luni, 16 iulie 2012

un pic de ... misiune MT12

Sambata la pranz am plecat in Republica Moldova pentru ca incepea MT12 (Mission Tour12) sau asa mai pe romaneste, al 12 an de misiune in Republica Moldova cu Charity Cup. George Puraci si o parte din echipa organizatorica erau acolo, fr. Daniel Branzai era in orase tinand seminari pastorilor si tinerilor.

La McDonald`s o echipa vesela facea planuri pentru ce urma. Aveam sa aflu ca sunt fetele de la medical. Mai tarziu un pic au aparut si ceilalti ... timizi, obositi insa dornici sa vada ce e acolo in Republica Moldova ... 

Eu am avut parte de o surpriza frumoasa pregatita de George Puraci, Daniel si Daniela Branzai in Ungheni si nu numai. Din "intamplare" am fost la un picnic si m-a  impresionat o poveste a unui pastor din Seattle. A predicat intr-o biserica despre faptul ca noi facem problema sa para mare si pe Dumnezeu Il facem sa para mic ... gandim ca nici macar Dumnezeu nu ne mai poate rezolva problema aceea.

Se rugau pentru ploaie si credeau ca seceta e mare ... eh, de unde ploaie? A terminat predica si oamenii si-au cerut iertare de la Domnul ca nu L-au lasat sa fie Dumnezeu, ca au lasat problemele sa para mari. Se termina programul de biserica si abia au reusit sa intre in masina ca a inceput sa ploua  ... si a plouat bine. Cand au iesit din oras ... efectiv totul in jur era uscat si se vedea cum peste oras ploua si in afara acestuia nu.

Mai in gluma mai in serios i s-a spus sa repete predica in Ungheni ...

Ieri dimineata am fost in Balti, ne-am intalnit cu toti "misionarii". Au ajuns cu bine toti ... din Romania, Moldova si USA, cei din Moldova i-au primit cu inima larg deschisa, dornici sa faca echipa si sa lucreze impreuna. Pastorul din Balti ne-a indemnat sa ne rugam pentru ploaie ca e seceta mare si .... trebuie ploaie.

Imediat dupa o gustare, fiecare proiect s-a prezentat. Startul prezentarilor a fost dat de fetele din GOG (Girls of God) sau Fetele Lui Dumnezeu. Unul din motivele lor de rugaciune suna cam asa: sa nu ploua si sa avem vreme frumoasa. Cred ca si cei  de la VBS au avut aceeasi rugaciune.

Numai ca dupa ora 16 a inceput sa se intunece si sa se mai racoreasca. Credeam ca vremea va ramane asa insa a inceput sa bata vantul. Rapid s-a transformat in furtuna si imediat a venit ploaia. A ploua tare, puternic si ... nu a durat mult.

Fratele Branzai a explicat ce fenomene se intampla cu noi in misiune, cum reusim sa spargem baloanele in care stam comod si descoperim realitatea in care de fapt traim. In misiune reusim sa Il experimentam pe Dumnezeu, sa Il auzim, vedem, simtim si ... sa descoperim oamenii si pe noi. In afara balonului in care plutim e de fapt realitatea unde ar trebui sa fim.

Din cauza furtunii eram sa mai ramanem in Republica Moldova insa s-a rezolvat problema luminii la vama si am ajuns cu bine in Iasi.

Ma uitam la cei ce si-au luat doua saptamani din concediul sau vacanta lor sa mearga in misiune in Republica Moldova. Unii mai copti, unii mai putin copti insa toti cu dor de schimbare (cred). E clar ca se simte lipsa celor ce au mai fost, ca e asa mai ciudat sa fii in echipa numai cu oameni noi insa ... e palpitant, se merita experimentat, spart balonul in care plutim in ireal.

Inca imi mai sortez, asez, ordonez, gandesc impresiile din scurta calatorie insa ma simt provocata sa ies din balonul in care sunt si sa traiesc in real, intre oameni, experimentandu-l pe Dumnezeu altfel.

4 comentarii:

Clau spunea...

Deci ai fost totusi, dar doar o zi:). O sa urmaresc urmatorul articol poate mai detaliat pe aceasta tema:).

cella spunea...

Claudia,

am fost o "fuga". Si am facut bine sufletului meu ca m-am dus ;))

Livius spunea...

Daca numai intr-o zi ti-ai facut atat de mult bine sufletului, cum ar fi, de exemplu, sa mergi acolo pana la sfarsitul activitatii? Nu-mi spune ca nu poti, ca nu te cred. Zice un proverb "Pot totul in Hristos care ma intareste" Nu crede ca problemele tale sunt mari, ca iti aduc aminte de predica auzita.

cella spunea...

Ma duc cu o conditie: sa veniti si dumneavoastra acolo.