duminică, 3 martie 2013

ma duc la Preot

Ieri, citeam un material despre lepra si ce simbolizeaza cuvantul lepra in Vechiul Testament. Lepra putea fi boala fizica insa putea fi si boala spirituala. Si, in lepra spirituala, explica in material, intra adulterul, mandria, hotia = furtul, intepaturile, insultele si barfa, avariatia, juramintele sau legamintele incalcate. In momentul cand cineva era depistat cu o pata pe corp, haine sau casa, trebuia sa se prezinte la preot, nu la doctor.

Indiferent daca era boala fizica sau spirituala, trebuia sa te prezinti la preot. El trebuia sa te examineze, sa te puna in carantina si dupa perioada de carantina, sa te examineze din nou si sa isi dea verdictul: curat sau necurat. In perioada de carantina, nu stateai la plaja sau cu burta la soare. Era o perioada de pocainta, de analiza a vietii, un timp in care reflectai la viata ta, la ce ai gresit, la cui i-ai facut un rau si iti cereai iertare pentru greselile facute.

Preotul care intra in contact cu bolnavul, devenea si el necurat si intra intr-un ritual de curatire. Daca verdictul era necurat ... viata celui gasit necura urma sa se desfasoare in afara comunitatii, in afara cetatii, nimeni nu mai avea contact fizic cu acea persoana. Cea mai apropiata distanta era de 8 pasi.

Boala spirituala se extinde in boala fizica. Pacatul este o lepra ce se extinde. Eu sunt un om. Cat sunt pe pamant, sunt in categoria oamenilor pacatosi. Din cauza pacatului am intrat in categoria oamenilor ce traiau spiritual in afara cetatii, in afara comunitatii, nu aveam voie sa ating nici macar zidurile cetatii.

Daca dupa carantina preotul dadea verdictul curat, persoana in cauza trebuia sa aduca o jertfa. O jerfta de lauda, de multumire.

Insa ... Cel venit de Sus, Isus Christos (sau in evreieste Yeshua HaMashich) este Cel fara pacat, Mielul Lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii, Marele Preot, Unsul, Cel care se atinge de mine si lepra mea nu Il face necurat ci El este Cel ce curata lepra mea. El a venit in afara cetatii sa aduca iertare, vindecare, eliberare celor ce aveau nevoie disperata de ea, celor ce se vad leprosi, necurati. El este Cel ce mi-a dat Viata pentru ca El insusi este Viata.

Sunt vindecata!
Sunt iertata!
Sunt eliberata!
Nu mai trebuie sa traiesc strigand si atentionand pe ceilalti: Necurat! Necurat!
Acum sunt curata!
Acum traiesc!
Traiesc o alta viata insa!
Traiesc insa diferit. Cel venit de Sus traieste in mine!
Prin sangele Lui Isus Christos = Yeshua HaMaschiach sunt curata.
Yeshua HaMaschiach este Marele Preot la care ma duc.
Ce jerfta aduc eu azi?

3 comentarii:

Unknown spunea...

Evrei.cap.13 - 14. Căci noi n-avem aici o cetate stătătoare, ci suntem în căutarea celei viitoare.
15. Prin El, să aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfă de laudă, adică, rodul buzelor care mărturisesc Numele Lui.
16. Şi să nu daţi uitării binefacerea şi dărnicia; căci lui Dumnezeu jertfe ca acestea Îi plac.

Unknown spunea...

Evrei.cap.13 - 14. Căci noi n-avem aici o cetate stătătoare, ci suntem în căutarea celei viitoare.
15. Prin El, să aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfă de laudă, adică, rodul buzelor care mărturisesc Numele Lui.
16. Şi să nu daţi uitării binefacerea şi dărnicia; căci lui Dumnezeu jertfe ca acestea Îi plac.

cella spunea...

Il astept pe Marele Preot sa ma ia Acasa! Asa cum a promis!