marți, 24 septembrie 2013

voi face tot ceea ce doresc!

Suntem inca in perioada sarbatorii de Sukkot, adica a Sarbatorii Corturilor. Nu mi-am construit cort, nu am mancat si nu am celebrat ceea ce spune Domnul, nu am fost invitata de nimeni sa celebrez in cort cu ei. Mi-am intalnit insa familia si am stat la masa impreuna, ne-am bucurat si am multumit pentru roade, sanatate, ceea ce primim de la Domnul.

Nu mi-am procurat cele necesare pentru sarbatoare - adica cort, frunze mari si late, nu am facut mai nimic din ceea ce spune Domnul. Discutam cu cineva despre sarbatoarea asta si mi-a taiat-o scurt: "Eu nu inteleg ce iti bati capul. Cine sta in cort la ora asta? Nu ai casa in care sa multumesti? Ce iti trebuie cort? Nu realizezi ca e o nebunie?"

Din cartea Isaia invat ca Domnul nu isi negociaza poruncile. Nu exista binecuvantare, blestem si binecuvantari si blesteme negociate. Da, El are indelunga rabdare, ma lasa sa ma agit ca un Pepsi, sa explodez, sa ma adun insa tot cum vrea El trebuie sa fac. Pana la urma realizez ca nu am incotro si ... fac ceea ce spune. Ascultarea nu e negociabila. Nu imi  place sa negociez, simt ca il insel pe omul din fata mea insa daca "miros" ca cineva ma inseala atunci cer un pret un mic sau il las acolo cu tot cu marfa lui. Dar cu Domnul ... parca uit cu cine am de-a face.

In mare Lui indrurare, ma indeamna sa Il caut, sa Il cunosc, mi-a lasat intreaga creatie la dispozitie sa Il vad, sa Ii recunosc semnatura, mi-a lasat scrisoarea Lui de dragoste - adica Biblia, sa o citesc, sa o studiez, sa conexez istoria cu ceea ce citesc in Biblie, sa vad cum profetiile se implinesc sub ochii mei.

Cred ca sunt deja doua saptamani de cand tot citesc textul din Isaia 46 si o expresie m-a aruncat intr-o mare de intrebari, de cautari, descoperiri: "voi face tot ceea ce doresc"

"9 Amintiţi-vă lucrurile de la început, acelea din vechime, căci Eu sunt Dumnezeu, nu este altul!
Eu sunt Dumnezeu, nu este altul ca Mine!
10 Eu fac cunoscut mai dinainte sfârşitul şi, din vremuri străvechi, descopăr lucrurile care încă nu s-au întâmplat, zicând: ‘Planul Meu rămâne să se împlinească; voi face tot ceea ce doresc!’
11 Eu chem de la răsărit o pasăre de pradă şi, dintr-o ţară îndepărtată, aduc omul care Îmi va împlini planul. Ce am spus voi duce la îndeplinire şi ce am plănuit voi face.
12 Ascultaţi-Mă, îndărătnicilor, voi, ce sunteţi departe de dreptate!
13 Îmi aduc aproape dreptatea; ea nu este departe, iar mântuirea Mea nu va întârzia. Voi dărui Sionului mântuirea şi Israelului, slava Mea." Isaia 46:9-13

Am mai invatat, tot de la Isaia, ca Biblia nu trebuie sa o citesc metaforic, literar, literal, ca sursa istorica sau mai stiu eu de care. Cuvantul Domnului este acelasi indiferent de vremuri, contexte, filosofii. Am decis sa Il cred ca fiind scris pentru mine. Am decis sa ascult indiferent de contextul in care ma aflu, indiferent de filosofiile cu care sunt inconjurata. Domnul isi duce planul la indeplinire si El face tot ceea ce doreste. El va trimite oameni din alte colturi ale lumii, va trimite necazuri, probleme, robii peste mine insa inainte de asta, imi spune ce are de gand sa faca, sa implineasca cu mine, pentru mine si in mine.

Poporului vremii lui Isaia nu ii prea venea sa creada ca Domnul va trimite un netaiat imprejur sa duca planul Sau la indeplinire. Nici mie nu prea imi vine uneori sa cred asta insa ma uit la profetiile lui Isaia si la ce se intampla in Orient cu Siria si Egipt si nu pot sa nu conexez realitatea cu profetiile.

Scopul Domnului este mantuirea Israelului! Oriunde ar fi imprastiat acesta. Scopul Lui este ca toti oamenii sa Il recunoasca ca Domn si Mantuitor, sa Ii recunoasca autoritatea, sa II accepte dragostea si pe Cel venit de Sus, Cel promis.

Ca si cum Domnul, ma si ne roaga prin Isaia: "Ascultaţi-Mă, îndărătnicilor, voi, ce sunteţi departe de dreptate! "

Oare iar aud si nu ascult? Oare tot indaratnica, incapatanata, mandra, ignoranta si aroganta sunt? Sunt departe sau aproape de Dreptate? Yeshua HaMashiach a implinit dreptatea Lui Dumnezeu. Il cunosc pe Yeshua? Il accept? Mantuirea nu vine mocca, nu o primesc la Directia de Asistenta Sociala sau de la Crucea Rosie.

Si ... daca ma uit la oameni, la cei ce isi spun ca sunt aproape de Dreptate, de Dumnezeu, e posibil sa dau bir cu fugitii. Oamenii sunt oameni, indiferent ce spun sau se spune despre ei, sunt creaturi. Au si ei cautari, framantari, necazuri, zile bune si rele. Ca sa primesc mantuirea, ca sa fiu aproape de Dreptate, ca sa Il cunosc pe Dumnezeu, trebuie sa ma uit la El, sa Il caut pe El, sa Il urmez pe El. Da, stau printre oameni, ne indemnam sa Il cunoastem, sa crestem in cunoasterea Lui. Invat de la ei, din povestile lor insa privirea imi e atintita pe Yeshua MaHaschiach = Isus Christos si nu pe oameni.

Domnul anunta ce va face cu mult inainte, lucrurile la El nu se precipita, nu lucreaza pompieristic. Are un plan ce Il duce la indeplinire indiferent de ascultarea sau neascultarea mea. Incapatanarea mea ma duce la pieire si nu impiedica cu absolut nimic implinirea planurilor Domnului! Mi s-a spus dinainte ce urmeaza, chiar daca unele nu le inteleg, trebuie sa decid daca cred sa nu , sa Il urmez sau nu, sa Il las pe El sa fie Domn si sa ma las iubita de Creator.

Niciun comentariu: