joi, 20 septembrie 2012

invitatie la nunta

"1 O DOAMNE, Tu eşti Dumnezeul meu! Te voi înălţa şi Îţi voi lăuda Numele, căci ai făcut lucruri minunate, lucruri plănuite demult, care s-au împlinit cu credincioşie.

2 Ai prefăcut cetatea într-un morman de moloz, citadela într-o ruină. Fortăreaţa străinilor nu mai e o cetate; ea nu va fi nicicând rezidită. 3 De aceea popoarele puternice Te vor slăvi; cetăţile neamurilor de temut se vor teme de Tine.

4 Căci Tu ai fost un refugiu pentru cel sărman,
un refugiu pentru cel nevoiaş în necazul său, 
un adăpost în furtună 
şi o umbră în mijlocul caniculei, atunci când suflarea asupritorilor lovea ca furtuna într-un zid 5 şi ca arşiţa soarelui într-un loc uscat. 
Tu aduci la tăcere zarva străinilor şi, aşa cum căldura este domolită de umbra unui nor, tot astfel şi cântarea asupritorilor încetează. 

6 DOMNUL Oştirilor va pregăti pe muntele acesta, pentru toate popoarele, un ospăţ cu cărnuri grase, un ospăţ cu vinuri bune – cărnuri pline de măduvă şi vinuri din cele mai bune. 

7 Pe muntele acesta El va nimici vălul care acoperă toate popoarele, învelitoarea aruncată peste toate neamurile. 

8 El va înghiţi moartea pentru totdeauna. Stăpânul Domn va şterge lacrimile de pe toate feţele şi va îndepărta ocara poporului Său pretutindeni pe pământ, căci DOMNUL a vorbit." Isaia 25:1-8

Isaia isi continua provocarea la celebrare si imi reaminteste lucrurile minunate facute de Domnul. Imi reaminteste cine este El, ce este El pentru mine. Ma regasesc in descrierea lui Isaia ... sarmana, nevoiasa, in cautare de adapost, umbra. Si abia astept celebrarea ce o pregateste Domnul ... o celebrare de proportii. Atunci, toti oamenii, indiferent de etnie, nationalitate, culoare Il vor recunoaste pe Isus ca Domn si Mantuitor.

O parte din profetia de aici e implinita in Isus. A inviat! Nu a fost in moarte clinica, nu i-a fost resuscitat trupul. Nu, a inviat. A invins moartea. Cand va reveni va avea loc moartea mortii pentru ca noi vom merge ACASA, la Tata, la nunta, la ospat, celebrare ... si moartea nu va mai avea nici un efect asupra noastra.

Lacrimile vor curge insa ... e asa o mare alinare si mangaiere sa stii de cine iti vor fi sterse ... Stapanul Domn va face asta ... 

Acolo, la ospat, vor fi saracii, orfanii, cersetorii, curvele, prostituatele, hotii, criminalii, vagabonzii ... toti cei ce cred ca Isus Christos (Yeshua Ha Mashia) este Fiul Lui Dumnezeu, este Cel ce a murit pe crucea de la Golgota pentru pacatul omenirii, Cel ce a fost jerfta perfecta pentru pacatul omenirii, pacatul meu si-al tuturor. 

Isaia, cu 700 de ani inainte de Isus, spune aceasta profetie, il vesteste pe Isus, spune despre ospatul ceresc la care suntem invitati. Daca ma uit in Apocalipsa 19:6-10, pot sa vad ca si Ioan vorbeste despre un ospat „Aleluia! Pentru că Domnul, Dumnezeul nostru cel Atotputernic împărăţeşte! 7 Să ne bucurăm, să ne veselim şi să-I dăm slavă, pentru că nunta Mielului a sosit, iar mireasa Lui s-a pregătit. 8 I s-a dat să se îmbrace în in fin, strălucitor şi curat.“ Inul fin reprezintă faptele drepte ale sfinţilor.
9 Apoi mi-a zis: „Scrie! Ferice de cei chemaţi la cina de la nunta Mielului!“ Mi-a mai zis: „Acestea sunt cuvintele adevărate ale lui Dumnezeu.“
Isus vorbeste despre nunta Fiului de Imparat. El este Fiul de Imparat. Vechiul Testament vorbeste despre un ospat, unul la care sunt invitati toti oamenii. Noul Testament vorbeste despre un ospat de nunta la care sunt invitati toti oamenii.

Sunt invitati toti oamenii de pe fata pamantului. Toti primesc aceeasi invitatie. De la casa regala pana la bordei, mesajul este acelasi. Vor participa insa ... doar ce-i ce au acceptat invitatia. Nu poti sari gardul ca sa vii la petrecere. Nu te poti strecura pe usa din dos. Nu te poti ascunde in camara ... Fiecare invitat va primi o haina de la Mire, de la Cel ce organizeaza celebrarea, ospatul, nunta. 

Abia astept sa ajung acolo!

8 comentarii:

Oana spunea...

Multumesc pt Corul sclavilor... si pentru impartasirea a ceea ce inseamna pentru tine... Libertatea!
Te imbratisez cu drag, Cella.

cella spunea...

Asa imi place interpretarea asta ...

Oana, visand la nunta asta, crede-ma ca as vrea sa merg Acasa!

Livius spunea...

Hei miresuca, lasa visarea, treci la pregatirea celor trebuincioase pentru petrecere, ca nu se poate merge pe flori. Zice o cantare: "In cer pe flori nu poti fi dus, Cand altii s-au luptat, Si pentru Mirele Isus, Chiar viata si-au dat.
A.Dama vrea sa mearga "in carul de biruinta", eu i-am spus ca-i mai bine "cu carul de biruinta", vezi tu, pana ajungem la cer...

cella spunea...

Dar eu nu am zis ca se merge pe flori ... insa spinii parca nu mai conteaza cand "vezi" ce frumos e acolo!!!

A.Dama spunea...

Cella draga,
Vin si eu la nunta! In car. :)

cella spunea...

;))
Te-am zarit in car ;). Iti fac din mana! Ma vezi? ;))

A.Dama spunea...

Aha. Cred ca mergem cu aceeasi viteza. :))

cella spunea...

Sa te strig? ;))