marți, 4 februarie 2014

sare fără gust?

Zilele astea, a venit un val de aer rece ce ... m-a doborat tare. Mă doare orice muschi, am ochii injectati de parcă numai am băut de câteva zile, ameţită sunt de fel însă acum e mai ... dureros. Însă ce e mai grav, e că orice aş mânca nu are nici un gust. Cafeaua e fadă, painea nu are nici un gust ... e doar ceva ce eu mestec conştientă fiind că trebuie să mănânc ceva.

M-am gândit la ce spune Isus despre sare. Dacă nu are gust, poţi să o pui pe drum. Mai spune despre noi că trebuie să fim sare între oamenii cu care convieţuim. Păi dacă eu nu am nici un gust, sunt fadă şi doar trăiesc şi eu aşa .... numai sare nu sunt.

"13 Voi sunteţi sarea pământului. Dar dacă sarea îşi pierde gustul, prin ce va fi făcută din nou sărată?! Nu mai este bună la nimic, decât să fie aruncată afară şi călcată în picioare de oameni" Matei 5:13-14

"50 Sarea este bună, dar dacă sarea devine fără gust, prin ce o veţi face din nou sărată?! Aveţi deci sare în voi înşivă şi trăiţi în pace unii cu alţii!“" Marcu 9:50

Dacă mi-am pierdut gustul de sare, pot sa stau şi în salină sau în saramură ... însă pot să stau mult şi bine că e degeaba. Decizia de a fi sare, de a-mi recăpăta gustul sărat, de a avea proprietăţile sării îmi aparţine. 

Niciun comentariu: