sâmbătă, 20 aprilie 2013

pentru ca ma iubeste!

"8 «Dar tu, Israele, robul Meu, tu, Iacove, pe care te-am ales, tu, sămânţă a lui Avraam, prietenul Meu, 9 tu, pe care te-am adus de la marginile pământului şi te-am chemat din colţurile sale cele mai îndepărtate, zicându-ţi: ‘Tu eşti robul Meu!’, pe tine te-am ales şi nu te-am lepădat!
10 Deci nu te teme, căci Eu sunt cu tine!
Nu te înspăimânta, căci Eu sunt Dumnezeul tău! 
Eu te voi întări, te voi ajuta şi te voi sprijini cu dreapta Mea izbăvitoare! 

11 Da, umiliţi şi făcuţi de ruşine vor fi toţi cei furioşi pe tine; ca un nimic vor ajunge şi vor pieri toţi cei ce ţi se opun. 12 Te vei uita după ei, după duşmanii tăi, dar nu-i vei mai găsi, fiindcă nimiciţi de tot vor ajunge cei ce se luptă cu tine. 

13 Căci Eu sunt DOMNUL, Dumnezeul tău, Care te apuc de mâna dreaptă şi-ţi zic: ‘Nu te teme, Eu te voi ajuta! 14 Nu te teme, vierme al lui Iacov, rămăşiţă firavă a lui Israel! Eu Însumi te voi ajuta!’», zice DOMNUL, Răscumpărătorul tău, Sfântul lui Israel. 

15 «Iată, te voi face o sanie ascuţită de treierat, nouă şi cu două rânduri de dinţi! Vei treiera munţii şi-i vei zdrobi, iar dealurile le vei face ca pleava. 16 Le vei vântura şi le va lua vântul, iar vijelia le va împrăştia. 

Dar tu te vei bucura în DOMNUL şi cu Sfântul lui Israel te vei preamări. 

17 Săracii şi nevoiaşii caută apă dar nu găsesc, iar limba li se usucă de sete. 

Însă Eu, DOMNUL, le voi răspunde! Eu, Dumnezeul lui Israel, nu-i voi părăsi! 

18 Pe dealurile pleşuve voi face să curgă râuri, iar în mijlocul văilor – izvoare; voi preface pustia într-un iaz, şi pământul uscat – în izvoare de apă. 19 În pustie voi planta cedri, salcâmi, mirt şi măslini; în deşert voi planta laolaltă chiparoşi, ulmi şi pini, 20 pentru ca toţi să vadă şi să cunoască, să chibzuiască şi să înţeleagă că mâna DOMNULUI a făcut acestea, Sfântul lui Israel le-a creat!»" Isaia 41:10-20

Am decis sa cred ca ceea este scris in Biblie, fiecare cuvant este valabil si pentru mine cum era valabil pentru cei carora le-a fost adresat acum ... mii de ani in urma. Am decis asta pentru ca Domnul spune ca Cuvantul Lui nu se schimba, nu isi schimba valabilitatea, este adevarat, probat si aducator de viata.

Isaia se adreseaza ramasitei din Iuda si Beniamim numita Iuda. Ciudat ... i se adreseaza Israel. Pai, Israel era in robie. Ce se intampla cu Isaia? E amnezic? Nici vorba de asa ceva. Cuvantul spus de Domnul prin Isaia e valabil pentru cei din Iuda insa si pentru cei din Israel plecati in robie. Le reaminteste ca Domnul a incheiat un legamant cu Avraam. Apoi legamantul este reinnoit cu Iacov - si lui Iacov ii cam placea sa traga foloasele pe turta lui. Numai ca are loc o intalnire intre Iacov si Dumnezeu. De la aceasta intalnire, Iacov pleaca schiopatand insa cu numele schimbat in Israel. Si, Israel inseamna Guvernat de Dumnezeu. Pfuuu! Ce transformare! Dintr-un om in care nu poti avea incredere, un prefacut, unul care se face ca nu vede ... intr-un om condus, guvernat de Dumnezeu ... 

Se anuntase robia. Era la usa insa Domnul nu isi lasa poporul de izbeliste. Il trimite pe Isaia la ei ca sa le aduca aminte ca sunt copiii lui Avraam, a lui Israel, poporul cu care El e in legamant, sunt ai Lui. Legamantul e valabil. Le reaminteste sa nu se teama de dusmanii ce vor sa ii extermine, ce vor sa le stearga numele din istorie, de pe fata pamantului pentru ca ei sunt ai Lui. El va lupta pentru ei. El lupta pentru mine. 

Domnul cu mana Lui va ridica, inalta, salva, vindeca poporul Sau. Si cand El isi ridica poporul ... muntii pot fi mutati, secerati, dealurile se vor transforma in pleava. Nimic si nimeni nu poate sta in fata Celui pe care Domnul Il ridica, inalta. 

Cei ce sunt saraci, nevoiasi .... insetati si infometati vor primi mancare, apa de la Domnul, de la Cel este Stapan, Cel ce si-a ales pe Israel ca si popor. Si ... cuvantul Stapan suna urat. Servitorul in vremea mea e omul ce nu are dreptul sa spuna nimic, nu are de fapt ... nici un drept iar stapanul are toate drepturile ,,, uneori si peste viata celui ce este servitor.

Numai ca la Domnul nu este tot asa. Si-a ales servitorul, pe Israel si a incheiat un legamant, Insa acest legamant e bazat pe dragoste. Il aleg pe Domnul ca Stapan pentru ca Il iubesc. Stapanul transforma desertul si face fantani pentru poporul Sau, planteaza si creste copaci in pustiu, copacii astia pot face umbra pentru poporul Sau obosit. Nu le planteaza pomi fructiferi, hrana oricum tot El o da, ... le planteaza copaci ce fac umbra, copaci ce in nici un caz nu cresc in desert.

Specialitatea Stapanului este imposibilul. Ii place sa faca asta de dragul poporului Sau Israel, de dragul meu. De ce? " pentru ca toţi să vadă şi să cunoască, să chibzuiască şi să înţeleagă că mâna DOMNULUI a făcut acestea, Sfântul lui Israel le-a creat". Cum sa nu Il iubesti? 

M-a ales! 
M-a invrednicit sa fiu servitoare! 
Intoarce totul cu susul in jos pentru mine. 
De ce? 
Pentru ca ma iubeste!

2 comentarii:

A.Dama spunea...

Frumos, draga Cella!
Si pe mine ma iubeste, chiar daca traversez de-o saptamana deja pustia spitalului.
Uite ca imi trimite firimituri de Paine si pahare de apa de Izvor!

Mutumesc!!!!

cella spunea...

Pai specialitatea Lui e sa iti creasca copaci la umbra carora sa stai, sa iti transforme desertul in pamant plin cu izvoare ...

Iar din partea Lui mesajul ramane valabil: Nu te teme!