duminică, 1 aprilie 2012

libertate prin inscrustare

Ieri am auzit ceva care mi-a placut. Eram la un seminar despre Libertate si cineva a explicat cam asa libertatea in Isus Christos, in Dumnezeu. Moise a primit tablele legii sapate, sculptate in piatra insa si in inima lui. Cand vorbea despre ele, el avea libertate in Dumnezeu, nu vorbea slova legi, nu le expunea ca pe un set de legi, ca pe o povara. Cand vezi litera legii ca ceva ce ti se impune peste /in foaie = viata ta, vei avea o reactie de respingere. Insa cand Cuvantul Lui Dumnezeu este sapat, sculptat in tine, El = Cuvantul devine una cu tine.

Dar, ca sa devina una cu tine trebuie sa Il cunosti, studiezi, cercetezi ...

Te vei bucura de El pentru ca esti in El.

II vei canta Domnului pentru ca ai libertate. Pentru ca El traieste in tine, e una cu tine ...

"1 Lăudaţi-L pe Domnul! Cântaţi Domnului un cântec nou; cântaţi lauda Lui în adunarea credincioşilor!

2 Să se bucure Israel de Făcătorul lui şi să se veselească fiii Sionului de Împăratul lor! 

3 Să-I laude Numele prin dansuri şi să-I cânte cu tamburine şi cu lira! 

4 Domnului Îi este drag poporul Său; de aceea îi înalţă pe cei smeriţi, izbăvindu-i. 

5 Să se veselească credincioşii îmbrăcaţi în slavă! Să strige de bucurie în aşternutul lor!" Psalmul 149:1-5

2 comentarii:

Livius spunea...

Am sa dau exemplu trei evrei despre care vorbeste Sfanta Scriptura, si apoi fiecare care citeste sa-si dea singur raspunsul la care dintre cei trei era scrisa Legea in inima, si totodata prin comparatie sincera ne vom pozitiona si noi.
(I)In Luca 12: 13-21, scrie despre bogatul caruia i-a rodit tarina. El nu avea notiunea Legii, nici nu-l interesa nimic din ce avea vreo legatura cu Divinitatea, el era interesat doar de lucrurile materiale, le vedea cu ochii si ii puteau crea o oarecare fericire in siguranta zilei de maine. Sentinta insa, vine direct si fara leac.
(II) Psalmul 73 vorbeste despre un alt evreu care avea doi ochi. Unul era la Lege, iar celalalt la lucrurile materiale. Mergand cu cele duhovnicesti in suflet, dar cu ochii privind la tot ce se intampla in jur, tot impleticindu-se si alunecand, ajunge totusi la Templu unde i se clarifica situatia.
(III)Profetul Habacuc nu are timp de ce-i in jur, el are locul stabilit la Turnul de veghere, inima la Lege, iar in final se aude exclamatia lui: "Caci chiar daca smochinul nu ar mai inflori..." Habacu 3:17-19.
Va rog cititi textele si meditati la ele. Se merita.

cella spunea...

17 Chiar dacă smochinul nu înfloreşte şi în vii nu mai este rod, chiar dacă lipseşte rodul din măslin şi ogoarele nu mai dau hrană, chiar dacă turma din ţarc este nimicită şi nu mai sunt vite în grajduri, 18 eu tot mă voi bucura în Domnul şi mă voi veseli în Dumnezeul mântuirii mele! 19 Domnul, Stăpânul, este tăria mea! El îmi face picioarele ca ale căprioarelor şi mă face să păşesc pe înălţimile mele. Pentru dirijor. De cântat cu instrumentele mele cu coarde.