miercuri, 20 februarie 2013

How great is our God

"21 Nu ştiţi?
N-aţi auzit? 
Nu vi s-a făcut cunoscut de la început? 
N-aţi învăţat nimic de la întemeierea pământului? 

22 El este Cel Ce şade deasupra cercului pământului, ai cărui locuitori par nişte lăcuste. 
El este Cel Ce întinde cerurile ca un baldachin şi le desfăşoară ca pe un cort de locuit.
23 El este Cel Ce îi preface pe prinţi în nimic, iar pe conducătorii pământului ca şi cum n-ar exista.
24 De abia sunt sădiţi, de abia sunt semănaţi, de abia li s-au înrădăcinat tulpinile în pământ, că El şi suflă peste ei, uscându-i, iar vijelia îi ia ca pe nişte paie. 

25 «Deci, cu cine M-aţi putea asemăna? 
Cine Mi-ar putea fi egal?» zice Cel Sfânt.
26 Ridicaţi-vă ochii spre ceruri şi priviţi: Cine a creat toate acestea? 
El, Cel Care face să apară oştirile lor una câte una, chemându-le pe nume. 
Atât de mare este tăria Lui, atât de tare este puterea Lui, că nici una nu lipseşte. " Isaia 40:21 - 26

Am fost educata in sistemul national secular de educatie. Am invatat acasa si la biserica ca lumea a fost creata de Dumnezeu. Insa la scoala am invatat ca lumea s-a cam creat singura, au fost ceva molecule buclucase cu dor de emancipare si vedetism, care de atata mandrie au explodat si s-au divizat. Secularismul si-a pus amprenta pe mintea mea mai mult decat mi-am putut inchipui. A transformat Dumnezeul Creator si Suveran intr-o poveste ce ... mergea cateodata citita.

Cu ceva vreme in urma, am urmarit un material expus de un rabin destul de cunoscut la o intalnire cu parintii si tinerii. Vorbea despre educatie, despre educatia copiilor si despre importanta cresterii educarii acestora in valorile Bibliei, cu credinta in Dumnezeu. A spus ceva socant pentru mine la acea vreme. In tarile unde sunt multi evrei, exista scoli evreiesti in care invata numai copii lor. E alegerea parintilor de a plati un pret si de a isi lasa copiii educati acolo, in spiritul biblic. Rabinul acesta spunea "daca nu faceti efortul de a va da copiii in scolile evreiesti, mai bine sa ii ucideti decat sa isi piarda singuri sufletul". Am ramas socata. Omul insa si-a continuat prelegea si a explicat efectul educatiei seculare asupra mintii copiilor. Necredinta intr-un Dumnezeu Creator, Stapan, Suveran, Atotputernic si centrarea pe om duce la .... nenorocire. Oricat de mare sau departe ar ajunge copilul acela la varsta matura, din punct de vedere spiritual este un om ... pierdut. Indemna parintii sa plateasca pretul educatiei copiilor lor, sa isi stie copiii pe mana unor oameni care cred in Dumnezeu, care vad viata prin aceasta prisma, care le vor educa copiii dupa valorile Scripturii. 

Am realizat atunci, inca o data, cat de important e ceea ce se sadeste in mintea copiilor si de ce Dumnezeu ii spune lui Moise sa spuna copiilor povestea poporului, sa ii invete legea, sa ii educe cu valori biblice, sa Il caute pe Domnul si sa traiasca dupa cum spune El.

Louie Giglio e un om pe care il respect foarte mult pentru ca are "coloana vertebrala", pentru ca a refuzat sa nu spuna adevarul si sa isi mentina credinta si valorile chiar si in fata presedintelui Statelor Unite si nu a cedat de dragul vedetismului sa isi renege convingerile. 

Niciun comentariu: