vineri, 2 septembrie 2011

intruchiparea sau perfectiunea frumusetii!

"Din Sion, întruchiparea frumuseţii, străluceşte Dumnezeu!" Psalmul 50:2 NTR
"Din Sion, care este intruparea frumusetii desavarsite, de acolo straluceste Dumnezeu." Psalmul 50:2 Cornilescu
"Din Sion, in deplina frumusete, Domnul straluceste" Psalmul 50:2 Contesa Calomira de Cimara

Asaf a fost unul din cei trei mesteri cantareti ai curtii lui David. Psalmul 50 este un Psalm profetic, unul unde pot sa vad clar Trinitatea:  El, Elohim, Jehovah. Mi-ar placea sa stiu ebraica ca sa citesc direct de acolo ... am incercat traducerea de la Google insa nu e cea mai reusita. Insa folosesc http://www.bibleserver.com unde pot sa vad cateva traduceri. In ebraica, versetul 1 arata asa: מזמור לאסף אל אלהים יהוה דבר ויקרא־ארץ ממזרח־שמש עד־מבאו׃. In limba engleza: "The Mighty One, God, the Lord, speaks and summons the earth from the rising of the sun to where it sets. " si in spaniola:" ’El, ’Elohim, YHVH: Ha hablado y convocado a la tierra desde el levante hasta el poniente." Trinitatea o mai gasesc descrisa in Vechiul Testament Iosua 22: 22 "The Mighty One, God, the LORD! The Mighty One, God, the LORD!", "YHVH, el Dios de dioses, YHVH el Dios de dioses, Él lo sabe

Am vazut in primul verset, ca oamenii, de la rasaritul soarelui pana la apusul acestuia amenii sunt chemati de Dumnezeu. In al doilea verset insa vad ca stralucirea Lui Dumnezeu depaseste pe cea a soarelui. Si El nu vine de oriunde, vine din Sion, din Ierusalim. Toate profetiile arata ca revenirea lui Christos, Mesia, Yahwe va fi in Ierusalim. Si ce se intampla acolo? Cine straluceste? Despre ce frumusete e vorba? Despre perfectiunea frumusetii? 

In Sion ma voi intalni cu Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Cel ce straluceste, Cel ce este intruchiparea sau perfectiunea frumusetii. Cel care straluceste de si in sfintenie, dragoste, intelepciune. Mai mult de atat, ceea ce vad eu este manifestarea slavei Sale, o manifestare exterioara care poate fi vazuta de ochii mei ... pentru ca nici un om nu se poate uita la El si sa traiasca. Stralucirea Lui uneori ingrozeste, uneori ridica sufletul din gropile abisale, aduce sau face omul sa realizeze care ii este pozitia in raport cu Dumnezeu.

Cel care straluceste, care imprastie razele stralucirii Sale de departe, care este Sfant, Sfant, Sfan, Cel care este Intelepciune, Dragoste, Viata, Calea, Adevarul ma striga, ma cheama .... vrea sa vorbeasca cu mine. 

Cand Slava Lui Dumnezeu s-a aratat evreilor pe Muntele Sinai acestora le-a intrat frica in suflet si maduva oaselor ... Insa, eu nu sunt pe Muntele Sinai, nu locuiesc in sau langa Ierusalim insa de la rasaritul soarelui pana la apusul lui, Dumnezeu cheama oamenii. Adica de la est la vest, oamenii sunt chemati sa vorbeasca cu El. 

Cumva mi-am uitat pozitia de om .... de creatura si incerc sa ma repozitionez. Nu vreau sa imi iau nasul la purtare. In acelasi timp, nu mi-am uitat pozitia de fiica a Tatii, adoptata prin moartea Lui Christos (Mesia, Yahwe) pe cruce, sunt pecetluita cu Duhul Sfant. Multa vreme nu mi-a placut ideea de pecetluit ... suna aiurea ... nu stiu ce imi suna asa. Insa a inceput sa imi placa. Am un semn distinctiv in mine ... nu e un semn exterior ca o mare, urata si vizibila cicatrice. Tata are ceva in mine, ceva dumnezeiesc. E vorba de Duhul Sfant ... da, o parte din Trinitate. Pana la revenirea lui Yahwe in Sion ca sa ma ia ACASA, Duhul Sfant ma invata despre  El, Elohim, Jehovah. 

Abia astept sa ma intalnesc cu intruchiparea sau perfectiunea frumusetii! 

2 comentarii:

Anonim spunea...

De unde ati facut rost de traducerea Contesei Calomira?

Emanuel Contac

cella spunea...

De la niste prieteni, dintr-o biblioteca privata.