joi, 2 august 2012

Adio relevanta!

In ultima vreme, mi-am facut un audit al credintei. Stiu ca audit suna contabiliceste insa ... se poate face audit al calitatii, managementului si al tuturor domeniilor de activitate. Inclusiv un audit al vietii in toate aspectele ei. Am fost provocata sa imi iau crezul la puricat, sa vad pe unde sunt, pe ce araturi haladui. Insa auditul nu s-a oprit aici ci am verificat si daca traiesc ceea ce cred. Clar ca am descoperit si balarii, si o gramada de lucruri ce trebuiesc schimbate, o gramada de copilarii de care tineam cu dintii ...

Am un cuvant pe care nu stiu daca il urasc, detesc, insa adrenalina prinde o viteza de numa si mi se ridica parul cand il aud in anumite conteste. Cuvantul asta e "relevant". Saracu n-are nici o vina ca in anumite contexte numa bun nu e.

O vreme am ales ca cred ca trebuie sa fiu relevanta in societate. Adica sunt crestina practicanta insa pot sa fac anumite lucruri ce le fac ceilalti ca sa le demonstrez ca nu-s ciudata, nu mi s-a spalat creierul, nu-s ingusta la minte .... Si, o alta replica venea repede in ajutor: "inima conteaza". Nu l-a ales Dumnezeu prin Samuel pe David spunandu-i ca inima conteaza si nu infatisarea?

Am destul cunostinte pe Facebook si ... de o bucata de vreme le-am setat sa nu imi mai apara  fotografiile de la multe din ele. Am ales asta pentru ca uitandu-ma la fotografiile lor ... nu pot sa nu ma intreb: de ce se vand fetele si femeile astea in halul asta? Si, se vand si baietii de numa. Pozitii indecente, senzuale ... unele lascive, machiaj excesiv ... hainele acopera cat mai putin din corp. Femeile insarcinate se expun impreuna cu sotul lor ... mai mult sau mai putin imbracati.  Li se naste copilul si alte sedinte foto ... De nunti nici nu mai zic nimic ca acolo .... e jale. Unele din domnisoarele de onoare ... confunda nuntile cu Harlemul. Nu numai in lumea virtuala e aceast trend ci si pe strada.

Un alt "amanunt" relevant e bautura. Un sarpe ce a muscat teribil mii de familii .... Un sarpe ce omoara oamenii de langa noi, ce lasa in urma drame, copii orfani si asta nu in lumea a treia ci langa noi, intre membrii bisericilor. La nunti se bea de numa si nu vin ca la nunta din Cana Galileei. Se danseaza pe rupte si nu barbatii cu barbatii si femeile cu femeile ca la evrei.

Despre incercatul multor fete pana se decide un baiat sa se casatoreasca ce sa mai zic? Trebuie sa fie sigur pe ce alege nu? Dramele lasate in urma nu conteaza ... Si apoi daca indraznesti sa spui ca relatia de prietenie dintre un baiat si o fata implica emotii dincolo de aparent, e vazuta de Dumnezeu ca o casatorie ... Pfoailei! Unde scrie asta? E exagerat! Daca lasi fata / baiatul si te duci la alta / altul ... se numeste curvie. Asa scrie in Biblia mea. Nu trebuie sa fii casatorit, nici macar nu trebuie sa ai relatii sexuala cu ea ca sa curvesti ...

Imi amintesc ca eram cu unul dintre nepotii mei la o nunta si ... la un moment dat vine dupa mine pe afara unde eram cu sotia lui si ne spune: "plecam acasa! Mi-a ajuns! Cum o sa ma mai uit eu la X, Y, si Z cand or sa cante in echipa de inchinare de-acum incolo?"

Raman socata de cum pot unii sa minta si sa isi traiasca viata. Unii ce se cred relevanti in societate ... Nu pot sa nu ma intreb: carui Dumnezeu i se inchina? Libertatea a adus multe cu ea. Nu zic ca inainte nu apareau copii din relatii incarcate de "dragoste" ... ca nu erau multi ce voiau sa sara gardul cand gradina e mare si in care e loc destul pentru toti, ca nu se consuma vin si unii si-au baut si mintile. Da, asa e de la cadere. Dar ... daca ne numim crestini ce-ar fi daca am si trai ce credem? Sau ... mai credem?

M-au dezgustat articolele si comentariile despre politica, lipsa de respect pentru cei de la putere .... Poate ca nu o merita insa datoria mea este sa ma rog pentru ei. Nu fac politica, nu stiu cu ce se mananca insa treaba mea e sa ma rog pentru ce din conducerea tarii. Sunt acolo ingaduiti de Dumnezeu pentru o vreme.

Va provoc sa va faceti un audit al credintei, al incredintarilor ce le aveti, sa va analizati daca viata care o traiti e conforma cu ceea ce spune Biblia si sa va faceti propriile decizii.

Eu am decis.

Adio relevanta!

4 comentarii:

Anonim spunea...

aţi postat articolul şi pe wordpress?

cella spunea...

Nu am dreschis blog si pe wordpress.

Livius spunea...

Cu cat suntem mai firesti (semanam mai mult cu cei ce nu cunosc pe Domnul),cu atat cautam sa avem relevanta. Credinciosul care umbla dupa relevanta cereasca, se gandeste cum sa se ascunda mai bine cu Hristos in Dumnezeu. Daca te priveste cineva, nu trebuie sa o vada pe Cella, caci daca o vede pe Cella, inseamna ca nu te-ai ascuns bine. Acum de privit, chiar nu intereseaza prea mult, dar daca o sageata vrasmasa,trimisa sa te ucida, nu se loveste de invelisul tare, impenetrabil, care este Domnul Isus, iar apoi Dumnezeu, invelisul nostru cu siguranta nu o va opri, producand ranirea, iar apoi moartea. Vinul, curvia, dansul, trairea lumeasca, arata nimic altceva decat o sarmana fiinta desbracata, fara protectie, ranita de moarte, daca nu chiar moarta. Sagetile nu vor mai fi oprite, iar sarmanul suflet devine relevant, dar nu pentru cer, ci pentru lumea pierduta din jur. Alegem o relevanta foarte trecatoare, as zice ca o scanteie care zboara, sau relevanta in fata Celui ce hotaraste vesnicia? De aceea consider acest articol relevant pentru cei ce penduleaza inca in nestiinta.

cella spunea...

Sagetile celui rau nu te ating daca esti imbracat in Christos ... acu are alt sens expresia asta. Multumesc ca m-ati ajutat sa o inteleg.

Am decis sa nu mai fiu relevanta ci sa traiesc pentru Tata imbracata in Christos, in El!