joi, 26 ianuarie 2012

Sela = Petra

"In al doilea an al lui Ioas, fiul lui Ioahaz, imparatul lui Israel, a inceput sa domneasca Amatia, fiul lui Ioas, imparatul lui Iuda. Avea douazeci si cinci de ani cand s-a facut imparat si a domnit douazeci si noua de ani la Ierusalim. Mama sa se chema Ioadan, din Ierusalim.
El a facut ce este placut inaintea Domnului, totusi nu ca tatal sau David; ci a lucrat in totul cum lucrase tatal sau, Ioas. Numai ca inaltimile nu le-a stricat; poporul tot mai aducea jertfe si tamaie pe inaltimi. 

Cand s-a intarit imparatia in mainile lui, a lovit pe slujitorii sai care ucisesera pe tatal sau imparatul. Dar n-a omorat pe fiii ucigasilor, caci asa este scris in cartea Legii lui Moise, unde Domnul da urmatoarea porunca: "Sa nu se omoare parintii pentru copii, si sa nu se omoare copiii pentru parinti; ci fiecare sa fie omorat pentru pacatul lui." 
A batut zece mii de edomiti in Valea Sarii. Si, in tot timpul razboiului, a luat Sela si a numit-o Iocteel, nume pe care l-a pastrat pana in ziua de azi." 2 Regi 14:1-7

Noua traducere spune ca a omorat zece mii de edomiti in Valea Sarii (Wady Musa, the Valley of Moses), Sela sau cum Petra cum este cunoscuta azi. "El a omorât zece mii de edomiţi în Valea Sării şi a cucerit Sela prin luptă, numind-o apoi Iokteel, nume pe care şi l-a păstrat până în ziua de astăzi. "


Mai multe fotografiii despre Petra aici

2 comentarii:

livius spunea...

Ce arata pozele este doar asa o umbra fata de ce iti vad ochii acolo. O civilizatie extraordinara, adaptata la conditii grele. Pana si romanii au gasit acolo un loc placut sa locuiasca. Frumoase locuri, asa as vrea sa le mai vad odata!

cella spunea...

Cred si eu ca e o umbra pala .... insa deocamdata ma multumesc cu atat ;))
Va doresc sa aveti parte de cat mai multe calatorii in tara cu multe culori ;))