joi, 23 februarie 2012

zilele mele sunt cat un lat de mana!

"Dupa cum bine stiti, viata se poate masura in multe feluri si chipuri. Pentru a va reaminti dati o fuga in Psalmul 39 de unde va si citez un exemplu: Iata ca zilele mele sunt cat un lat de mana ... Asadar, putem deduce de aici, ca viata se poate masura nu numai in ani ci si in centimetri. Traim cat un lat de palma: 8, 9, 10 cm. In raport cu vesnicia, cu eternitatea si se pare ca-n ignoranta noastra cladim euforic case, vile cu piscine, vise si idealuri pe 10 cm de tarana, de praf ce se imprastie la primul stranutat al dezastrelor de tot felul sau in final al mortii.

DAR vestea buna este ca din cei 10 cm finiti traiti pe acest pamant care se sfarsesc invariabil in gardul cimitirului putem sa-I facem infiniti, si asta nu pentru ca am invatat noi la gradinita sa intindem plastilina ci pentru ca INFINITUL sa facut finit, a intrat in centimetri nostri amarati pentru a ne face cadou eternul. 

Comorile bisericii nu sunt: palmierii, candelabrele, vitraliile, amvoanele de stejar, vesmintele preotilor, cladirile sau Jeep-urile de prin parcari. Adevaratele comori sunt: numarul de fii risipitori intorsi la Dumnezeu, de prostituate devenite sfinte, betivi indumnezeiti, drogati recuperati pentru Hristos etc. 

Mama a facut mereu prajituri extraordinare cu un varf de cutit de vanilie, un pumn de faina etc. Acestea erau unitatile ei de masura si cam asa sunau retetele care ne-au indulcit copilaria incat si acum duc dorul ciocolatei de casa. 

Numai ca astazi am prins drag de o alta prajitura numita ,,televizor''. 
N-a poftim, iata si reteta: Se i-au orele din aceasta viata si se lasa la lenevit in fotoliu sau canapea.Se framanta dupa caz o ora doua cu intrigi de prin telenovele care mai de care: romanesti, chinezesti, sud-americane. 
Dupa intaia framantare se adauga olecuta de publicitate pentru a inocula in creierele naivilor directii in magazine de firma. Publicitatea este o tanti care ne vara pe gat ce vrea muschii ei nu ce ne trebuie noua cu adevarat.

Dupa ,,publicitate'' siropam ochii cu stiri de la Andreea Esca si surasul ei ademenitor. 
Apoi se lasa la racit cu un film previzibil precum un program duminical. 
Se serveste cu telecomanda. 
Va doresc sa mai gustati si alte prajituri.
Voi cu ce prajituri va delectati?"

Mesajul asta nu l-am scris eu ci l-am primit de la Adrian Frent. Multumesc Adi si ... indemnul meu ramane valabil: sa mai scrii!

4 comentarii:

mitica spunea...

...la prima vedere aceasta mana intinsa mi s-a parut...UN SARPE [!}

cella spunea...

mie mi-a placut ca a trecut prim multe si a ramas cu urme ... vant, ploaie, zapada ...

mana ce isi numara cred ca bine zilele :D

Daniel Branzai spunea...

Un frate din Anaheim a observat la o înmormântare de aici că viața omului este într-adevăr cât un lat de palmă. El a pus mâna pe pietrele funerare din cimitir și întradevăr, între data nașterii și data morții este o liniuță, iar distanța dintre cele doua date este exact cât „un lat de o palmă“!

cella spunea...

Si daca ti-i mana mai mica ... latul e si el ... mai mic, nu?