luni, 19 septembrie 2011

nu conteaza ....

M-am reintors la regii lui Israel si Iuda cu o alta perspectiva asupra ascultarii, perspectiva luata din Psalmul 50. Au purtat batalii, au zidit cetati, unul din ei a cumparat un deal pe care a zidit o cetate (Samaria) ce a devenit capitala Israelului, au zidit, rezidit, erau oameni politici extrem de abili, din punct de vedere militar nu aveai ce sa le reprosezi, stiau sa faca afaceri ca tara sa prospere ... numai ca aceste aspecte sunt trecute in istorie foarte vag. Nu a contat nimic din bogatia, faima, reputatia militara, strategica ce au avut-o in vremea lor ... In fata Lui Dumnezeu nu a contat nimic din tot ceea ce faceau ei pentru "simplul" motiv ca nu ascultau de El.

Pot sa devin cea mai bogata femeie de pe lumea asta insa nu conteaza nimic din tot ce am daca nu ascult.
Pot sa fiu cea mai buna in ceea ce fac insa daca nu ascult de ceea ce spune Dumnezeu nu conteaza nimic.
Mai mult de atat, traiesc in vremea harului, in vremea cand Evanghelia imi spune ca ascultarea trebuie insotita de dragoste ... Deci, oricat de faimoasa as fi, din orice punct de vedere, in fata Lui Dumnezeu nu conteaza nimic din toata faima, reputatia si averea mea daca nu ascult si iubesc.

Nu a zis nimeni ca e usor sa asculti si iubesti. Nu le poti face daca nu ai credinta. Si, credinta nu o poti cumpara. Nu poti sa mergi la piata sa iti cumperi niste credinta. Nu o gasesti la reduceri, promotii, oferte, solduri, casele celebre de creatii. Credinta e un dar ce ti-l da Dumnezeu. Ce este credinta? "Credinţa este o încredere în lucrurile nădăjduite, o certitudine cu privire la lucrurile nevăzute." sau varianta Cornilescu: "Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad." Evrei 11:1


Si totusi, de unde ai credinta? Cine ti-o da? Ea este data celui ce crede in Christos de Duhul Sfant. Adica ca eu sa cred, sa pot asculta si iubi e nevoie ca toata Trinitatea sa lucreze in mine ... Suna complicat si cetos si sf-istic, cumva ar fi mai simplu daca ar fi ca o ecuatie cu o singura necunoscuta. Dar Trinitatea inseamna Dumnezeu Tatal, Fiul (Isus, Mesia, Christos, Yahwe) si Duhul Sfant. Ca sa pot sa aflu despre dragostea Lui Dumnezeu, a Tatalui pentru mine, Christos (Isus, Mesia, Yahwe) s-a intrupat, a trait, murit, inviat, inaltat. Si asta acum mai bine de 2000 de ani. Insa a trimis Duhul Sfant sa imi spuna despre toate acestea, sa starneasca curiozitatea, dorinta de a potoli dorul de neinteles al sufletului dupa ceva ce nu pot explica ...


Pot sa am bani cu gramada, sa ii intorc cu furca, pot sa devin vedeta in sens pozitiv sau negativ, pot sa fiu cea mai frumoasa femeie/barbat de pe fata pamantului, sa am cele mai bune strategii economice, politice, financiare, economice, .... stiintifice sau mai stiu eu de care. Nu im folosesc la nimic. Nu conteaza nimic din toate astea daca nu am ascult de Dumnezeu, daca nu iubesc ce iubeste El, cum iubeste El.


Cand ma vad prinsa in plasa studiilor, relevantei in societate, performantelor, vedetismului mai mult sau mai putin mascat, nu mai realizez ca nu conteaza nimic din toate astea. Tot ceea ce cere Domnul de la mine este ascultare de ceea ce spune El. Ascultarea de El face ca dragostea sa se desprinda de egoism si sa intre in lupta cu mine prima data. Toate astea se declanseaza cand cred in El din toata inima, cand traiesc pentru  ceea ce conteaza.

2 comentarii:

Oana spunea...

Da, este o încredere... Este.

cella spunea...

O incredere pe care o dezvolt sau ...ucid:D