marți, 23 aprilie 2013

o cerere "deosebita"

Ieri, ingerii au avut de lucru ... mai mult decat in alte zile. Cei din familie nu au vrut sa imi spuna de dimineata ce s-a intamplat pentru ca stiau ca trebuie sa fiu focalizata la lucru si ca as fi intrat in panica sau ... mai bine zis in sevraj.

Carmen, sotia nepotului meu Catalin, a parcat masina pe trotuar, in fata gradinitei, si a intrat numai sa o lase pe Bianca. In masina ramasese Filip (care trebuia sa ajunga la terapie) si Teodora. O masina, a carei sofer "nu a adaptat viteza", a intrat in masina lor, a impins-o pana la masina din fata care a intrat intr-un stalp mic de gard.

Politie, Spital, Asigurari, telefoane, radiografii, ...

Aseara am fost sa vad si eu masina ... Daca Carmen ar fi fost acolo cu 15 secunde mai devreme, ar fi murit zdrobita de propria masina.

De regula, sunt optimista si mi-am impus sa nu vreau sa ma plang de serviciile oferite de institutiile statului insa acum sunt putin ... scarbita. Salvare ce nu vine nici chemata de Politie, mama "indemnata" de o doamna doctor de la Urgente Copiii sa mai verifice acasa capul copilului cu un vizibil "cucui"  ... Toata stima insa pentru cei din Politie care efectiv au dat dovada de bun simt, umanitate si profesionalism.

Acum insa ... ca si familie mare, avem nevoie de o minune. Masina lui Catalin e la Service insa pentru ca e dosar penal ... reparatiile vor fi facute intr-un ritm putin spus lent. Fratele meu le-a dat masina ca sa poata sa il duca pe Filip la terapie si pe fetita mare la gradinita. Masina nu e un moft pentru ei, ci o necesitate ...

Fratele meu m-a rugat sa scriu articolul asta si sa intreb daca are cineva o masina, functionala ... veche si de care nu are neaparata nevoie. Masina ce poate fi imprumutata pentru doua luni de zile. Il stiu cum are grija de masina proprie si de lucruri ... Mi-a spus ca e dispus sa mearga oriunde in tara ca sa o aduca la Iasi.

Stiu ca suna nebuneasca intrebarea si cerere asta. Stiu vorba din popor ca "masina si nevasta nu se imprumuta" insa eu mai stiu ca am un Dumnezeu in care ma incred si care poate gasi o masina disponibila pentru aceasta perioada.

Daca stiti pe cineva care poate face asta va rog sa imi spuneti. 

2 comentarii:

Monna Albu (Novacescu) spunea...

Imi pare rau de tot ce s-a intamplat, si ma rog pentru ei.
Si, am sa ma m-ai rog pentru aceasta cerere a ta...stiu ca inca mai exista oameni care pot sa faca acest lucru. Inca o data doresc sanatate si rezolvarea tuturor problemelor. Pace draga mea, Cella.

cella spunea...

Monna draga,
multumesc pentru rugaciuni. Conteaza mai mult decat ne putem inchipui!