vineri, 18 octombrie 2013

eram meşterul de lângă El şi zi de zi desfătarea Lui!

In dimineata asta, Solomon ma surprinde din nou. E drept ca viata lui tumultoase m-a provocat sa nu il vad prin niste lentile prea bune insa provocarea de a citi Proverbele imi focalizeaza si corecteaza vederea. El a cerut de la Domnul intelepciune si Domnul l-a ascultat. A primit ceea ce a cerut iar Solomon a scris despre ea ca nimeni altul si de aceea cartea Proverbe mai este numita cartea Intelepciunii. Unele pasaje ma lasa in ceata, unele insa aduc lumina.

"22 DOMNUL mă avea la începutul căilor Lui, înaintea celor mai vechi lucrări ale Lui.

23 Eu am fost desemnată din veşnicie, de la început, înainte de a fi pământul. 

24 Eu am fost născută când nu erau oceanele, când nu erau izvoare încărcate cu apă. 

25 Înainte de aşezarea munţilor, înainte de a fi dealurile, am fost născută eu, 26 când El nu făcuse încă nici pământul, nici câmpiile, nici cea dintâi fărâmă a prafului lumii. 

27 Când a fixat El cerurile, eu eram acolo, când a marcat orizontul pe faţa adâncului, 28 când a stabilit norii sus şi a întărit izvoarele adâncului, 29 când a fixat hotarele mării, ca apele să nu treacă peste porunca Lui, când a planificat temeliile pământului, 30 eu eram meşterul de lângă El şi eram zi de zi desfătarea Lui, bucurându-mă neîncetat în prezenţa Lui, 31 bucurându-mă de întreaga lume a Lui şi găsindu-mi desfătarea în fiii oamenilor. 

32 Acum deci, fiilor, ascultaţi-mă! 

Binecuvântaţi sunt cei ce păzesc căile mele! 

33 Ascultaţi îndrumarea şi fiţi înţelepţi; n-o ignoraţi! 

34 Binecuvântat este omul care mă ascultă, care veghează zilnic la porţile mele, aşteptând la pragul uşii mele. 35 Fiindcă oricine mă găseşte pe mine, găseşte viaţa şi obţine bunăvoinţă de la DOMNUL. 36 Dar cel care dă greş în a mă găsi se răneşte singur; toţi cei ce mă urăsc iubesc moartea.“" Proverbe 8:22-36

Caut portile ei, caut viata, Il caut pe Domnul, vreau sa ma tem de El si nu vreau sa dau gres in a gasi intelepciunea ...

Niciun comentariu: