luni, 24 decembrie 2012

canta cu ingerii!

Sambata, am primit un telefon si eram rugata sa ma rog pentru un baiat din biserica mea care a avut accident de masina. Era grav. M-am rugat apoi am trimis mesaje la ceilalti sa se roage si ei. Abia terminasem de trimis mesajele ca primesc un mesaj in care mi se spunea ca cel accidentat ... plecase ACASA.

Andrei Mircea Iftode avea 26 ani. Nu imi amintesc acum daca isi cunoscuse vreodata parintii sau daca aflase unde sunt insa pana la 18 ani a crescut la orfelinat ... in conditiile in care au crescut copiii in orfelinatele din Romania. Dupa 18 ani a intrat la Fundatia Farm of Hope - langa Iasi. Si de atunci ... pana sambata a stat acolo.

In vara a terminat 12 clase si a avut de dat un atestat in agricultura (nu-mi amintesc specializarea) .... ioi ce mandru era de el ca a terminat si a luat atestatul acela. Cand intrase in fundatie abia silabilisea cuvintele si acum citea cursiv si frumos. Era "sef" la vaci ... cred ca vacile lui vor suferi enorm ... cine le va mai canta cum o facea Andrei? Canta frumos ... nu era Placido Domingo insa canta din toata inima. Dar, mai mult de atat, Andrei zambea ... orice vreme ar fi fost, orice i-ai fi spus ... el zambea.

Nu era o frumusete de baiat ... insa iti vorbea cu bunatate si cu fata lui zambitoare ... te topeai.  Andrei era frumos dincolo de aparente, de trup, de ceea ce izbeste ...

Sambata venea spre Iasi sa mearga cu colindul. A traversat strada ... nu a vazut o autoutilitara si ... a plecat ACASA.

Mai mereu ne spune ca nu a avut o familie insa de cand L-a cunoscut pe Dumnezeu, pe Christos, a intrat intr-o familie, acum are un TATA, acum se simte iubit si pretuit, are valoare.

Acum trei ani si ceva i-am facut o surpriza. Am rugat pe cineva sa mearga cu el ca sa ii cumpere un costum, camasa si pantofi. Urma sa ne intalnim la o repetitie in acea dupa amiaza si apare Andrei mandru intr-un costum nou nout ... nu avea stare si radia tot. A venit la mine stralucind de bucurie si mi-a zis: "Cerasela eu nu am avut niciodata pana acum papuci noi si nimic nou care sa fie numai al meu." L-am intrebat cati ani are si mi-a spus ca are 23 de ani.

Azi va avea loc inmormantarea. Despre Andrei Mircea Iftode nu se va scrie in nici o carte de istorie, nici o strada nu va primi numele lui, nu i se va face statuie .... insa in inimile celor ce l-au cunoscut va ramane amintirea bucuriei cu care copilul asta si-a trait viata.

Andrei e acum ACASA cantandu-i Tatii si e acompaniat de ingeri.
Andrei Mircea Iftode si Dan Dani colindand.

9 comentarii:

A.Dama spunea...

Eu ii numesc pe acestia "fericitii anonimi".

cella spunea...

"Fericitii anonimi" de langa noi ...

Livius spunea...


El ne stia numarul zilelor chiar inante de a fi fost vreo una din ele.
Domnul toate lucrurile Le face numai la vremea lor. El ne cunoaste pasii de pribeag.

cella spunea...

Oare de ce asa rar realizam ca pribegim?

disa spunea...

Trist, foarte trist!

cella spunea...

Disa,

dincolo de durere exista speranta revederii. Ne incurajam unii pe altii cu asta.

Craciun fericit!

cella spunea...

Sigur ca primesc Rodica draga!

Multumesc foarte frumos pentru colinda!

Craciun fericit si tie!

Anonim spunea...

Amintirea bucuriei va rămâne...
Când plecăm ... rămâne o amintire...
Acest articol mi-a atins inima din nou şi inţeleg cât este de importantă amintirea care rămâne după noi.
ana
anatatarandras.com

cella spunea...

Ana draga,

amintirile raman pentru cei care ne-au fost alaturi, celor dragi ...

Sarbatori binecuvantatre sa ai!