luni, 2 iulie 2012

bac si / in / cu rugaciuni

Astazi va avea loc prima proba scrisa la bacalaureat 2012 - limba si literatura romana. Nu dau eu bacalaureatul la propriu insa cumva ... il tot dau de cativa ani. Am un nepot anul asta in bac, la anul altul, peste un an un altul ... mai am si care au trecut de el cu succes, au graduat si facultatea, masterul.

Se blameaza sistemul, se comenteaza despre copii, profesorii sunt desconsiderati - unii pe drept, unii la gramada ... insa sunt si copiii care invata, sunt si copii care se trezesc si vor sa devina "oameni", sunt si copii care vor sa fie martori credinciosi. 

Unii dintre ei poate nu au parinti care sa se roage pentru ei, sa ii sustina in rugaciune, emotional, psihic si fizic. Sau ... daca ii au nu stiu ca pot sa se roage pentru ei, unii au fost lasati in voia sortii ... dar daca astazi imi inalt rugaciunea catre Tata ca sa isi puna mana peste copiii acestia, imi fac mie un bine ca ies din egoismul meu si fac un bine unui cunoscut sau necunoscut. Ma rog ca Isus = Yeshua sa fie Domn si Mantuitor in inimile lor, sa lase Duhul Sfant sa le reaminteasca de El, de ceea ce au invatat, sa ii ajute sa conexeze informatia stiuta cu cerintele examenului. Mai mult de atat, ma rog pentru viitorul tarii mele, a poporului in mijlocul caruia locuiesc.

Vreau sa va provoc la rugaciune. Poate ca nu stiti pe nimeni ce da bac-ul, poate ca ati scapat de febra examenului de maturitare insa ... daca va rugati pentru tinerii acestia ce sunt inca copii ... nu ar fi rau. Nu ma rog sa aibe un subiect usor, fara chichite ... Nu, ma rog pentru ei sa le dea Domnul intelepciune, sa isi aminteasca ce au invatat - asta daca au invatat, sa aibe incredere in El ca Ii va ajuta, sa nu se panicheze, sa fie martori credinciosi Celui ce este Credincios.

I-am trimis lui Radu dimineata un mesaj cu binecuvantarea Aaronica din Numeri 6, o binecuvantare draga inimii mele.
23 „Spune-le lui Aaron şi fiilor săi: «Aşa să binecuvântaţi pe israeliţi. Să le spuneţi:

24 ‘Domnul să te binecuvânteze şi să te păzească!

25 Domnul să facă să lumineze faţa Sa peste tine şi să se îndure de tine!

26 Domnul să-Şi înalţe faţa peste tine şi să-ţi dea pacea!’»

27 Aşa să pună Numele Meu peste israeliţi şi Eu îi voi binecuvânta.“"

2 comentarii:

Tafnat_Paeneah spunea...

succes ptr ai tai iubiti elevi si tie multa rabdare, iar rugăciunea noastră e întru milostivirea Tatălui Ceresc și hăruirea înțelepciunii celor ce plini de emoții năzuiesc spre o viață deplină!
Maranata!

cella spunea...

Multumesc foarte frumos!

Har, indurare si binecuvantare sa aibe si ei si noi!