Tine, sa imi rezerv timp sa-ti multumesc.
Multumesc!

2 comentarii:

livius spunea...

"Cine aduce nultumiri ca jertfa, acela ma proslaveste !" zice Dumnezeu. Nimic mai frumos in Fata Creatorului decat starea de multumire. Fii binecuvantata !

cella spunea...

Si dumneavoastra la fel!

Multumirea se invata si ea ... incet, incet!