vineri, 13 martie 2015

imi voi implini juruintele facute Tie!

M-am apucat de citit Psalmii şi am ajuns la Psalmul 66. Am găsit în trei Psalmi diferiţi o idee care iar revine pe în frământările mele.

"25. In adunarea cea mare, Tu vei fi pricina laudelor mele: si-mi voi implini juruintele in fata celor ce se tem de Tine." Psalmul 22:25

"14. Adu ca jertfa lui Dumnezeu multumiri si implineste-ti juruintele facute Celui Preainalt." Psalmul 50:14

"13. De aceea, voi merge in Casa Ta cu arderi de tot, imi voi implini juruintele facute Tie, 14. juruinte care mi-au iesit de pe buze, pe care mi le-a rostit gura cand eram la stramtorare. 15. Iti voi aduce oi grase ca ardere de tot, cu grasimea berbecilor, voi jertfi oi impreuna cu tapi. - (Oprire = Selah)" Psalmul 66:13-15

Cred că până la Psalmul 150 voi mai găsi tema asta dar ... mi-am analizat gândurile, trecutul şi încerc să îmi amintesc ce promisiuni am făcut, ce am jurat Domnului că voi face. Ştiu că am făcut promisiuni când inima îmi era sfâşiată, când durerea săpa în mine, când aşteptam diagnosticul analizelor, când Domnul nu m-a lăsat la mâna oamenilor. Cât din ceea ce am promis am făcut?

David nu ne scrie ce juruinţe sau promisiuni a făcut Domnului. Spune numai că le-a făcut. Dar ... mai mult de atât văd că am şi cadrul unde trebuie să îmi îndeplinesc aceste juruinţe. Nu le pot împlini dacă mă duc în vârful muntelui şi stau singură ca un cocostârc. Nu le pot îndeplini dacă mă izolez. 

Trebuie să-mi împlinesc promisiunile sau juruinţele în faţa celor ce se tem de Domnul (Yahwe), în faţa Lui Elohim = a Celui Prea Înalt. Ce arderi de tot, jertfe aduc? Care sunt jertfele pe care le aduc eu în ziua de astăzi când sistemul jertfelor nu ai există, când jertfa perfectă a fost adusă de Cel venit de Sus, de Isus Christos = Yeshua HaMashiach?

Mă deranjează când cineva nu-şi împlineşte promisiunile şi nu se ţine de cuvânt. Rar îi mai dau credit  sau îi mai acord încredere acelei persoane. 
Dar eu ce fac? 
Îmi împlinesc promisiunile?

Niciun comentariu: