vineri, 27 septembrie 2013

Răscumpărătorul nostru – DOMNUL Oştirilor este Numele Său – este Sfântul lui Israel

Mereu si mereu ma surprinde Domnul prin ceea ce ma invata, prin promisiunile pe care mi le face, prin cuvintele cu care ma alina, prin modul in care isi exprima dragostea fata de mine. Traiesc vremuri de criza si uneori devin crizata. Umilinta uneori devine cumplita. Ironiile si nedreptatile primite sunt greu de indurat. Insa cel mai greu imi e sa tac. Uneori mai am puterea sa zambesc. Ca vreau sau nu ... merg mai departe.

Isaia insa ma provoaca sa ma intorc in timp si de acolo, sa ascult promisiunea Domnului pentru copiii Lui.

"1 Coboară-te şi aşază-te în ţărână, fiică, fecioară a Babilonului!
Şezi pe pământ fără să ai vreun tron, fiică a caldeenilor, căci nu vei mai fi numită gingaşă şi delicată!
2 Ia pietrele de moară şi macină făină!
Dă-ţi voalul la o parte!
Dezbracă-te de robă, descoperă-ţi picioarele şi treci prin râuri!
3 Goliciunea ta va fi arătată, da, ruşinea ta va fi văzută. Mă voi răzbuna şi nu voi cruţa pe nimeni!»
4 Răscumpărătorul nostru – DOMNUL Oştirilor este Numele Său – este Sfântul lui Israel."

Cirus va elibera din Babilon evreii captivi, ii va aduce acasa in Israel insa Babilonul va fi pedepsit de catre Domnul Insusi. Studiind, am aflat ca Cel care vorbeste prin Isaia este Isus Christos = Yeshua HaMaschiach. Babilonul prin cruzimea de care a dat dovada a ajuns puternic, influent, bogat. Puterea, influenta si bogatia dau oamenilor impresia ca sunt frumosi, destepti, gingasi, delicati, ca-s cei mai tari, ca nu e nimeni ca ei, ca sunt intelepti, fac pres si dispretuiesc pe cei ce pentru o vreme sunt sub autoritatea lor.

Domnul nu indeamna pe Israel sa faca revolutii, sa se rascoale, sa se ia la bataie cu babilonienii. Nu, Le spune ca El este Cel ce va pedepsi Babilonul pentru ceeea ce a facut cu cei ce sunt poporul Lui. Mai mult de atat, aseamana Babilonul cu o fecioara, o fata virgina care isi ascundea frumusetea sub valuri, care era o printesa delicata, frumoasa, purta numai haine de la cei mai mari creatori de moda.

Printesa asta se credea de neatins, de neinvins, umilea si isi batea joc de cei ce ii avea ca slujitori, servitori si robi. In vechime, femeile dezbracate erau sclavele care trebuiau duse in piete si vandute. Babilonul isi primeste cu aceeasi moneda pedeapsa. Este detronata si facuta sclava. Insa nu una din casele domnesti ci una care este dezbracata, purtata prin ape, pe drumuri ... valurile dispar ca prin farmec si acum macina cu petrele de la moara faina. Macina pentru altiii. E desculta si simte pe propria piele pietrele drumului si taieturile adanci facute de pietrele ascutite ale raurilor. Insa umilinta nu se opreste aici ci merge mai departe. Toate hainele vor fi luate de pe ea si ea va ajunge goala in piata unde toti o vor privi.

De ce? Pentru ca Domnul se razbuna pe cei ce ii umilesc copiii. Face asta in timpul Sau, cu armele Sale.

Rascumparatorul este Cineva care isi permite sa plateasca pretul pentru bunul sau persoana ce il /o vrea inapoi. Mai mult de atat, rascumpararea o face cineva din familie. Rascumpararea mea a facut-o Isus Christos = Yeshua HaMaschiach, fratele meu mai mare, Cel care a platit pretul pentru mine ... pretul suprem, viata Sa. Pot sa ii spun Tata Dumnezeului lui Avraam, Isaac si Iacov pentru ca Fiul Sau a platit pentru mine pretul rascumpararii. El, Sfantul Lui Israel este Rascumparatorul meu. El, Domnul Ostirilor, a ales sa ma iubeasca, sa ma rascumpere. De ce? Pentru ca sunt a Lui. Un strain nu da doi bani pe mine insa El este din familia mea, este fratele meu mai mare. El este Rascumparatorul meu.

Niciun comentariu: