duminică, 23 septembrie 2012

locuiesc în Casa Ta

1 Pentru dirijor. De cântat în ghitit. Al korahiţilor. Un psalm. 

Cât de plăcute sunt Lăcaşurile Tale, Doamne al Oştirilor! 2 Sufletul meu tânjeşte şi suspină după curţile Domnului. Inima şi trupul meu strigă de bucurie către Dumnezeul cel Viu.
 
3 Chiar şi pasărea îşi găseşte o casă, chiar şi rândunica îşi găseşte un cuib pentru ea, un loc unde să-şi pună puii, un loc la altarele Tale, Doamne al Oştirilor, Împăratul meu şi Dumnezeul meu! 

4 Ferice de cei ce locuiesc în Casa Ta, căci ei Te laudă mereu! 

Sela

5 Ferice de oamenii a căror tărie este în Tine şi a căror inimă se îndreaptă spre înălţimile Sionului. 6 Când străbat aceştia valea Baca, ei o prefac într-un loc cu izvoare, pe care ploaia timpurie îl acoperă cu iazuri. 7 Ei merg din putere în putere şi se înfăţişează înaintea lui Dumnezeu, în Sion. 

8 Doamne, Dumnezeul Oştirilor, ascultă-mi rugăciunea! Pleacă-Ţi urechea, Dumnezeule al lui Iacov! 

Sela 

9 Scut al nostru, ia aminte, Dumnezeule! Priveşte cu bunăvoinţă la faţa unsului Tău! 

10 Mai bine o zi în curţile Tale, decât o mie în altă parte. Mai bine stau în pragul Casei Dumnezeului meu, decât să locuiesc în corturile răutăţii. 

11 Căci Domnul Dumnezeu este soare şi scut; El dă îndurare şi slavă. Nu lipseşte de bine pe cei ce umblă în integritate. 

12 Doamne al Oştirilor, ferice de omul care-şi pune încrederea în Tine!

Un comentariu:

elena marin-alexe spunea...

5 Ferice de oamenii a căror tărie este în Tine şi a căror inimă se îndreaptă spre înălţimile Sionului. 6 Când străbat aceştia valea Baca, ei o prefac într-un loc cu izvoare, pe care ploaia timpurie îl acoperă cu iazuri. 7 Ei merg din putere în putere şi se înfăţişează înaintea lui Dumnezeu, în Sion.

8 Doamne, Dumnezeul Oştirilor, ascultă-mi rugăciunea! Pleacă-Ţi urechea, Dumnezeule al lui Iacov!
Il iubesc pe Domnul meu! El mai intai m-a iubit...
Te imbratisez cella mea draga! Te rog poarta-ma in rugile tale!