luni, 16 septembrie 2013

binecuvantare la inceput de an scolar

Ca vrem sau nu, ca ne place sau nu, maine va incepe scoala. Anul scolar a inceput la 1 septembrie insa pana ieri - 15 septembrie, profesorii si invatorii au scris, gandit, invatat, desenat, carat, sters, depozitat, decupat, pictat, agatat si lipit tot felul de lucruri si materiale pentru cei ce maine vor pasi pentru prima oara sau vor incepe un nou an scolar. Unii dintre voi va veti gasi clasele decorate, aranjate, cu materialele deja lipite pe pereti. Unii o sa faceti asta dupa ziua de maine.

Emotiile au prins deja radacini adanci in parinti, bunici si copiii. Unii au cumparat flori, unii si-au calcat si aranjat hainele pentru maine. E un nou inceput! Poate un nou invatator / profesor  / coleg.

Peste cateva ore clinchete de clopotei vor anunta un nou inceput! Gama de emotii va fi larga astazi: plansete si bocete, lacrimi ce se vor ivi ca sa stinga emotiile ce sufoca tinere inimi, vor fi zambete largi insa vor fi si zambete triste.

Moise primeste de la Domnul o binecuvantare pe care sa o spuna Aaron - marele preot. Nu era o binecuvantare optionala, nu era ceva ce Aaron avea de ales daca sa spuna sau nu. Cu binecuvantarea asta, Aaron punea Numele Domnului peste poporul Israel si Domnul promitea ca va binecuvanta poporul.

Vreau sa fac acelasi lucru pentru cititorii mei care sunt bunici, parinti sau copiii. Vreau sa chem Numele Domnului Dumnezeului Lui Avraam, Isaac si Iacov peste voi si peste mine:
"24 ‘Domnul să te binecuvânteze şi să te păzească!
25 Domnul să facă să lumineze faţa Sa peste tine şi să se îndure de tine!
26 Domnul să-Şi înalţe faţa peste tine şi să-ţi dea pacea!’" Numeri 6:24-26

Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov sa isi puna mana peste voi si sa va dea pacea Sa, pace ce vine din Creatorul nostru, din Cel ce este Cuvantul, Adevarul, Viata, Calea, Pacea, adica din Isus Christos = Yeshua HaMaschiach. Admitand ca suntem oameni, ca vrem sau nu, ne recunoastem statutul de creaturi si in viata de zi cu zi, ne vom ciocni unii de altii, unii cu altii si aceste ciocniri vor lasa rani. De aceea, Il rog pe Tata sa ni se descopere ca Dumnezeul care Vindeca, Alina, Mangaie!

Ne dorim sa fim destepti insa cel mai important e sa fim intelepti iar Biblia = Scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu spune ca "Frica de Domnul este inceputul intelepciunii." Fara sa Il stii pe Domnul nu poti fi intelept. Fara sa Ii recunosti autoritatea, fara sa admiti ca El este Atotputernic, Creator, Atotstiutor, Dragoste nu ai cum sa devii intelept. Asa ca va provoc sa deveniti intelepti si nu doar destepti sau smecheri.

Azi e un nou inceput si vreau sa Il rog pe Tata sa ne binecuvante cu prezenta Sa, sa ne ajute sa lasam cochilia in care stam ferecati deschisa ca sa simtim Dragostea Lui, sa Il lasam sa ne iubeasca, vindece, mangaie, aline. Vreau sa Il rog sa ne transforme, sa ne trezeasca dorul dupa El pe care L-a pus in noi.

Dincolo de orice obiect pe care il veti studia, dincolo de succesele ce le veti avea, dincolo de cat de cool veti arata si va veti simti, va doresc sa aveti parte de o intalnire fata catre fata cu Creatorul si intalnirea asta sa va schimbe, transforme in oameni ca David, Moise, Ioan si de ce nu, ca Isaia. Va doresc sa aveti parte de profesori si invatatori -  bandaje de dragoste pentru inimile voastre! Va doresc sa fiti binecuvantari pentru colegii vostri. Va doresc sa aveti parte de oameni care vad potentialul din voi, care vad talentele si abilitatile, care cred in voi si care va ajuta sa cresteti, va incurajeaza, va sustin, va mentoreaza!

Va doresc sa deveniti ceea ce Creatorul a intentionat sa fiti - oameni! Si nu orice fel de oameni ci oameni dupa inima Lui!

2 comentarii:

Mediator Bucuresti spunea...

Interesanta prezentare, interesanta perspectiva !

cella spunea...

Multumesc pentru vizita si comentariu!

Va doresc sa fiti binecuvantat de Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov!