duminică, 15 septembrie 2013

inunundatie de bucurie si multumire!

E duminica si mai mult de atat, din punct de vedere biblic si evreiesc, astazi e prima zi dupa Ziua Ispasirii, adica Yom Kippur si de 10 zile am intrat intr-un nou an.

Ieri, mi-am aruncat privirea pe fereastra si am ramas socata. Copacul din curte cheleste ... Afara ploua, e frig, si  uneori bate vantul ca turbat facand rafalele de ploaie sa spele orice particula minuscula de praf si sa smulga frunzele de pe crengile obosite ale copacilor. A venit toamna! Insa nu vreau sa imi acopar inima cu umbra vreunui copac sau a unui om.

Vreau sa imi las inima sa se umple de bucurie chiar daca vremea de afara e una ce indeamna la somn. Vreau sa ma bucur ca ploua, ca bate vantul, ca frunzele ingalbenesc si apoi lasa copacii goi. Tata e in control!
Vreau sa Il laud pentru fructele aromate si parfumate, pentru porumb, cartofi, sfecla, bostanii galbeni sau turcesti, pentru nucile ce acum stau pitite sub frunzele cazute pe jos.

Vreau sa Il laud pe Tata pentru ca creierul imi functioneaza, pentru ca celulele mele sunt la locul lor, pentru ca mainile si picioarele isi mentin rolul si functiunea.
Vreau sa Il laud pe Tata pentru ca nu exista miliardime de secunda in care sa nu ma aibe in vizor protejandu-ma, in care sa nu ma iubeasca!
Vreau sa Il laud pe Tata pentru ca m-a ajutat sa Il cunosc, sa Il descopar ca Dumnezeu si Tata, sa inteleg ca nu trebuie sa ma strofoc sa Il iubesc, sa Il las sa ma iubeasca, sa Il las sa ma vindece, sa Il las sa imi ia poverile ce le tineam ca pe comori de pret care insa ma distrugeau.

Vreau sa Il laud pe Tata pentru rugaciunile ascultate, pentru minunile mari si mici ce le-a facut cu mine, in mine, pentru mine si langa mine.
Vreau sa Il laud pe Tata pentru dragostea Trinitatii, o dragoste ce S-a jertfit, ce a lasat moartea sa intervina insa care a biruit moartea si a inviat aducand speranta, viata vesnica.

Multumesc pentru ca ma provoaca sa imi amintesc de El, de ceea ce a facut si face pentru mine.
Multumesc ca m-a creat cu dor de vesnicie, a suflat duh de viata in mine si ca a pus Duhul Sau in mine cand am acceptat ca Yeshua HaMaschiach sa imi fie Domn si Mantuitor.
Multumesc ca ma indeamna sa cant, sa ma bucur, sa multumesc, sa plec de langa oamenii care mananca numai otet si bors sau care se scalda numai in nemultumire.

Bucuria nu vine asa de una singura, multumirea nu ma cuprinde instant. Trebuie sa lucrez cu mine ca sa vad motivele de multumire, de bucurie. Trebuie sa ma gandesc la ele, sa multumesc pentru ele, sa meditez la bunatatea si indurarea Domnului pentru mine!

Vreau sa las bucuria sa ma inunde, multumirea sa imi faca inima vesela si sa imi aduc jerfa de multumire inaintea Tatii!
Nu se moare de la inunundatie de bucurie si multumire!
Fotografia imi apartine.

Un comentariu:

livius spunea...

Sunt si eu cu tine !!! Multumim impreuna Aceluias Tata , care este si Domnul Cerului si al Pamantului.