duminică, 6 mai 2012

Shir Hamaalot - Psalm 134

Ieri am participat la o conferinta ACSI (Asociatia Internationala a Scolilor Crestine) si, mi s-a reconfirmat ideea ca mare batalie care se duce dincolo de vizibil e cea asupra mintii. Idei ce numa biblice nu sunt ne sunt imprimate in materiile ce le-am invatat la scoala. Urmeaza apoi procesul dureros de constientizare a consecintelor malefice lasate de acestea in vietile noastre.

Mi-am propus acum cateva luni in urma - mai bine de sase - sa tin si eu ziua de odihna sau de Sabat. fuuuu, cate mi le-am luat in freza. "Ce te-ai dat la adventisti? Ai influente evreiesti? Ai devenit sectanta? Dar ce faci cu problemele de urgenta majora?" Si alte o gramada de intrebari si acuzatii umilitoare ...

Ieri mi-am reamintit ca am un cadru ce mi l-a lasat Domnul in care sa traiesc. Un cadru in care sa fiu fericita, implinita, protejata. Daca stau in el si nu sar gardurile ... sunt binecuvantata de El.

Azi e zi de duminica, ziua intai a saptamanii, la noi zi de odihna ...
"8 Adu-ţi aminte de ziua de Sabat,
ca s-o sfinţeşti!
9 Să lucrezi şase zile
şi să-ţi faci toată lucrarea ta,
10 dar ziua a şaptea este Sabatul Domnului, Dumnezeul tău;
să nu faci nici o lucrare nici tu, nici fiul tău sau fiica ta, nici sclavul tău, nici sclava ta, nici vitele tale şi nici străinul care locuieşte în cetatea ta.
11 Căci în şase zile a făcut Domnul cerurile, pământul, marea şi tot ce este în ele,
dar în ziua a şaptea s-a odihnit.
De aceea a binecuvântat Domnul ziua de Sabat
şi a sfinţit-o."

Mereu si mereu gasesc o propozitie scurta in Vechiul Testament "Sa paziti Legile Mele." Voi fi binecuvantata daca ascult. Simplu din punct de vedere teoretic ... practic insa aud "Vechiul Testament nu mai e valabil. Yeshua, Isus l-a anulat." Stau stramb si incerc sa judec drept insa ... nu imi iese de nici o culoare o concluzie. De unde au luat ideea asta atat de bine incetatenita in crestinismul in care am crescut eu? Ca a implinit toata legea scrie in Noul Testament insa ca l-a anulat ... eu una nu am gasit nicaieri in Noul Testament.

Azi insa vreau sa imi reinnoiesc hotararea de a asculta de Legea Domnului. Si nu pentru ca vreau sa fiu binecuvantata ci pentru ca Legea sau Cuvantul este Ieshua, Isus. Si Isus, Yeshua este Fiul Lui Dumnezeu, este parte a trimitatii, este Dumnezeu.
"Un cântec de pelerinaj
1 Binecuvântaţi-L pe Domnul, toţi slujitorii Domnului, voi care staţi în Casa Domnului în timpul nopţii!
2 Ridicaţi-vă mâinile spre Lăcaşul cel sfânt şi binecuvântaţi-L pe Domnul!
3 Din Sion să te binecuvânteze Domnul, Creatorul cerurilor şi al pământului." Psalmul 134


Imi pare rau ca materialul de mai jos nu e subtitrat ...

4 comentarii:

Anonim spunea...

Asa e, Domnul Isus ne-a invatat cum se implineste Legea, nu a anulat-o. Ar fi totusi culmea sa incepem sa aducem jertfe si arderi de tot ca cele din vremurile vechiului Israel. Ne putem aduce pe noi ca jertfa si ardere de tot pentru Domnul si tot ce facem sa fie spre Slava Lui.

Livius spunea...

Nu te rusina sa implinesti Legea Domnului, in intregime, dar ai grija la litera. Pentru o mai buna intelegere, citeste Ioan, capitolul 4 in intregime, si vei gasi felul in care Fiul lui Dumnezeu cerea implinirea Legii lui Dumnezeu.
In rest, o duminica binecuvantata !!!

cella spunea...

Nu m-am referit la jertfe, la tot sistemul de acolo ... doar la ascultare. Atat.

cella spunea...

Imi place sa urmaresc Isus implineste legea. El o daduse, El le-o explica ... si explicatia Lui ii innebuneste pe farisei si carturari insa deschide ochii celor ce Il cauta pe El.

Multumesc de urare!

O duminica plina de binecuvantare sa aveti!