joi, 5 iulie 2012

vreau sa cant

"3 În ziua în care DOMNUL îţi va da odihnă după durerea, necazul şi truda grea la care ai fost supus, 4 vei râde de împăratul Babilonului, spunând: «Cum a încetat asupritorul! Cum a încetat furia lui!

5 DOMNUL a frânt toiagul celor răi şi sceptrul conducătorilor, 6 pe cel ce, cu mânie, lovea popoarele cu lovituri fără sfârşit, pe cel ce, cu mânie, stăpânea neamurile, persecutându-le fără cruţare. 

7 Întreg pământul se bucură de odihnă şi pace şi toţi oamenii izbucnesc în cântece de bucurie. 8 Până şi chiparoşii şi cedrii din Liban se bucură de tine şi zic: ‘De când te afli trântit jos, nimeni nu vine să ne mai taie!’ " Isaia 14:3-8

Nu dispera! Greul, durerea, necazul, robia va trece. Domnul are totul in control. Increde-te in El si El iti va da odihna, pace si cantec. Poporul evreu din Israel si Iuda este anuntat despre ce va veni, chinurile ce le va indura, crimele ce le vor vedea si care il va ingrozi. Stie in acelasi timp ca cei ce le sunt asupritori acum, sunt pentru o vreme. Mai mult de atat, sunt asupriti pentru a nu au ascultat de Dumnezeul lor, de Cel cu care ei si stramosii lor au facut legamant. 

Bun astea sunt asigurarile pentru ei, in anii 700 B.C insa eu sunt in anul 2012 si ce asigurari am? Pe ce sa ma bazez acum? Ce, mai traieste Isaia sa imi mai spuna asa ceva? Nu, Isaia e mort. Insa am Biblia, Cuvantul Lui Dumnezeu sau, cum imi place mie sa spun, Scrisoarea de la dragoste a Lui Dumnezeu pentru mine in care gasesc promisiuni valabile pana la sfarsitul lumii. Una din ele e spusa si scrisa de Pavel. 

1 Corinteni 10:13 " Nu v-a cuprins nici o ispită care să nu fie potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, Care este credincios, nu va permite să fiţi ispitiţi peste puterea voastră, ci odată cu ispita a pregătit şi mijlocul de a o putea răbda."

Nu ma uit la televizor, nu prea citesc stirile politice in special. Am decis cu ceva vreme in urma asta pentru ca nu inteleg mai nimic din ce spun cei ce vorbesc intr-una ... parca vorbesc chinezeste pentru mine. Dar, am vazut teatrul ieftin jucat in ultimele saptamani pe scenele tarii. Stiu despre discutiile de plagiat, de sforile trase pentru a se lua conducerea tarii. 

Ieri, un alt lucru m-a socat. Asteptam sa vedem ce subiecte s-au dat la bacalaureat si citeam in ziar cum cineva voia neaparat sa vada subiectul ca sa poata trimite pe telefon raspunsurile. Metodologia si legea spune ca nu e voie ca un candidat in examen sa intre cu telefonul mobil sau cu un alt dispozitiv de stocare media in sala de examen. E scris asta mare la afisierul scolilor, pe holuri, in sala de examen. S-au amenajat sali de depozitare al dispozitivelor media. Mai tarziu, acelasi ziar local scria ca unul din candidatii eliminati a fost prins cu telefonul mobil in sala de clasa .... 

Frauda intelectuala, materiala, minciuna, lene, coruptie, dorinta de putere si inavutire pe orice cale, prin orice mijloc. Se calca peste oricine si orice ca sa se ajunga unde isi doreste, viseaza, vrea ... 

Asta e lumea creata de Dumnezeu? Asta e ceea ce El a intentionat pentru noi? "Daca nu Il vezi pe Dumnezeu in viata ta, nu Il vei vedea nicaieri" (cam asa suna un citat a lui  Rabbi M. M. Schneerson). Lumea nu a fost creata asa, e intr-un maret proces de distrugere si parca nimeni nu vrea sa iasa din el. Ne batem cu pumnul in piept ca suntem mari crestini insa mintim in cel mai josnic mod, ne inselam semenii, vedem sau auzim despre  tragedii de ti se face parul maciuca. Si vrem sa avem odihna? Vrem sa ne dea Domnul odihna, pace si cantec? Si nu ma refer aici la manele .... crestinate sau nu. 

Isaia spune ca odihna va primi si natura. Cand faci ce spune Domnul, oricare ar fi contextul in care te afli, Domnul iti da odihna, pace si cantec. Cei din jur te cred nebun insa e normalul ce L-a intentionat Dumnezeu, nu e nebunie. Nebucadnetar a taiat copacii din Israel si a construit temple pentru idoli, case cu destinatia clara ... destrabalare. A defrisat teritorii intregi din Israel. Numai ca Nebucadnetar a ignorat un aspect. A uitat ca nu e vesnic, ca va muri ... Si, a murit. Copacii din Israel s-au bucurat, au renascut. Oamenii au plecat acasa din  robie, si, in ciuda conditiilor, au primit odihna dupa robia babiloniana, au avut pace si inima le-a fost inundata de bucuria eliberarii, de constienta faptului ca Dumnezeul in care se incred are totul in control, implineste cu punct si virgula totul, ca ceea ce le fusese prevestit s-a implinit.

Uitandu-ma la ei ... nu pot sa nu ma intreb: am odihna? 
Am pace? 
Am inima plina de cantec in asa fel incat acesta sa imi izbucneasca din toata fiinta mea? 
Daca nu le am ... le vreau? 
Daca le vreau ... ce fac?
Sunt dispusa sa ascult?
Vreau o schimbare in tara asta in care am ales sa traiesc. 
Dar sunt dispusa ca schimbarea sa inceapa cu mine?

2 comentarii:

Kostinush spunea...

Asa este..vreau sa traiesc binecuvantarea in tara mea..suntem gata sa ne asumam resposabiltatea inanitea lui Dumnezeu sa facem ceea ce EL ne cerea in cartea Zaharia?

cella spunea...

Eu zic Da.