miercuri, 3 octombrie 2012

shalom! shalom!

"1 În ziua aceea, 
în ţara lui Iuda se va cânta acest cântec: 
«Avem o cetate puternică! Dumnezeu a făcut mântuire din zidurile şi meterezele ei! 2 Deschide-ţi porţile ca să poată intra neamul cel drept, neamul ce păzeşte credinţa! 

3 Celui cu mintea statornică Tu îi asiguri pacea – da, pacea, căci se încrede în Tine. 

4 Încredeţi-vă în DOMNUL pentru totdeauna, pentru că în Domnul, da, în DOMNUL, aveţi o stâncă veşnică!" Isaia 26:1-4

In ziua aceea, Iuda va canta un cantec .... stiut deja.
In ziua aceea, toti cei ce fac parte din Iuda, adica din cei ce au crezut in Dumnezeu, cei ce L-au ales ca Dumnezeu, au crezut ca Isus e Fiul Sau si L-au acceptat ca Mantuitor, cei ce si-au pazit credinta, vor canta cantecul scris de Isaia. 

De cateva zile tot citesc textul asta, caut informatii, meditez ... In mod special mi-a placut versetul 3 "Celui cu mintea statornică Tu îi asiguri pacea – da, pacea, căci se încrede în Tine." Cornilescu are tradus putin altfel versetul asta: "Celui cu inima tare, Tu-i chezasuiesti pacea; da, pacea, caci se increde in Tine.". 

Ce inseamna minte statornica? Dar inima tare? 
Celui ce si-a pus increderea in Domnul si nimic nu ii poate darama increderea. Celui ce si-a lipit inima de Domnul si nimic si nimeni nu poate sa i-o dezlipeasca. 

Despre pace aud multe. Conflictele se termina cu pace. Razboaiele se incheie cu o perioada de acalmie sau /  si de pace ... Dar, asta e pacea ce o da Domnul? Textul in ebraica, insa si in romana, foloseste cuvantul pace de doua ori. Dublarea unui cuvant inseamna perfectiune in ebraica. Shalom, Shalom! Adica Domnul ii da pacea Lui - pacea perfecta celui ce isi pune increderea in El.

Pot sa am tot felul de experiente religioase ... daca nu am incredere in Domnul, nu pot avea pacea Lui.
Bataliile se duc la nivel de minte. Deciziile le ia in ultima instanta mintea, nu inima. Desi uneori, mintea asculta de sfaturile inimii.

Ce framanta mintea mea?
Cu idei are?
In cine se increde in vreme buna si in vreme rea?
Dar inima?

Daca ma incred in Domnul, primesc pacea de la El. Pacea Lui nu ma lasa sa imi pierd mintile, inima, sa imi iau viata in maini si sa fac ce vreau cu ea. Pacea Lui transforma viata mea. Nu ma multumeste orice pace ... nu vreau o pace surogat, nu vreau o pace de mana a doua, nu vreau sa imi umplu mintea si inima cu tot felul de idei care nu ma ajuta sa imi pun increderea in Domnul.

Eu vreau pacea Lui.

2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Citind textul la care faci tu referire, inima mea a mai prins o doza de incredere si mi se veseleste..
Binecuvantata sa fii, Cella draga!

cella spunea...

Ma bucur Elena ... asta vrea si Domnul.

Si tu sa fii binecuvantata!