duminică, 3 noiembrie 2013

Te binecuvant!

Tata! Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov, Singurul Dumnezeu Adevarat esti Dumnezeul meu. Esti Cel in care mi-am pus increderea, esti Cel in care cred.
Te binecuvant pentru Viata si viata!

Te laud pentru paleta umitoare de culori cu care ai desenat, pictat si transformat natura ca sa imi bucuri inima si sa imi inseninezi zilele.
Te laud pentru toamna asta frumoasa si bogata!
Te laud pentru merele rosii neculese din meri care se scalda in razele blande ale toamnei.
Te laud pentru florile ce radiaza in scanteirile de roua.
Te laud pentru ca imi dai putere sa ma ridic din pat, sa merg, sa lucrez, sa mananc.
Te laud pentru ca iti pasa de fiecare nucelon al celulelor mele si ca Tu le stii mersul.

Multumesc pentru familia mea mare, pentru provocarile ce mi le dai prin ea insa si pentru dragostea ce o primesc de la ai mei.
Multumesc pentru comunitatea in care m-ai asezat, in care ma cizeleli chiar daca uneori folosesti picamarul.
Multumesc pentru painea cea de toate zilele pe care de la Tine o primesc.
Multumesc pentru sanatate si boala.
Multumesc pentru putere cand ispitele si necazurile vin si vor sa na inece.

Multumesc pentru Cuvantul scris si pentru Cuvantul Intrupat.
Multumesc pentru Duhul Sfant care imi explica ceea ce citesc, ma ajuta sa inteleg Cuvantul scris, scrisoarea Ta de dragoste pentru mine.
Multumesc pentru infailibilitatea Cuvantului scris.
Multumesc pentru ca prin Cuvantul scris ma ajuti sa Te vad, aud, simt, cunosc.
Multumesc ca cu cat Te cunosc mai mult, cu atat mi Te revelezi mai mult.

Multumesc pentru ca imi esti Tata!
Multumesc pentru ca in Tine gasesc adapost si cand mi-i inima zbuciumata la Tine gasesc alin si mangaiere.
Multumesc ca imi asculti rugaciunile.
Multumesc pentru darul credintei.
Multumesc pentru tot ceea ce faci pentru mine!
Welcome Home - Did you know .. By writing down the things you are grateful for, you start looking for more things to be grateful for..

6 comentarii:

Un crestin evreu putin confuz spunea...

Buna ziua,
Vorbiti de Dumnezeul evreilor, adica de Cel al lui Avraam, Isac si Iacov.
Traiesc printre arabi, ei vorbesc de acelasi Dumnezeu creator, dar refuzaa-l numeasca asa cum noi l-am numit mai sus, pe motivul ca nu este numai Dumnezeul evreilor.
Am stat de vorba cu crestini si ei spun ca cine nu se-nchina lui Dumnezeu prin Isus Cristos, nu are Dumnezeu si nici mintuire.
Intrebarea mea este, cum vede aceasta aceasta problema o evreica crestina care traieste in miezul problemei (ca sa zic asa!)
Multumesc anticipat de raspuns.

cella spunea...

Din cate stiu eu, arabii cred ca Dumnezeu s-a revelat lui Avraam insa povestea se rupe pentru ei de la alungarea lui Ismael incolo.

La clarificarea problemei ridicate de dumneavoastra trebuie sa stim cine este Isus Christos. Pe mine m-a ajutat studiul cartilor Isaia si Ioan. In cartea Isaia vad cum este anuntat insa Il vad lucrand, Il vad spunandu-se despre El, este numit Rascumparatorul Lui Israel.
In Ioan insa vad ca El este Creatorul, Mantuitorul, Rascumparatorul, Cel venit de Sus, Viata, Lumina, Calea spre Tatal, Vindecatorul, Cuvantul Intrupat si multe alte atribute.
Vechiul Testament Il anunta pe Mantuitor, Noul Testament mi-L arata clar, dovedind implinirea Scripturilor.
In Faptele Apostolilor 4 "8 Atunci Petru, plin de Duhul Sfânt, le-a răspuns: – Conducători şi bătrâni ai poporului, 9 dacă astăzi suntem cercetaţi pentru o faptă bună făcută unui om neputincios şi pentru felul în care a fost el vindecat, 10 să vă fie cunoscut vouă tuturor şi întregului popor Israel că acest om stă sănătos înaintea voastră în Numele lui Isus Cristos din Nazaret, pe Care voi L-aţi răstignit, dar pe Care Dumnezeu L-a înviat dintre cei morţi! 11 El este: „piatra respinsă de către voi4, zidarii, care a devenit piatra din capul unghiului.“ 12 În nimeni altul nu este mântuire, căci nu este sub cer nici un alt nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiţi!"
Isaia abunda de profetii in care Il arata ca singurul Mantuitor al lui Israel.
Ma inchin Dumnezeului lui Avraam, Isaac si Iacov care este Dumnezeul meu, Tatal meu. Fara Isus Christos, fara jertfa Lui as fi fost sub lege si conform legii cineva trebuia sa moara ca eu sa fiu iertata. A murit Isus Christos pentru mine platind plata pacatului meu ca sa fiu iertata, eliberata, ca prin El sa Il vad pe Dumnezeu ca Tata. Isus Christos este Rascumparatorul meu, Sfantul lui Israel.

Asta cred si asta traiesc.

Anonim spunea...

De accord cu ce spuneti, dar daca in afara de mireasa nu mai este nici un salvat pentru cer, inteleg sa-i excludeti pe arabi care vin cu o biblie trucata (coranul) dar si pe evreii foarte credinciosi, blinzi si smeriti care vin doar cu jumatate de biblie.
Si cum interpretati faza cu evreul din evaqnghelii care din tinerete pastra toate poruncile si-i mai lipsea doar gestul ;total;?
oare noi am fi in stare de acest sacrificiu material pe care l-a cerut Domnul Isus?
Ca de toate poruncile scrise nu cred ca sint multi crestini care sa le respecte cu scrupulozitate nici in forma lor condensate in doar doua!

cella spunea...

Eu nu exclud pe nimeni. Alegerea de a crede sau nu ii apartine fiecaruia.

M-am gandit de multe ori daca eu mi-as da averea la saraci si L-as urma pe Christos. Am realizat insa ca imi leg inima foarte usor de lucruri si ... am trecut printr-un proces de dezlipire brusca de lucruri.

Ma rog sa imi dea puterea sa Il urmez cu toata inima si cu tot ce am.

Anonim spunea...

Am crezut ca aveti raspunsuri concrete si nu doar superficialitati lozinciare!
Am intrebat cu sinceritate si o sete de raspunsuri dar cred ca mai bine taceam
La revedere!

cella spunea...

Imi pare rau ca va dezamagesc dar si raspunsurile mele sunt sincere si in nici un caz loziniciare.

Fiti binecuvantat!