vineri, 7 decembrie 2012

de ce vrei sa ajungi in cer?

De vreo cateva zile imi innebunesc cunostintele cu o intrebare: de ce vrei sa ajungi in cer? Reactiile sunt diverse. De la asta e o intrebare de copil de doi ani, la zambete si intrebarea: esti ok? Am primit si un raspuns "socant": "dar cine ti-a zis ca vreau sa ajung in cer?"

I-am rugat pe cei care au primit intrebarea sa treaca de "comic" si sa raspunda la ea. Aproape fiecare din ei a zis: "Stai! De fapt, intrebarea, e buna. De ce vreau sa ajung in cer? Chiar asa ... de ce vreau?"

Raspunsurile au fost:
- sa ma odihnesc
- sa scap de durerile fizice si sufletesti
- sa scap de pe pamant
- sa ma intalnesc cu cei plecati mai devreme
- sa Il vad pe Domnul
- sa stau in bratele Domnului - aici s-a inscat o "cearta" cine sa stea in brate, incapem mai multi in bratele Lui, are loc pentru toti? cam cat de mare e Domnul? chiar se poate ocupa de toti?
- sa Il vad pe Cel ce a venit pe pamant, a murit pentru pacatele mele si acum e sus si ma asteapta
- sa Il vad pe Dumnezeu Tatal
- vreau in cer ca sa nu ajung in iad
- nu ma intereseaza strazile de aur, portile cu diamante si pietre scumpe insa vreau sa Il vad pe Isus
- vom avea alt trup, cred si alta minte si vom vedea altfel decat aici lucrurile insa vreau sa Il vad pe Isus

Bineinteles ca am fost intrebata: dar tu de ce vrei sa mergi in cer? e un raspuns standard sau toate sunt bune?

Nu pot spune ca am inteles total Isaia 33 insa un verset de acolo m-a provocat sa intreb pe ceilalti de ce vor sa ajunga in cer. " Acolo, DOMNUL, Îşi va arăta măreţia faţă de noi" (Isaia 33:21). Contextul vorbeste despre Sion, noul Sion - Ierusalim. Recunosc ca unele profetii nu le inteleg foarte clar insa bucata asta de verset ma provoaca sa vad o sclipire de cer, de ce va in cer.

De ce vreau sa ajung in cer? Sa vad maretia Domnului. Stiu ca e de necuprins, ca tine Universul in palma Sa. Oare cat de mare e palma Sa? Si daca tine universul in palma, cat de mare e El? E de necuprins ... O vesnicie o sa ma minunez de maretia Lui .... Vesnicie adica un timp fara masura, care nu se termina, care nu are inceput si sfarsit ... 

Aici ma minunez de El cat ma duce mintea si cat inteleg ... acolo insa am sa inteleg totul pe deplin si-o sa ma minunez la maxim ... 

Chiar asa, tu de ce vrei sa ajungi in cer?
Jerusalem - Lovers of Israel

6 comentarii:

Livius spunea...


Este interesanta cantarea lui Utu Suteu "Doamne cat de mare esti !!!"(se poate gasi pe You tube), fiecare verset desfasurand o alta dimensiune a Maretiei Creatorului. Daca vrei, Il vezi inalt cat muntii, daca vrei Il vezi cat intinderea oceanelor, sau daca vrei, Il poti vedea cat intinderea Universului. Spune Isaia (57:15b) "Eu locuiesc in locuri inalte si in sfintenie; dar sunt cu omul zdrobit si smerit, ca sa inviorez duhurile smerite, si sa imbarbatez inimile zdrobite".
Domnul este mare, mai mare decat Universul (binenteles, caci El l-a creat), dar totusi isi geseste placerea si locuinta in inimile smerite. Dar despre lucrurile duhovnicesti nu putem vorbi in logica omeneasca extrem de limitata. De aceea intrebarea ta primeste atatea raspunsuri, pentru ca apelam la logica noastra care functioneaza in (ne)capacitatea noastra de a intelege.

cella spunea...

Imi place Utu Suteu si melodia de care amintiti.

Tafnat_Paeneah spunea...

Omul nu poate primi decât ce-i este dat din Cer.
În ziua aceea, nu Mă veţi mai întreba de nimic.
Adevărat, adevărat, vă spun că, orice veţi cere de la Tatăl, în Numele Meu, vă va da.

cella spunea...

Multumesc frumos ;).

Kostinush spunea...

Pentru ca vreau sa ajung acasa ,acolo unde imi este locul,pe TRON CU TATAL MEU,impreuna cu DOMNUL MEU.

cella spunea...

Koooos, m-ai convins ;)